Benim abim var Polonya'da onun sayesinde çoğu Avrupa ülkesini gezdim bunları görerek söylüyorum. Avrupa'da yaşayıp burada hava atan adamların hepsini gördüm orada tuvalet temizliyorlar ve kazandıkları para oraya göre çok az burada değerleniyor.
Onu, kazandıkları paranın ne kadar olduğunu bilmeden söylemek zor. Fakat genel olarak evet bizimkiler en ucuz işlere veriliyor, o sebeple işçi olarak gitmek yerine eğitim için gidip okuduğun bölümle alakalı çalışmak daha mantıklı.
Benim abim var Polonya'da onun sayesinde çoğu Avrupa ülkesini gezdim bunları görerek söylüyorum. Avrupa'da yaşayıp burada hava atan adamların hepsini gördüm orada tuvalet temizliyorlar ve kazandıkları para oraya göre çok az burada değerleniyor.
Bana kalırsa gerçekten resmi yollarla bir işyerinin/kurumsal kuruluşun ya da üniversitenin aracılığıyla yurtdışına çıkılmadığı sürece, bir anlamı yok. Tuvalet temizleyenler, vasıfsız işlerde çalışanlar genelde kaçak olanlar, tanıdık vasıtasıyla kaçak yaşayanlar oluyor. Oturma iznin ya da resmi bir kefilin yoksa çok da iç açıcı değil yurtdışı yani, en basit hakların bile yok.