3996

Başarılı
Linux'a aşırı ilgim var Ubuntu tabanlı oyun odaklı varsayılan de olarak LXQT ile gelen bir dağıtım yapmak istiyorum ne kadar süre lazım bana öğrenmem vs. için.

Linux From Scratch'a alalım sizi.
Linux dağıtımını tamamen kendiniz tasarlayacaksanız kerneline kadar her şeyini sizin derlemeniz gerek ki sadece kerneli derlemek bile günlerinizi alabilir. Yine de bakın derim. Daha paket yöneticisine girmiyorum bile :).

Linux From Scratch'a alalım sizi.
Linux dağıtımını tamamen kendiniz tasarlayacaksanız kerneline kadar her şeyini sizin derlemeniz gerek ki sadece kerneli derlemek bile günlerinizi alabilir. Yine de bakın derim. Daha paket yöneticisine girmiyorum bile :).
Ubuntu tabanlı yapmak istiyorum.

@3996, oyun için gerekli kütüphaneleri kendiniz kurabilecekseniz lubuntu üzerinde oynama yapabilirsiniz. Varsayılan olarak LXQT ile geliyor.

Linux'a aşırı ilgim var Ubuntu tabanlı oyun odaklı varsayılan de olarak LXQT ile gelen bir dağıtım yapmak istiyorum ne kadar süre lazım bana öğrenmem vs. için.
LFS ile yapabilirsiniz. Ama haftalarınızı alır.

Çekirdek derlemesi, temel linux programlarını yükleme, paket yöneticisi oluşturma falan bunlar basit işlemler değil.