Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pabola

Uzman
Rufus ile ISO yazmam gerekiyor ve laptop Linux olduğu için yapamıyorum. Laptop üzerinden sanal bir Windows vs. kurmak mümkün mü? Nasıl Rufus kurabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çözüldü. Şu an Windows kuruluyor.

Çözüm adımları aşağıdaki gibi oldu:

1. WoeUSB kurulu sistem boot ettik: https://files.teteos.net/pilux/techolay-linux-to-win.iso
(Hatta talep olursa bu ISO dosyasını ileride geliştireceğim)

2. Bilgisayarda bulunan bir diske Windows ISO dosyasını indirdik.

3. WoeUSB ile kurduk.

Ayrıca not geçmeliyim ki arkadaş yardım isteme konusunda troll değil. Anladığım kadarıyla bilgisayara aşırı aşırı yabancı.

İyi forumlar.

Ayrıca yine söylüyorum, yaptığım test sonucunda:
Bilgisayarında ısınma sorunu yok ancak diskinde bad sector var. Mutlaka forumdakilere SATA SSD disk sor.
Ve ne olur ne olmaz istersen o Windows USB'yi bozma yedekte dursun.
16 yillik cihazda ne Secure Boot'u acaba?
Cihazın detaylarını okumadım, secure boot yoksa daha iyi zaten.
Hocam dediğini mi yapacağız woeusb mi? Birde attığınız linkteki hangi dağıtım?
Önce Anydesk kur lütfen. Ama ID'yi bana ulaştırabilecek misin?

Aslında düşününce Live CD olduğu için direkt ISO'dan WoeUSB'yi kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.
Benim çok eski distromu indiriyor. Onda Live desteği ekledim. Verdiğin komutlar çalışır.

Arkadaşlar bayılacağım şimdi kafayı yemek üzereyim bugün halledemezsem camdan sallayacağım aşağıya. Son çözüm olarak ya WoeUSB kuracağız ya da sanal makineden Rufus'u kuracağız.

O kadar cok insan konusmus o kadar cok karismis ki konu ben de hicbir sey anlamadim acikcasi.
Zaman bulabilirsem Linux'den Windows'a geçiş ile ilgili rehber hazırlayacağım zaten. Hem de 3'den fazla yöntem paylaşacağım. İnsanlar çok zorlanıyor.

Arkadaşlar bayılacağım şimdi kafayı yemek üzereyim bugün halledemezsem camdan saklayacağım aşağıya. Son çözüm olarak ya WoeUSB kuracağız ya da sanal makineden Rufus'u kuracağız.
Yahu dostum Anydesk versene bana?