Detaylar
Kim cevapladı?EkmekArasiSSD
Uzman
Linux From Scratch'a alalım sizi.
Linux dağıtımını tamamen kendiniz tasarlayacaksanız kerneline kadar her şeyini sizin derlemeniz gerek ki sadece kerneli derlemek bile günlerinizi alabilir. Yine de bakın derim. Daha paket yöneticisine girmiyorum bile
.
Linux dağıtımını tamamen kendiniz tasarlayacaksanız kerneline kadar her şeyini sizin derlemeniz gerek ki sadece kerneli derlemek bile günlerinizi alabilir. Yine de bakın derim. Daha paket yöneticisine girmiyorum bile
Ubuntu tabanlı yapmak istiyorum.Linux From Scratch'a alalım sizi.
Linux dağıtımını tamamen kendiniz tasarlayacaksanız kerneline kadar her şeyini sizin derlemeniz gerek ki sadece kerneli derlemek bile günlerinizi alabilir. Yine de bakın derim. Daha paket yöneticisine girmiyorum bile.
- Makaleler
- 4
Bence Gentoo veya Arch Linux'u manuel kurup neyin ne olduğunu öğren. Manuel kurulum çok şey katar sana. Sonra LFS yaparsın.
EkmekArasiSSD
Uzman
Fark etmiyor. Her türlü her şeyini kendinizin derlemesi gerekiyor. Bana kalırsa üstteki hocamın dediği gibi yap ve neyin ne olduğunu iyice öğren derim.
Qilin
Uzman
Basit ubuntu forkunu derlemek daha mı kısa sürer acaba?Fark etmiyor. Her türlü her şeyini kendinizin derlemesi gerekiyor. Bana kalırsa üstteki hocamın dediği gibi yap ve neyin ne olduğunu iyice öğren derim.
The Shorekeeper
Üstün
debootstrap aracına göz atın.LFS ile yapabilirsiniz. Ama haftalarınızı alır.Linux'a aşırı ilgim var Ubuntu tabanlı oyun odaklı varsayılan de olarak LXQT ile gelen bir dağıtım yapmak istiyorum ne kadar süre lazım bana öğrenmem vs. için.
Çekirdek derlemesi, temel linux programlarını yükleme, paket yöneticisi oluşturma falan bunlar basit işlemler değil.
The Shorekeeper
Üstün
Konu sahibinin bahsettiği şey için LFS gibi karmaşık işlemlere gitmeye gerek yok.