Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Çözüldü. Şu an Windows kuruluyor.
Çözüm adımları aşağıdaki gibi oldu:
1. WoeUSB kurulu sistem boot ettik: https://files.teteos.net/pilux/techolay-linux-to-win.iso
(Hatta talep olursa bu ISO dosyasını ileride geliştireceğim)
2. Bilgisayarda bulunan bir diske Windows ISO dosyasını indirdik.
3. WoeUSB ile kurduk.
Ayrıca not geçmeliyim ki arkadaş yardım isteme konusunda troll değil. Anladığım kadarıyla bilgisayara aşırı aşırı yabancı.
İyi forumlar.
Ayrıca yine söylüyorum, yaptığım test sonucunda:
Bilgisayarında ısınma sorunu yok ancak diskinde bad sector var. Mutlaka forumdakilere SATA SSD disk sor.
Ve ne olur ne olmaz istersen o Windows USB'yi bozma yedekte dursun.
Çözüm adımları aşağıdaki gibi oldu:
1. WoeUSB kurulu sistem boot ettik: https://files.teteos.net/pilux/techolay-linux-to-win.iso
(Hatta talep olursa bu ISO dosyasını ileride geliştireceğim)
2. Bilgisayarda bulunan bir diske Windows ISO dosyasını indirdik.
3. WoeUSB ile kurduk.
Ayrıca not geçmeliyim ki arkadaş yardım isteme konusunda troll değil. Anladığım kadarıyla bilgisayara aşırı aşırı yabancı.
İyi forumlar.
Ayrıca yine söylüyorum, yaptığım test sonucunda:
Bilgisayarında ısınma sorunu yok ancak diskinde bad sector var. Mutlaka forumdakilere SATA SSD disk sor.
Ve ne olur ne olmaz istersen o Windows USB'yi bozma yedekte dursun.
- Makaleler
- 14
Ventoy Windows'ta sorun çıkarabiliyor. Konudaki herkese söylüyorum: WoeUSB gibi Windows yazdırma amacı olan bir programı önermemeniz garip olmuş.
Aaa doğru öyle bir tool da vardı ama Secure Boot desteği var mı ?
Pabola
Uzman
Bu Vento'yla kurduğunuz da oluşan disk hatasının çözümlerine baktınız mı YouTube ya da internet sayfalarından?
Hocam türkten tut yabancıya kadar bütün videoları izleyip bütün terminal kodlarını yazdım.
Secure Boot kapatılabilir kurulurken eğer desteklemiyorsa, sorun değildir o.Aaa doğru öyle bir tool da vardı ama Secure Boot desteği var mı ?
Pabola
Uzman
Ventoy Windows'ta sorun çıkarabiliyor. Konudaki herkese söylüyorum: WoeUSB gibi Windows yazdırma amacı olan bir programı önermemeniz garip olmuş.
Onun muhabbeti oldu ama Linux'ta mı desteklenmiyor dendi bir şey dediler öyle kaldı bende denemedim.
Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
Her ağızdan farklı bir ses çıkıyor, deneyiniz.Onun muhabbeti oldu ama Linux'ta mı desteklenmiyor dendi bir şey dediler öyle kaldı bende denemedim.
Eğer Ubuntu tabanlı bir dağıtım kullanıyorsan (örn. Linux Mint, ZorinOS, Pop!_OS) bunları yazıp kur.Onun muhabbeti oldu ama Linux'ta mı desteklenmiyor dendi bir şey dediler öyle kaldı bende denemedim.
Bash:
sudo apt install git p7zip-full python3-pip python3-wxgtk4.0 grub2-common grub-pc-bin parted dosfstools ntfs-3g
sudo pip3 install WoeUSB-ng
Pabola
Uzman
Evet maalesef öyle. Şu an ISO yazılıyor PC FreeDOS olduğu için telefondan halledip Linux'u kuracağım onu bekliyorum.
- Makaleler
- 1
16 yillik cihazda ne Secure Boot'u acaba?Secure Boot kapatılabilir kurulurken eğer desteklemiyorsa, sorun değildir o.
Pabola
Uzman
Hocam dediğini mi yapacağız woeusb mi? Birde attığınız linkteki hangi dağıtım?Aaa doğru öyle bir tool da vardı ama Secure Boot desteği var mı ?