İkinci el çok almıyorum hocam, kasayı da buralarda bulamam zaten kargoyla gelmesi de sıkıntı.

Dynamic mini vesaire de aklımda, değişirsem onlara geçerim büyük ihtimalle. Ama akvaryuma geçersem kesin sıvı soğutma almak lazım ya 😂
Tabi, her ne kasa kullanırsan kullan estetik = sıvı soğutma.

Modüler SFX PSU, 2,5 ve 3,5 HDD+SSD iptal yerine NVMe, alt kısma 3 fan anca toparlanıyor. Kasa bir türlü adam olamıyor maalesef. Şahsen delikli kullandığımdan estetik kaygılarım yok içerisinin cümbüş olması çok da umurumda değil.

Bir ara böyleydi.

1790982141687.webp

Şimdi ise bu şekilde arka ve üst fanlar NZXT F120p var.

1790982166525.webp

Alttakilerin reverse olmaması gözüme batmıyor da soğutucu ve egzoz fanı olarak aynı fanlardan bulursam alabilirim aslında. Sağdaki kablo karmaşasına ve HDD'ye de yarın bir cover tasarlamaya çalışacağım bakalım olacak mı.

Sleeve kablo olarak da benim PSU'ma uygun bulur muyum acaba? FSP Vita GM 850W modeli. Kendim de yapabilirim belki ama ATX konnektörleri nereden bulacağımı bilmiyorum.

GPU kablosunu aslında aşağıdan dolaştırsanız daha iyi durabilir. Ama genel olarak siz de kasanın azizliğine uğramışsınız 😂 Yoksa parçalar kötü durmuyor. Kasa, anakartı kablo kanallarından çok uzağa konumlandırdığı için kablo karmaşası var gibi duruyor. Birde alttaki fanların çerçeve şekli biraz kötü, göze batıyor.
Hazır olarak bulman mümkün değil. Ya detaykablo gibi yerlere sorup pin layout'a göre özel yapılacak ya da sen yapacaksın. 16AWG/18AWG çok telli bakır kablo ve dışına sleeve bulman lazım. Ucuna da dişi ve erkek uç. En son 1 tane dişi, 1 tane erkek konnektör kalıyor. Onlar detay kablo'da var.

Son düzenleme:
Ucuna da dişi ve erkek uç. En son 1 tane dişi, 1 tane erkek konnektör kalıyor. Onlar detay kablo'da var.
Kabloyu her yerden buluyoruz da hocam detay kabloyu bilmiyordum teşekkürler ❤️

Kasa bir türlü adam olamıyor maalesef. Şahsen delikli kullandığımdan estetik kaygılarım yok içerisinin cümbüş olması çok da umurumda değil.
Ben de mesh panelli kullanıyorum o yüzden dert etmiyorum da insan sağa sola atacak güzel gözüken bir sistemi olsun istiyor 😂

Kablolama desteği olmaması çok bozuyor bu kasayı gibime geliyor. Bakalım 3D paneller ile o açığı kapatabilir miyim.

Ben de mesh panelli kullanıyorum o yüzden dert etmiyorum da insan sağa sola atacak güzel gözüken bir sistemi olsun istiyor 😂

Kablolama desteği olmaması çok bozuyor bu kasayı gibime geliyor. Bakalım 3D paneller ile o açığı kapatabilir miyim?

Vallahi bir tane 3D panel ile HDD'leri düzenlemeye niyetlenmiştim ancak bastırdığım pek sağlıklı olmadı.

Şimdi 3D printer aldım onunla birlikte üçbeş parça basmayı denerim, olmadı direkt kasa basarım olur biter.

Şimdi 3D printer aldım onunla birlikte üçbeş parça basmayı denerim, olmadı direkt kasa basarım olur biter.
Ben de medya server olarak kullandığım pcyi atx kasadan kurtarıp ufaltmak için Steam Machine kafası bi küp kasa bastım geçen aylarda. Gerçekten güzel oluyor, ama sıfırdan tasarlamak biraz mesai istiyor.

Ayrıca medya serverım Pentium işlemcili ve ekran kartsız olduğundan ısınmıyor da asıl bilgisayarımın kasa basarken ısınmayı vesaire iyi hesaplayıp ona göre tasarlamak lazım. Bir de benim yazıcı kabinsiz, ASA vesaire basamıyorum yoksa daha kolay olurdu.

Son düzenleme:
Hocam, bende kompakt kasa arayışına girdim ama bir türlü istediğim tarzda bir kasa bulamadım. Kompakt ve güzel gözüken kasa önerileriniz var mı acaba?
Hocam şimdi kompakt derken ITX, SFX e inecekseniz ona göre önermek lazım. Yok ATX, mATX kullanacaksanız ona göre. Mesela ATX bir sistem ise Lian Li O11 Dynamic Mini kasalara bakabilirsiniz. Dan A3 de parçaları ona göre seçerseniz güzel durur, benimkine bakmayın biraz karman çorman 😂

Hocam şimdi kompakt derken ITX, SFX e inecekseniz ona göre önermek lazım. Yok ATX, mATX kullanacaksanız ona göre. Mesela ATX bir sistem ise Lian Li O11 Dynamic Mini kasalara bakabilirsiniz. Dan A3 de parçaları ona göre seçerseniz güzel durur, benimkine bakmayın biraz karman çorman 😂
XPG Core Reactor 2 1200w ve Gigabyte B850M Force kullanıyorum. Sadece kasa ve sıvı soğutmayı değiştirmeyi göze alabilirim hocam.

XPG Core Reactor 2 1200w ve Gigabyte B850M Force kullanıyorum. Sadece kasa ve sıvı soğutmayı değiştirmeyi göze alabilirim hocam.
Sisteminiz anakartınız gibi beyaz ağırlıklıysa O11 Dynamic Mini'ye bir bakın derim güzel kasadır. Daha da ufak olsun derseniz de işte DAN A3, Aerocool P300c ya da ucuz olsun derseniz Zoko'nun ufak modellerine bakabilirsiniz. Ama genelde ATX form faktöründe kasalar boydan kısalır, öyle aşırı ufak kasalar olmuyorlar yani masada kapladıkları yer hemen hemen aynı oluyor.