Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Mevcut internet paketimde 100 Mbps download 20 Mbps upload alıyorum ama anlamsız bir ping var Wi-Fi'ya 6-7 cihaz bağlandığı için. Öbür cihazların hızını 30-40 Mbps'ye sınırlayıp bilgisayarımıda 80 civarı bir hıza sınırlayıp pingin önüne geçmek istiyorum ama bu modemin QoS arayüzü çok karışık ve birkaç deneme yapsam da hız sınırlamayı beceremedim. Ayarları nasıl yapmam gerek?

Screenshot_20240717_122554_Chrome.webp

-----------

Screenshot_20240717_122614_Chrome.webp

Çözüm
1721837677329.webp

Bu şekilde hocam. Yönlendirmeyi giden şekilde ayarlayıp SSID'ye şu menüden bakıyorum:
1721837567357.webp

Ardından sadece hedef maci seçiyorum ben evde kendi bilgisayarımın sırasını bire çektim(sıra yapılandırması) ve en yüksek atadığım indirme hızını(sınıf denetim indeksi) verdim. Evin diğer cihazlarınada 2 ve 3. hız indexlerini verdim böylece sorun çözüldü.
Hocam iyi günler hortlatıyorum kusura bakmayın. Aynı modelde QoS ayarını bulamıyorum, QoS ayarlarına ulaşmak için Firmware gibi bir işlem yaptınız mı? Teşekkürler 🙏
Hayır hocam Türktelekom modemi arayüzüne girer gibi giriyorsunuz modemin arkasında yazması lazım.
Screenshot_20241114_075322_Chrome.webp

Ayarada dişli işaretli menüden servis deyip ulaşabilirsin.

Hayır hocam Türktelekom modemi arayüzüne girer gibi giriyorsunuz modemin arkasında yazması lazım.
Eki Görüntüle 98548
Ayarada dişli işaretli menüden servis deyip ulaşabilirsin.
Hocam selam. Aynı modem. 1000/50 internet hızım. söylediğiniz gibi ayarları yapıyorum sizin 70 000mbit yazdığınız yere 700 000mbit yazıyorum rate 1000 yapıyorum alttaki ayarları da aynı uyguluyorum kaydediyorum fakat test yaptıgımda bufferbloattan yine 900 000 küsür mbit hız alıyorum devreye girmiyor yaptığımız yani 700 000 mbit alamıyorum testte ve haliyle ms düşmüyor. yani değişiklik olmuyor. bana da yardımcı olur musunuz ? Yani yapılan ayar işleve geçmiyor. rica ediyoruz 1 ms görmek için umutluyuz teşekkürler.

Hocam selam. Aynı modem. 1000/50 internet hızım. söylediğiniz gibi ayarları yapıyorum sizin 70 000mbit yazdığınız yere 700 000mbit yazıyorum rate 1000 yapıyorum alttaki ayarları da aynı uyguluyorum kaydediyorum fakat test yaptıgımda bufferbloattan yine 900 000 küsür mbit hız alıyorum devreye girmiyor yaptığımız yani 700 000 mbit alamıyorum testte ve haliyle ms düşmüyor. yani değişiklik olmuyor. bana da yardımcı olur musunuz ? Yani yapılan ayar işleve geçmiyor. rica ediyoruz 1 ms görmek için umutluyuz teşekkürler.
SSID'yi doğru seçtiğinden emin misin hocam?

Son düzenleme:
@alcapon3, kabloyla bağlıyorsun o zaman gene aynı menüden bilgisayarın hangi lan portunda olduğuna bak ona göre seçip yap.

Tamam bütün sorunları hallettim üstat sıkıntı kalmadı. Tek problem şu an deneyip deneyip duruyorum en iyi değerler neler diye. Aynı sizin yaptıgınız ayarları yapınca Lan'la bagalnıyorsan lan1 Wi-Fi bağlıyorsan SSID5 tikleyip, aşağıdaki tablonun en altındaki sıraları da 1 yaptım faaliyete geçti. Belki başkası olur diye yazmak istedim. Teşekkürler üstat. Sadece committed rate neye etki ediyor bufferbloat testinde onu çözemedim. 1000MBIT internetim var 300Mbit sabitleyip rateyi 1000 yapınca güzel değerler alıyorum, bir de hızı 600Mbit yapıp rateyi 6000 yapınca güzel değer alıyorum. Ama bu rate ne nereye etki ediyor bilmiyorum. Ayar yapmadan 900Mbit gelen internetimin latency 15 civarı çıkıyor. 600Mbit 6000RATE ye sabitliyorum 5 Latency'e düşüyor. Bazı başka hız ve rate değerlerde 0-3 Latency'lere kadar düşüyor. İş yapar. Sadece online oyun için kullanıyorum farkı var.

Son düzenleyen: Moderatör:
@alcapon3, Comitted rate değerini kullandığım ISS'e ne kadar verdiklerini sormaya çalıştım ama çok uğraştırıcı olacağını gördümden vazgeçtim. Bant genişliği gibi bir şey tam en optimal değerleri tutturamıyoruz malesef tam olarak nasıl çalışdığını bilmediğim için. Yardım edebildiysem ne mutlu şimdiye kadarda büyük ihtimal bu modemi kullanan 10 larca kişi bu konu sayesinde sorununu çözdü ve çözmeye devam edecek. Senden ricam yazım kurallarına dikkat etmen veya görsel yükle butonunun üstündeki düzelte tıklayıp mesajlarını göndermen yeni gelen kullanıcıların sorunlarını daha iyi çözebilmesi için yazılanların okunaklı olması gerekiyor.

@alcapon3, Comitted rate değerini kullandığım ISS'e ne kadar verdiklerini sormaya çalıştım ama çok uğraştırıcı olacağını gördümden vazgeçtim. Bant genişliği gibi bir şey tam en optimal değerleri tutturamıyoruz malesef tam olarak nasıl çalışdığını bilmediğim için. Yardım edebildiysem ne mutlu şimdiye kadarda büyük ihtimal bu modemi kullanan 10 larca kişi bu konu sayesinde sorununu çözdü ve çözmeye devam edecek. Senden ricam yazım kurallarına dikkat etmen veya görsel yükle butonunun üstündeki düzelte tıklayıp mesajlarını göndermen yeni gelen kullanıcıların sorunlarını daha iyi çözebilmesi için yazılanların okunaklı olması gerekiyor.
Toparlıyorum:
Bu işlemi yapmak isteyen arkadaşlar:
Öncelikle ben 1000mbit download / 50mbit upload hızlı turk telekom internet kullanıyorum. Modem markası konuda mevcut zaten.
Modemden bilgisayara sadece cat6 kablo ile bağlanıyorum ve wifi kullanmıyorum komple kapalı.
Göstermiş olduğunuz ayarlarlarda 2 adet tablo var 1.si hız değerlerini sabitleyebildiğimiz, 2. tablo iste hız değerlerini hangi cihazda kullanmak için hedef gösterdiğimiz tablo.
ilk tabloda hız değerlerini girip, 2. tabloda da hedef mac seç deyip alttaki sıra değerlerinin ikisini de 1 yaptım işlemi faaliyete geçirebildim.

bu sayede 20-30 arası çıkan Latency(gecikme) değeri 5 lere kadar düşürdüm. Hala denemekteyim en iyi değerler için. Testi de butterbloat yazıp googleye öyle yapıyoruz. teşekkürler.

Üstadım her şey tamam da upload hızını nasıl istediğimiz değerde sabitliyoruz ? Bu konuda da yardımcı olursanız seviniriz.

Toparlıyorum:
Öncelikle ben 1000mbit download / 50mbit upload hızlı turk telekom internet kullanıyorum. Modem markası konuda mevcut zaten.
Modemden bilgisayara sadece cat6 kablo ile bağlanıyorum ve wifi kullanmıyorum komple kapalı.
Göstermiş olduğunuz ayarlarlarda 2 adet tablo var 1.si hız değerlerini sabitleyebildiğimiz, 2. tablo iste hız değerlerini hangi cihazda kullanmak için hedef gösterdiğimiz tablo.
ilk tabloda hız değerlerini girip, 2. tabloda da hedef mac seç deyip alttaki sıra değerlerinin ikisini de 1 yaptım işlemi faaliyete geçirebildim.

bu sayede 20-30 arası çıkan Latency(gecikme) değeri 5 lere kadar düşürdüm. Hala denemekteyim en iyi değerler için. Testi de butterbloat yazıp googleye öyle yapıyoruz. teşekkürler.

Üstadım her şey tamam da upload hızını nasıl istediğimiz değerde sabitliyoruz ? Bu konuda da yardımcı olursanız sevini

upload
Toparlıyorum:

Üstadım her şey tamam da upload hızını nasıl istediğimiz değerde sabitliyoruz ? Bu konuda da yardımcı olursanız seviniriz.
upload'ı da çözdüm üstadım, hed mac değil kaynac mac seçilecek alttaki tabloda. yukarıda ki yine istediğiniz hız değerlerini atayıp upload ayarladım

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    14,5 KB · Görüntüleme: 828
  • 2.webp
    2.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 826
  • upload.webp
    upload.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 816
Son düzenleme: