kali

Uzman
Selam, Linux Mint kullanıyordum ve bir talihsizlik sonucu sildim. İnternetteki kullanıcılar, Linux mint tam olarak linux kullanımı öğrenmek için yeterli değil, demiş. Sizce hangi dağıtımı indirmeliyim? Genel olarak Linux öğrenmek istiyorum. Oyun oynayıp sanal makine çalıştıracağım üstünde.

Ogreneceksen Arch kur. Daha kurulum ekraninda Mint'te 1 ayda ogrenecegin seyler ogrenirsin :rofl:
Ben kurmak için 3 gün uğraştım kurulumdan sonra ayarlarini yapmak 1 hafta sürdü evet fikir sahibi olabiliyorsunuz ama linuxu kullanmadan hataları çözmeden linux öğrenilmez.

Ubuntu'dan sonra Arch kullandığım tüm dağıtımları cok iyi ve stabil,

Linux öğrenmek için kullanmaya gerek yok ki. Bak bu adam Linux nasıl kullanılır ve neden kullanılır anlatıyor. Onun dışında Linux kullanımları zorlama ve vakit kaybı.

Linux öğrenmek için kullanmaya gerek yok ki. Bak bu adam Linux nasıl kullanılır ve neden kullanılır anlatıyor. Onun dışında Linux kullanımları zorlama ve vakit kaybı.

Böyle videolar ezberletir öğretmez. Bende zorla kullanıma zorlamıyorum ama sanal makinede kullanılmaya çalışılırsa çok daha kolay öğrenildiğini o da görecek.

Linux öğrenimi aslında kullandığınız dağıtımla doğrudan bağlantılı değil; sizin öğrenme şeklinize ve yönteminize bağlı. Debian ya da Arch gibi minimal başlangıçlı dağıtımları seçerseniz kurcalayarak birçok şeyi öğrenebilirsiniz.
Bilgili değilim bu konuda ancak çoğu kişi mint daha çok grafiksel kullanım sağlarken, Arch biraz daha komut satırı üzerinde işlem istiyormuş.
Ben Mint ile başlayıp öğrendim, her zaman en az sorun çıkaran dağıtımı kullanmak daha iyi olacaktır.
Sizin makale yazınızı okudum bugün. Mint kuracağım sanırsam.
Böyle videolar ezberletir öğretmez. Bende zorla kullanıma zorlamıyorum ama sanal makinede kullanılmaya çalışılırsa çok daha kolay öğrenildiğini o da görecek.
Sanal makine üzerinde kurmayı ben de düşündüm fakat neden dualboot olarak kurmamalıyım sizce? Linux'u yanlışlıkla bozma durumu falan mı var?