Safak1

Çalışkan
Merhaba,
Yaklaşık 1 hafta önce evime fiber çektirdim. Türk Telekom 1000Mbps paketini aldım. HGW LG8245x6-50 marka ve model router verildi.
Arayüzünde "Fiber bağlantı kesildi" şeklinde bir şey var. Neden böyle yazar?
İnternette kopma gibi bir sorunum yok. Ek olarak ONT TP-Link XZ000-G7 fiber değerlerine bakmak için LAN ile bağlayıp girmeyi denedim başaramadım.
Ekran görüntüsü 2025-04-26 224159.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Yaklaşık 1 hafta önce evime fiber çektirdim. Türk Telekom 1000Mbps paketini aldım. HGW LG8245x6-50 marka ve model router verildi.
İnternette kopma gibi bir sorunum yok. Ek olarak ONT TP-Link XZ000-G7 fiber değerlerine bakmak için LAN ile bağlayıp girmeyi denedim başaramadım.
Eki Görüntüle 144710
İşte "Fiber bağlantısı kesildi" hatası için adım adım çözüm önerileri:

1. Router'ı Yeniden Başlatın:
- Router'ı 10-15 saniye kapatıp bekledikten sonra tekrar açın.

2. Kabloları Kontrol Edin:
- Fiber kablosunun her iki uçunun (router ve priz) doğru bağlandığından emin olun.
- Kablonun hasar görmediğini kontrol edin.

3. ONT Arayüzüne Erişim:
- TP-Link XZ000-G7 ONT cihazınıza bağlanmak için doğru IP adresine (genellikle 192.168.1.1 veya 192.168.0.1) tarayıcıdan erişmeye çalışın.
- Bu cihazın arayüzüne bağlanabilmek için Ethernet kablosu ile bilgisayarınızı ONT cihazına bağlayın.

4. Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Router’ın yazılım güncellemelerini kontrol edin ve en son sürümü yükleyin.

5. ISP ile İletişim Kurun:
- Türk Telekom müşteri hizmetleri ile iletişime geçin. Onlar, hattınızda veya bağlantınızda herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol edebilir.

Eğer yukarıdaki adımlar bir çözüm sunmazsa, daha fazla teknik detay için Safak1'den ONT cihazının arayüz bilgilerini talep edebilirsiniz.

Merhaba,
Eki Görüntüle 144710
benimde yeni bağlandı aynı sorun var siz nasıl çözdünüz acaba hocam?