Çözüldü Linux üzerinden Rufus nasıl açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pabola

Uzman
Rufus ile ISO yazmam gerekiyor ve laptop Linux olduğu için yapamıyorum. Laptop üzerinden sanal bir Windows vs. kurmak mümkün mü? Nasıl Rufus kurabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çözüldü. Şu an Windows kuruluyor.

Çözüm adımları aşağıdaki gibi oldu:

1. WoeUSB kurulu sistem boot ettik: https://files.teteos.net/pilux/techolay-linux-to-win.iso
(Hatta talep olursa bu ISO dosyasını ileride geliştireceğim)

2. Bilgisayarda bulunan bir diske Windows ISO dosyasını indirdik.

3. WoeUSB ile kurduk.

Ayrıca not geçmeliyim ki arkadaş yardım isteme konusunda troll değil. Anladığım kadarıyla bilgisayara aşırı aşırı yabancı.

İyi forumlar.

Ayrıca yine söylüyorum, yaptığım test sonucunda:
Bilgisayarında ısınma sorunu yok ancak diskinde bad sector var. Mutlaka forumdakilere SATA SSD disk sor.
Ve ne olur ne olmaz istersen o Windows USB'yi bozma yedekte dursun.

Hocam ne demiştiniz ki 500 mesaj dönüyor kafamda özür dilerim. Şu an Zorin OS kurup WoeUSB kuracağım.

Olayı tam kavrayamadım. Yoldayım birazdan konuyu baştan sona okuyup cevap vereceğim. Emin olamadığından düzenledim.
Ben arkadaşın tar'dan app açamadığını düşünüyorum. Ve terminal komutlarından da korkuyor olabileceği durumu var. Ben şu an kendisine gerekli araçların yüklü olduğu Ubuntu 18.04 tabanlı ISO hazırlıyorum

Zorin kurup dediğiniz kodu yazacağım hocam. Bu şekilde kuruluyor değil mi?

Woe usb iso üzerinde gelse bile zaten ./ ile çalıştırmayacak mı .sh uzantılı dosyayı?

Woe usb iso üzerinde gelse bile zaten ./ ile çalıştırmayacak mı .sh uzantılı dosyayı?
Evet ama yapamıyor da olabilir bunu. Ki direk sh'ı da açamayabilir daha chmod +x 'de var :')

Yapalım bir tane Live CD olsun bitsin herkes yararlansın.

Canlı durum:
- Live USB için chroot atılıyor...

Kurayım da nasıl halledeceğiz hocam? Gerçekten sıkıldım iki gündür disk silip tekrar işletim sistemi kurmak zorunda kalıyorum.

Zorin OS

Ubuntu tabanlı
Terminali açtıktan sonra;

sudo apt install git p7zip-full python3-pip python3-wxgtk4.0 grub2-common grub-pc-bin parted dosfstools ntfs-3g

sudo pip3 install WoeUSB-ng

Ardından uygulamalarınızdan WoeUSB uygulamasını başlatıp Aynen Rufus mantığı ile USB'ye ISO Dosyasını yazdırın, USB Diske yazdırılan Windows'u GRUB üzerinden boot ediyor ve şimdiye kadar Rufus kadar az sorun yaşadım.

@Stereo.Luigi99 Benden önce davranmış bile

Zorin kurup dediğiniz kodu yazacağım hocam. Bu şekilde kuruluyor değil mi?
Yazdığın paketleri live isoya dahil ediyorum şimdi

- Anydesk ISO'ya gömüldü.

- WoeUSB için gereken paketler gömüldü.

- python-pip gömüldü

- WoeUSB : WoeUSB-ng-0.2.12 installed. Boot edip live usbyi deniyorum.

Generated a.iso is 1.84 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaş şu an freedos galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…