Lexar Ares 32 GB 6000MHz CL28 OC önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lowkey99
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 402
  • Görüntüleme Görüntüleme 5B
  • Etiketler Etiketler
    32gb lexar
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dediğiniz gibi olsun, hocam 200Mhz için yapılacak bir değer değil. X3D var iken tamamen gereksiz.

PMIC yine işlemci ile alakası yok, yani 2V versen bile IMC ile alakası yok. Bazı IMC'ler sevmiyor 1.75 ve üzerini, orası ayrı. Ama IMC yükü diye bir şey yok. Apex gibi kartlar bunun için var.

Dediğiniz gibi olsun, hocam 200Mhz için yapılacak bir değer değil. X3D var iken tamamen gereksiz.

Orası öyle ama A-die varsa mümkün. M-die 1.9V istiyor aynısına.

Yani ben kafamda 2 seçenek, ihtimal kurguluyorum. 1.'si Amca gibi vasıfsız bir adamın ürettiği 6000 CL32 1.3 VDD profil, diğeri 6600 C24 1.95V. Ortası da 6200 C24 1.75 eder. @ggbye

.

Dosya Ekleri

• image.webp
    3,7 MB · Görüntüleme: 16
Verilen MHz, FCLK ve Nitro direk olarak IMC doğru orantılı. tRFC ve diğer 3 değer birleşince, IMC yükü çok bariz şekilde artıyor. 2-2 kullanıyoruz, bu ayarlara gerek yok. 6000/2000/24 1.65 ve 1.45 yeterli. 200Mhz getirisi %0.001 boş işkence hocam.

VDD'nin IMC yükü ile alakası yok, demek istedim. Yoksa diğerleri canına okuyor. PMIC PCB üstünde modülde. VDD-VDDQ oradan. VDDIO CPU/Memory IO Voltage. O ayrı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…