Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Öncelikle cihazı güç tasarrufu modunda kullandığını tahmin ediyorum o sebeple bu cins bir öneri yapmayacağım.Merhaba Windows'tan Linux Mint'e geçtim ve Window'da 3-4 saat dayanan pil Linux Mint de 2 saat civarı dayanıyor. Nasıl pil tasarrufu yapabiliriz?
sudo apt install powertop ile bu aracı indir ve terminale sudo powertop --auto-tune yazıp kullanmayı dene bakalım şarjın ne alemde gezecek.Unutmadan kullandığın araçlardan birini değiştirdin mi, tarayıcın olur başka bir şey olur aktif kullandığın?
Mint olduğu için sürücü ve kodekler tam takımdır o sebeple ondan yana da korkum yok. Muhtemelen cihaz için iyi ACPI driverları bulunmadığından dolayı cihazınız olması gerektiğinden fazla enerji tüketiyor. Marka model neydi?
Öncelikle cihazı güç tasarrufu modunda kullandığını tahmin ediyorum o sebeple bu cins bir öneri yapmayacağım.Merhaba Windows'tan Linux Mint'e geçtim ve Window'da 3-4 saat dayanan pil Linux Mint de 2 saat civarı dayanıyor. Nasıl pil tasarrufu yapabiliriz?
sudo apt install powertop ile bu aracı indir ve terminale sudo powertop --auto-tune yazıp kullanmayı dene bakalım şarjın ne alemde gezecek.Unutmadan kullandığın araçlardan birini değiştirdin mi, tarayıcın olur başka bir şey olur aktif kullandığın?
Mint olduğu için sürücü ve kodekler tam takımdır o sebeple ondan yana da korkum yok. Muhtemelen cihaz için iyi ACPI driverları bulunmadığından dolayı cihazınız olması gerektiğinden fazla enerji tüketiyor. Marka model neydi?
BurakTR
Yetkin
Öncelikle cihazı güç tasarrufu modunda kullandığını tahmin ediyorum o sebeple bu cins bir öneri yapmayacağım.
sudo apt install powertopile bu aracı indir ve terminalesudo powertop --auto-tuneyazıp kullanmayı dene bakalım şarjın ne alemde gezecek.
Unutmadan kullandığın araçlardan birini değiştirdin mi, tarayıcın olur başka bir şey olur aktif kullandığın?
Tarayıcı olarak Brave'e geçtim.
Acer Swift SF315-52G
Windows tarafında kullandığınız tarayıcıyla deneyin eğer mevcutsa ve ben Brave'in donanım hızlandırma performansını hiç beğenmiyorum, belki aslan kardeş fazla güç yiyordur.Tarayıcı olarak Brave'e geçtim.
Acer Swift SF315-52G
BurakTR
Yetkin
Windows tarafında kullandığınız tarayıcıyla deneyin eğer mevcutsa ve ben Brave'in donanım hızlandırma performansını hiç beğenmiyorum, belki aslan kardeş fazla güç yiyordur.
Windows'ta da Brave kullanıyordum ama verdiğiniz kod ile pil süresi arttı, teşekkür ederim.
Windows tarafında kullandığınız tarayıcıyla deneyin eğer mevcutsa ve ben Brave'in donanım hızlandırma performansını hiç beğenmiyorum, belki aslan kardeş fazla güç yiyordur.
Hocam aklıma bir soru daha takıldı, bu verdiğiniz kodun işlemci performansına etkisi olur mu?
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu komutu başlangıca da ekleyebilirseniz daha da tatlı olur her seferinde elle girmeniz gerekmez. Bi' script bulup geliyorumWindows'ta da Brave kullanıyordum ama verdiğiniz kod ile pil süresi arttı, teşekkür ederim.
Ne kadar oynadı süreler, eski süreleri buldunuz mu, daha yardım lazım mı?
Son düzenleyen: Moderatör:
BurakTR
Yetkin
Bu komutu başlangıca da ekleyebilirseniz daha da tatlı olur her seferinde elle girmeniz gerekmez. Bir script bulup geliyorum![]()
Tamam hocam beklemedeyim
Kod:
sudo cat << EOF | sudo tee /etc/systemd/system/powertop.service
[Unit]
Description=PowerTOP auto tune
[Service]
Type=oneshot
Environment="TERM=dumb"
RemainAfterExit=true
ExecStart=/usr/sbin/powertop --auto-tune
[Install]
WantedBy=multi-user.target
EOF
Şunu en baştan en sona kopyalayıp yapıştırın terminale, sonrasında sırayla
systemctl daemon-reload, systemctl enable powertop.service komutlarını çalıştırın.Ve unutmadan
Ne kadar oynadı süreler, eski süreleri buldunuz mu, daha yardım lazım mı?
BurakTR
Yetkin
Kod:sudo cat << EOF | sudo tee /etc/systemd/system/powertop.service [Unit] Description=PowerTOP auto tune. [Service] Type=oneshot Environment="TERM=dumb" RemainAfterExit=true ExecStart=/usr/sbin/powertop --auto-tune [Install] WantedBy=multi-user.target EOF
Şunu en baştan en sona kopyalayıp yapıştırın terminale, sonrasında sıraylasystemctl daemon-reload,systemctl enable powertop.servicekomutlarını çalıştırın.
Ve unutmadan.
Yok hocam daha yardım lazım değil teşekkür ederim yardımınız için.
Yeni konular
-
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle
-
-
-
Rehber Termal Macun, PTM7950, Ice Dragon Kryosheet - Hangisi Tercih Edilmeli?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-