Çarşışamillerekarşı
Uzman
Ubuntu ve debian aynı şey değil mi?Ubuntu based için Linux Mint veya Zorin OS.
Debian için Pardus.
Arch için Garuda.
Fedore için Fedora workstation.
Ubuntu ve debian aynı şey değil mi?Ubuntu based için Linux Mint veya Zorin OS.
Debian için Pardus.
Arch için Garuda.
Fedore için Fedora workstation.
Değil.
Ubuntu debian değil mi?
Değil.
Ubuntu, Debian tabanlı olsa da, arada farklar var. Debian aşırı minimal bir dağıtım. Kurulum sırasında siz seçmediğiniz sürece sudo gibi yardımcı araçlar bile olmadan tertemiz bir kurulum ile karşılaşıyorsunuz. Ubuntu'da ise snap dayatmaları var, Debian'a ait olmayan kendine özgü depoları mevcut.
Anladım ama server sistemlerini kullanabilir isterse son kullanıcı. Uzun süre Server 2019 kullandım ben mesela.
Debian'da Sudo'yu kuruyor hocam.Ubuntu, Debian tabanlı olsa da, arada farklar var. Debian aşırı minimal bir dağıtım. Kurulum sırasında siz seçmediğiniz sürece sudo gibi yardımcı araçlar bile olmadan tertemiz bir kurulum ile karşılaşıyorsunuz. Ubuntu'da ise snap dayatmaları var, Debian'a ait olmayan kendine özgü depoları mevcut.
Hocam Debian'da netinstall yaparsanız, yardımcı araçları seçip seçmemenize bağlı olarak sudo ve benzeri araçları kurmuyor. Deneyebilirsiniz.
Orayı normal bir kullanıcı dikkat etmez bile. KDE'yi falan seçer mis.Hocam Debian'da netinstall yaparsanız, yardımcı araçları seçip seçmemenize bağlı olarak sudo ve benzeri araçları kurmuyor. Deneyebilirsiniz.
Eki Görüntüle 67029
Kullanabilir ancak çoğu server Linux işletim sistemi bir kullanıcı arayüzüyle gelmiyor. TTY üzerinden kontrol ediyorsunuz.Anladım ama server sistemlerini kullanabilir isterse son kullanıcı. Uzun süre Server 2019 kullandım ben mesela.