BTRFS bir dosya sistemi, dediginiz snapshotlari dosya sistemi BTRFS olunca kendisi de alabiliyor.
Detaylar
Kim cevapladı?Xudayar_Mirzayev
Uzman
Çok dağıtım kullandım ve hiç stabil değil.
@RockyHighway79, dosya sistemidir. Windows varsayılan olarak NTFS olaral kurulur. Sen Linux dağıtımını kurarken Btrfs seçersin.
RockyHighway79
Üstün
BTRFS olmadığı zaman manuel mi yapmam gerekiyor?BTRFS bir dosya sistemi, dediginiz snapshotlari dosya sistemi BTRFS olunca kendisi de alabiliyor.
Ext4 nasıldır hocam?@RockyHighway79, dosya sistemidir. Windows varsayılan olarak NTFS olaral kurulur. Sen Linux dağıtımını kurarken Btrfs seçersin.
Peki nerelerden ne sebeple patladiginizi da bize bi aciklar misiniz konu sahibinin de sordugu gibi?
Fena dagitim degil, arayuzsel butunlugu olmayan bazi noktalar var fakat kullanilabilir gayet. Debian sonuctaValla millet sevmiyor ama ben şahsen Pardus'u seviyorum. 0 sıkıntı yaşadım şahsen. İçi doldurulmuş Debian oluşunu seviyorum. Ayrıca arayüzü de kötü değil. Modern geliyor.

BTRFS ile yaptiginizda, isterseniz otomatik bir dongu ya da mekanizmaya bagli olarak (salliyorum su kadar surede al ya da program kurunca al seklinde) isterseniz de elle aldirabilirsiniz snapshot. Tam yedek degildir, sadece istediginiz directoryleri minimal olarak calistirabildiginiz bir ortamdayken (rescue ekrani gibi) kurtarabilmenize yarar.
Bir de butun sistemi yedekleyip dosyaya cekmek var, tabi ki bu garanti cozumu
- Makaleler
- 1
Linux ve uygulamalari aslinda cok stabildir, onemli olan ne yaptiginin bilincinde olan gelistiricilerin elinden cikmis bir dagitim kurmak. Ancak Windows gibi herseyi out of the box elde edemezsin. Her ihtiyaca yonelik standart bir konfigurasyon olmadigi icin bol bol dokuman okumaya hazir olman lazim. Yoksa sagdan soldan ne yaptigini bilmedigin komutlari kopyalayip yapistirarak elinde kalir sistem. Linux'ta karsilastigin sorunlarin %95'i gerekli konfigurasyonun eksik olmasindan %5 ise yazilim buglarindan olusur. Bu yuzden becerikli ellerden cikmis ve testing fazi uzun ve bilincli kullanicilar tarafindan yapilan bir dagitim secersen yuzun guler. Ubuntu, Mint, ZorinOS bu dagitimlari bastan bosvereceksin bunlari kullanan 1 milyon kullanici Slackware kullanan 100 kullanici kadar fayda saglamaz dagitima, sorunlara acik olursun. Linux'u anlamak zor istir. Yeni bir kullanicinin Linux'ta bir yerelere gelebilmesi icin Linux'u sevmesi gerekir yoksa is yurumez.
Xudayar_Mirzayev
Uzman
Peki nerelerden ne sebeple patladiginizi da bize bir aciklar misiniz konu sahibinin de sordugu gibi?
Fena dagitim degil, arayuzsel butunlugu olmayan bazi noktalar var fakat kullanilabilir gayet. Debian sonucta
Btrfs ile yaptiginizda, isterseniz otomatik bir dongu ya da mekanizmaya bagli olarak (salliyorum su kadar sürede al ya da program kurunca al seklinde) isterseniz de elle aldirabilirsiniz snapshot. Tam yedek degildir, sadece istediginiz directoryleri minimal olarak calistirabildiginiz bir ortamdayken (rescue ekrani gibi) kurtarabilmenize yarar.
Bir de butun sistemi yedekleyip dosyaya cekmek var, tabii ki bu garanti çözümü![]()
Ubuntu indirdiğim zaman driver indirdim ilk önce. Sürücüler bile az. İndirilen sürücüler yeniden başlatmada kayboldu. Diğer dağıtımlar kullandığım zaman driverlarda hata verdi. Sisteme güncelleme yaptığım zaman kernel panic hatası verdi. Bunarın ustesinden geldim. Yine olunca Windows'a geri döndüm. Yani bu kadar.
Son düzenleyen: Moderatör:
Xudayar_Mirzayev
Uzman
Peki neden Windows görünüyor?
- Makaleler
- 9
5-6 aydır dualboot kullanıyorum. Bir tarafta Fedora, diğer tarafta ReviOS 11. Bazı oyunlar Linux üzerinde sapıttığı zaman diğer tarafa geçiyorum, onun dışında ana kullanım Fedora. Kurması çok kolay, bir şeyleri bozmak eğer isterseniz çok kolay. AMD GPU kullanıyorsanız çok daha rahat, sürücüler kernele gömülü.
Hayatınızda bir gothic partisine gittiğinizde yapacağınız en ufak hareket nasıl göze batar, zamanla ortama ve insanlara ayak uydurmaya başlarsınız, aynı mantık burada da geçerli. 560 yıl Windows kullanmış birisi, ilk deneyiminde bir şekilde bir şeyleri bozabilir. Benim gibi araştırma ruhunuz varsa dualboot kurun. Sırf oyun oynayacaksanız direkt Linux kurmayın, yine dualboot.
Hayatınızda bir gothic partisine gittiğinizde yapacağınız en ufak hareket nasıl göze batar, zamanla ortama ve insanlara ayak uydurmaya başlarsınız, aynı mantık burada da geçerli. 560 yıl Windows kullanmış birisi, ilk deneyiminde bir şekilde bir şeyleri bozabilir. Benim gibi araştırma ruhunuz varsa dualboot kurun. Sırf oyun oynayacaksanız direkt Linux kurmayın, yine dualboot.