Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Çözüldü. Şu an Windows kuruluyor.
Çözüm adımları aşağıdaki gibi oldu:
1. WoeUSB kurulu sistem boot ettik: https://files.teteos.net/pilux/techolay-linux-to-win.iso
(Hatta talep olursa bu ISO dosyasını ileride geliştireceğim)
2. Bilgisayarda bulunan bir diske Windows ISO dosyasını indirdik.
3. WoeUSB ile kurduk.
Ayrıca not geçmeliyim ki arkadaş yardım isteme konusunda troll değil. Anladığım kadarıyla bilgisayara aşırı aşırı yabancı.
İyi forumlar.
Ayrıca yine söylüyorum, yaptığım test sonucunda:
Bilgisayarında ısınma sorunu yok ancak diskinde bad sector var. Mutlaka forumdakilere SATA SSD disk sor.
Ve ne olur ne olmaz istersen o Windows USB'yi bozma yedekte dursun.
Çözüm adımları aşağıdaki gibi oldu:
1. WoeUSB kurulu sistem boot ettik: https://files.teteos.net/pilux/techolay-linux-to-win.iso
(Hatta talep olursa bu ISO dosyasını ileride geliştireceğim)
2. Bilgisayarda bulunan bir diske Windows ISO dosyasını indirdik.
3. WoeUSB ile kurduk.
Ayrıca not geçmeliyim ki arkadaş yardım isteme konusunda troll değil. Anladığım kadarıyla bilgisayara aşırı aşırı yabancı.
İyi forumlar.
Ayrıca yine söylüyorum, yaptığım test sonucunda:
Bilgisayarında ısınma sorunu yok ancak diskinde bad sector var. Mutlaka forumdakilere SATA SSD disk sor.
Ve ne olur ne olmaz istersen o Windows USB'yi bozma yedekte dursun.
Bu adam bir garip, bazı şeyleri feci abartıyor, paronayaklık seviyesinde bu takıntıları. Takip ediyorum ama çoğu fikrine katılmıyorum
- Makaleler
- 1
Bu adam bir garip, bazı şeyleri feci abartıyor, paronayaklık seviyesinde bu takıntıları. Takip ediyorum ama çoğu fikrine katılmıyorum
Paranoyakliktan daha cok ozenti aslinda, kendisi yeni bir Linux kullanicisi yasi da kucuk kendine sekiil verme asamasinda. Yeni bir ortama girmis aaa bu ortamda boyle seylere cok onem verioyorlar bende onem vermeliyim modunda falan. Halbuki biz her ne kadar oyle sanilmasa da bir 3. dunya ulkesinde yaşıyoruz. Bizim bunlardan cok daha onemli/buyuk problemlerimiz var. Onceliklerini pek mantikli belirleyememis, sasirmis biraz. Biraz olgun bir gorusu olustugunda kendisi de fark edecektir.
Soyle biz soz soyleyeyim.
Canimiz burnumuzda ulkemiz isgal edilmis, teror var yolda yururken her an basina bir sey gelip olebilirsin ve kimse suclu bile sayilmaz buyuk ihtimalle senden baska. Adam mahremiyet diyor durumlari. Olunce mahremiyet falan kalmiyor bildiginiz gibi soyup yikayip ustune de pamugu tikayip gonderiyolar.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 14
Ben bu üç programı da zaman zaman deneyip kullandım. Üçünün de artı yönleri var, eksi yönleri de var. Bu yüzden Rufus, Ventoy ve WoeUSB'nin haklarını yememek lazım. Hangisi, hangi imkan ve koşullarda daha stabil ise kullanılabilir.Güzeeeeel. Rufus'a bok atan videodan sonra üçüncü Ventoy vakası.
Ventoy güzel bir program değil. Ama kötü de değil. Bazı durumlarda yardıma koşabiliyor. (Secure Boot konusunda yarı yolda bırakmış olsa da.)
Rufus sadece Windows'da çalışan bir program ve multiboot'u (hem CSM hem de UEFI Class 3) ayarlayamayabiliyor.
WoeUSB ise tamamen Windows ISO yazdırmaya odaklanmış bir Linux aracı.
Videoyu izlemeden direk cevap yazacağım, DD modunda yazılmış Linux ISO dosyası, Windows'da boş alanları kullanmanı engelleyebilir. DD modu Rufus'da da bulunuyor, ancak Rufus ISO modu tavsiye ediyor. ISO modunda sorun yaşanması durumunda da DD modunu kullanabilirsin kardeşim al sana seçenek diyor.
DD modunda iso dosyası yazdırdığında (ki bu söylediğimi Linux'le çok uğraşanlar şimdi anlayacak), .iso dosyasını sanki .img dosyasını yani disk backup'unu USB'ye yazdırıyormuşsun gibi yazdırır. Ve yazdığı uzantı ext3, ext4 ise Windows onu okumayabilir.
Şunu söyleyeyim ki ben bir Linux distro geliştiricisi olarak Linux kalıplarının DD modunda yazılmasını tavsiye ediyorum.
Ancak disk 8 GB veya üstü ise Rufus kullanan kullanıcıya DD modunu değil ISO modunu kullan derim. Çünkü son kulalnıcı, o diski sadece Linux'de kullanmamak isteyecektir.
"Ventoy vakası" diye neden adlandırıyorsunuz, forumda ne oldu bilmiyorum ama, bu üç program (Rufus, Ventoy ve WoeUSB) işe yarıyor.
Kullanıcı gerçekten bilgisayara aşırı uzak biri. Ventoy'u çalıştıramadığını düşünüyorum. Ben yardımcı olmaya çalışırken ilk olarak WoeUSB'yi denedik ve oldu bitti gitti.Anlamadım şimdi sorun neredeymiş. Diskte mi, USB bellekte mi ISO dosyasında mı?
Ventoy ile olmayan iş WoeUSB ile oldu değil mi?
WoeUSB'yi de kuramayacak bir son kullanıcı olduğunu düşündüğüm için ben bir ISO içerisine önceden kurup hazırladım, isteyen de indirip farklı kaynaklara paylaşıp mirror'layabilir.
https://files.teteos.net/pilux/techolay-linux-to-win.iso
WinPE ve LiveLinux kurtarıcı diskler geliştirdikçe paylaşacağım.
Pabola
Uzman
@dolob
Yok hocam Vento'yu kullanmasını biliyorum. Onunla Linux dağıtımlarına geçerken sorun yaşamadım sadece Windows'a geçerken yaşadım.
Ben bu üç programı da zaman zaman deneyip kullandım. Üçünün de artı yönleri var, eksi yönleri de var. Bu yüzden Rufus, Ventoy ve WoeUSB'nin haklarını yememek lazım. Hangisi, hangi imkan ve koşullarda daha stabil ise kullanılabilir.
Ventoy güzel bir program değil. Ama kötü de değil. Bazı durumlarda yardıma koşabiliyor. (Secure Boot konusunda yarı yolda bırakmış olsa da.)
Rufus sadece Windows'ta çalışan bir program ve Multiboot'u (hem CSM hem de UEFI class 3) ayarlayamayabiliyor.
WoeUSB ise tamamen Windows ISO yazdırmaya odaklanmış bir Linux aracı.
Videoyu izlemeden direk cevap yazacağım, dd modunda yazılmış Linux ISO dosyası, Windows'ta boş alanları kullanmanı engelleyebilir. Dd modu Rufus'da da bulunuyor, ancak Rufus ISO modu tavsiye ediyor. ISO modunda sorun yaşanması durumunda da dd modunu kullanabilirsin kardeşim al sana seçenek diyor.
Dd modunda ISO dosyası yazdırdığında (ki bu söylediğimi Linux'le çok uğraşanlar şimdi anlayacak), .ISO dosyasını sanki .img dosyasını yani disk Backup'unu USB'ye yazdırıyormuşsun gibi yazdırır. Ve yazdığı uzantı ext3, ext4 ise Windows onu okumayabilir.
Şunu söyleyeyim ki ben bir Linux distro geliştiricisi olarak Linux kalıplarının dd modunda yazılmasını tavsiye ediyorum.
Ancak disk 8 GB veya üstü ise Rufus kullanan kullanıcıya dd modunu değil ISO modunu kullan derim. Çünkü son kulalnıcı, o diski sadece Linux'de kullanmamak isteyecektir.
"Ventoy vakası" diye neden adlandırıyorsunuz, forumda ne oldu bilmiyorum ama, bu üç program (Rufus, Ventoy ve WoeUSB) işe yarıyor.
Kullanıcı gerçekten bilgisayara aşırı uzak biri. Ventoy'u çalıştıramadığını düşünüyorum. Ben yardımcı olmaya çalışırken ilk olarak WoeUSB'yi denedik ve oldu bitti gitti.
WoeUSB'yi de kuramayacak bir son kullanıcı olduğunu düşündüğüm için ben bir ISO içerisine önceden kurup hazırladım, isteyen de indirip farklı kaynaklara paylaşıp mirror'layabilir.
https://files.teteos.net/pilux/techolay-linux-to-win.iso
Winpe ve livelinux kurtarıcı diskler geliştirdikçe paylaşacağım.
Yok hocam Vento'yu kullanmasını biliyorum. Onunla Linux dağıtımlarına geçerken sorun yaşamadım sadece Windows'a geçerken yaşadım.
AdemDmr
Uzman
Ventoy'u asla beğenmedim ömrüm boyunca, Rufus ve WoeUSB gibi çözümler varken hele kullanmayı tercih bile etmem. İlle de kullanacaksam Easy2Boot kullanırım ki öyle bir çözümü bile çok nadir kullandım.
NullSpectra
Uzman
Hocam ben Ventoy'un bir sorununu göremedim. Ya ben görmüyorum yada bazı kişiler yanlış kuruyor Ventoy'u. UEFI ise GPT işaretlemek lazım. Bence Rufus'un sorunu aynı anda sadece 1 iso yazdırılması, yoksa kendisi gayet iyi hatta senelerce Rufus kullandım ben.Güzeeeeel. Rufus'a bok atan videodan sonra üçüncü Ventoy vakası.
Pabola
Uzman
Keşke sorunlar çözümü sadece gpt işaretlemek kadar kolay olsaydı.Hocam ben Ventoy'un bir sorununu göremedim. Ya ben görmüyorum yada bazı kişiler yanlış kuruyor Ventoy'u. UEFI ise GPT işaretlemek lazım. Bence Rufus'un sorunu aynı anda sadece 1 iso yazdırılması, yoksa kendisi gayet iyi hatta senelerce Rufus kullandım ben.
NullSpectra
Uzman
Ne sorunu var GPT işaretleyince geçmeyen?Keşke sorunlar çözümü sadece gpt işaretlemek kadar kolay olsaydı.
Pabola
Uzman
Konuyu baştan okuyarak öğrenebilirsiniz hocam uzun mesele. Gpt veya diğer seçeneği seçmek bir çözüm olmadığı için linuxtan Windows'a geçmek için özel bir iso yazdırıp öyle geçtim. Dediğiniz gibi olsaydı yüz kere aynı hataları almazdım.
NullSpectra
Uzman
Dostum belli ki sen yapamadın veya sistemin Ventoy ile uyumsuz. Mesela eski laptopumda Ventoy çalışmıyor ancak şu anki bilgisayarımda Ventoy sorunsuz.Konuyu baştan okuyarak öğrenebilirsiniz hocam uzun mesele. Gpt veya diğer seçeneği seçmek bir çözüm olmadığı için linuxtan Windows'a geçmek için özel bir iso yazdırıp öyle geçtim. Dediğiniz gibi olsaydı yüz kere aynı hataları almazdım.
Yeni konular
-
-
-
YouTube Oynatma çubuğunun üzerine gelince renk değişiyor
- Dagster3532
-
-