NightWist

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
10
Aynı ağ üzerindeki Linux yüklü laptopuma Windows bilgisayarımdan nasıl bağlanabilirim? Aynı ağ üzerindeyiz servere ihtiyacım yok.

Güvenlik duvarı vesaire müsait ediyorsa paket alıp gönderebilmen gerek. Bu durumda kullanacağın uygulamada IP adresini işaret etmek dışında bir şey yapman gerekmiyor normalde 'bağlanmak' için.

Soru çok açık, detaylandırman lazım. Dosya sistemine mi bağlanacaksın, dosya paylaşım aracı gibi? Yoksa komut satırına mı ihtiyacın var? Veya arayüz mü istiyorsun? Bağlanmak çok geniş çaplı bir terim.

Soru çok açık, detaylandırman lazım. Dosya sistemine mi bağlanacaksın, dosya paylaşım aracı gibi? Yoksa komut satırına mı ihtiyacın var? Veya arayüz mü istiyorsun? Bağlanmak çok geniş çaplı bir terim.

RDP diye belirtmiştim. Uzaktan masaüstü yani.

SSH yoksa RDP uzerinden mi? RDP ise GNOME'un yeni surumlerinde GNOME remote desktop olmasi lazim. Daha sonra Windows makinede RDP programi ile IP adresi ve hesap bilgisi ile baglanabilmen lazim.

Farklarını bilmiyorum. RDP tarzı uzaktan masaüstüne erişmek istiyorum. Laptop sürekli açık şekilde duruyor.