Linux oyun oynamak için uygun olmasaydı, Steam Deck Arch tabanlı SteamOS ile birlikte gelmezdi.

Steam Deck aldığımda bircok sorun ile karşılaşmıştım oyunların cökmesi ağ bağlantısı sorunları gibi en sonunda Steam Deck'i satıp Nintendo Switch OLED aldım ayrıca size göre bir şey varsa onda kusur yoktur demek istemişiniz.

Linux oyun oynamak için uygun. Fakat Linux ile uyumlu oyun bulabilecek misin?

Muhtemelen hayır listeye baktığımda coğu oyun yok.

Windows 11 IoT Enterprise LTSC 64-bit ve Windows 10 IoT Enterprise LTSC 64-bit sürümünde oyun oynamak dışında oyunuda indirimediğim icin Linux'a gecmeyi düşünüyorum benim icin oyunu indirmesi yeterli oyun oynatması kısmında Windows'tan daha stabildir diye düşünüyorum.
Yok hocam değildir.
Linux oyun oynamak için uygun olmasaydı, Steam Deck Arch tabanlı SteamOS ile birlikte gelmezdi.
Proton db'de popüler oyunları çoğu bir sürü config ve sorunlu bir şekilde başlatılıyor. Ben de çok oyun oynarım. Linux uygun değil.

Anladım ayrıca Linux'ta Windows'ta örnek olarak Steam'den indirdiğimiz oyunu direk actığımız gibi linuxtada durum aynımı ya da ekstra progam kulanmak gerekiyor mu?

Native destekli oyunları indirdiğiniz gibi açabiliyorsunuz. Onun dışında native desteği olmayan oyunlar için Proton adlı uyumluluk aracını indirip seçmeniz gerekiyor.

Rehberde ufak değişiklikler dışında yapılması gereken neredeyse çoğu şey aynıdır.

Tam olarak değil, Linux oyunculuğu gitgide gelişiyor ama şunu unutma native Linux desteği olmayan oyunlarda Windows'a göre düşük FPS alırsın, native oyunlara gelirsek Linux kesinlikle Windows'a göre daha iyi performans veriyor. Örneğin War Thunder Windows'a göre 20-25 FPS fazla alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oynanır da Linux'u stabilitesi gerçekten yok diyebilirim. Bir PC'de kullanırsın Configuration dosyalarını farklı bir PC'ye atıp orada da Linux istersin kötü çalışır gibi çok sıkıntısı var. Bende Ubuntu kötüydü Fedora da RPM ile uğraşmak istemediğim için bıraktım Linux'u yine de nasıl olduğunu öğrenmek için denenir.