Aynen. İlk kurulumda uğraşıyorsun ama sonra kafa rahat. Bir de "dnf. Conf" dosyasına bir şey ekleyince aynı anda 10 indirme yapabiliyor. Onu da yazmayı unutmuşum.

Her distroda sorun yaşadım bilgisayar yeni olduğu için ama Fedora 1 sorun bile yaşatmadı bana. Sadece webdeki videolar çok garip çalışıyordu ffmpeg kapalı kaynak versiyonunu kurunca düzeldi.

Yeniden olusturabilme gibi bir derdiniz yoksa NixOS ev kullanicisi icin en gereksiz dagitimlarin basini ceker.
Önerdiğiniz bir dağıtım var mı?
Ne yapmak istemedigine gore degisir. Just works dedigimiz acayim, oyle incik cincik yapmayayim ve kullanayim diyorsan, Ubuntu tabanli dagitim kullan. Hatta Tuxedo ile alakali yazilim gereksinimin varsa TuxedoOS kullanabilirsin.

Her seyini duzenlemek ve daha serbest bir yapi istiyorsan Arch bu is icin bicilmis kaftan. Felsefi yapisi olarak Arch Linux'un cikis amaci bu.

Paket kısmı uğraştırmaz, tema vs kısmı uğraştırır.
Template konfigrasyonu kendine göre düzenlemek, her paket yükleneceği sırada konfigrasyon dosyasında değişiklik yapmak ve her seferinde build komutu girmek, eski stageleri silmek...

Artık o dağıtımdan bu dağıtıma geçmekten ve geçtiğim dağıtımın sorunlarıyla cebelleşmekten bıktım. Yaklaşık 1 yıl önce EndeavourOS, ZorinOS, ArcoLinux, saf Arch, Fedora, Mint, Garuda, Debian, Deepin, Pop!_OS, Solus, Elementary ve Pardus'u deneyimledim. Ortalama seviyede Linux bilgim var ama okul başladığı için çok kafa yormamı gerektirmeyecek, sorun çıkartmayacak bir dağıtım arıyorum. Önerdiğiniz bir dağıtım var mı?
Gerekli öneriler söylenmiş zaten, ben de kendi önerimi söyleyeyim: