Hocam ben Pardus'u 2011 yıllarında ablamın bilgisayarda denemiştim ve muhteşem bir şeydi. Şu an ki haline fark atar. Destek ve optimizasyon açısından tabii ki. Teknoloji açısından çok ileride şu an ki hali.Okul tahtalarımızda var, pek de güçlü göremedim ama gene o kadar da kötü bir sisteme benzemiyor.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Performans ve kişiselleştirme için. Gentoo'nun sağladığı derleyici optimizasyonları ile işlemcide büyük farklar açabiliyorum Windows'a kıyasla.
Twig
Yetkin
O zaman son kullanıcı için desin. Tamamen gereksiz olduğunu kastediyor mesajında.İnsanları server olarak hayal ediyorsan yanılıyorsun. Son kullanıcıdan bahsediliyor.
Linux, UNIX benzeri olarak geçer.Bu sebebi biraz ilginç buldum UNIX sanırım Linux'un yapısının en iç çekirdeği gibi bir şey Windows'ta bu MS-DOS idi galiba. Kullanım kolaylığı açısından hiç bir şey bilmiyorum...
Benzer yönleri vardır ama ikisi bağımsız işletim sistemleri.
UNIX'e yakın işletim sistemi istersen FreeBSD indirebilirsin.
efedesu
Yetkin
Hatta bir tane adam vardı elinde oyuncak laptop falan tutuyordu da o resmi bulamadım.
Açıklayabilir misiniz güvenlik konusunda neden iyi olmadığını? Böylece bilgilenmiş oluruz.Güvenlik konusunda iyi olduğunu düşünmüyorum. Gereksiz bir işletim sistemi.
- Makaleler
- 43
Windows'ta da MS-DOS değil NT'dir.
macOS çekirdeği de Darwin yani UNIX tabanlıdır.Linux, UNIX benzeri olarak geçer.
Benzer yönleri vardır ama ikisi bağımsız işletim sistemleri.
UNIX'e yakın işletim sistemi istersen FreeBSD indirebilirsin.