Nasıl yok? Zorin OS son kullanıcıya en çok hitap eden dağıtım.

Distro hopping yapan biri olarak, Zorin OS’den daha iyi son kullanıcı dağıtımları varken neden bunu önereyim?

Yeni başlayanlar için Mint zaten daha hafif ve oturmuş bir sistem. Topluluğu ve dokümantasyonu daha iyi, genel sorunları daha az. Uyumluluk ve yazılım mağazası daha sorunsuz çalışıyor. Güncellemeleri de daha kontrollü şekilde sunuyorlar.

Lütfen kendi deneyimlerinizi paylaşın. Başkalarının deneyimlerinden yola çıkarsak, Mint’e kıyasla Zorin OS ile ilgili daha fazla problem konusuna rastlarsınız. Ben konu sahibini Linux’tan soğutmamaya çalışıyorum.

Son düzenleme:
Distro hopping yapan biri olarak, Zorin OS’den daha iyi son kullanıcı dağıtımları varken neden bunu önereyim?

Yeni başlayanlar için Mint zaten daha hafif ve oturmuş bir sistem. Topluluğu ve dokümantasyonu daha iyi, genel sorunları daha az. Uyumluluk ve yazılım mağazası daha sorunsuz çalışıyor. Güncellemeleri de daha kontrollü şekilde sunuyorlar.

Lütfen kendi deneyimlerinizi paylaşın. Başkalarının deneyimlerinden yola çıkarsak, Mint’e kıyasla Zorin OS ile ilgili daha fazla problem konusuna rastlarsınız. Ben konu sahibini Linux’tan soğutmamaya çalışıyorum.
Hocam kafam karıştı, hangisi? Bu arada PC iyi ona göre de önerirseniz iyi olur.

Kafanı karıştıran nokta neresi? Ayrıca, bilgisayarın iyi olması bu konuda o kadar belirleyici bir etken değil. Zaten fark ettiysen, bu konuda yazan çoğu kişi Linux Mint öneriyor. Bunun da bir sebebi var: Yeni başlayanlar için en uygun dağıtımlardan biri olarak görülüyor. Ama yok, "Ben uğraşırım, öğrenirim" diyorsan, o zaman doğrudan Arch Linux kur derim. En azından dökümantasyon ile derinlemesine öğrenirsin.

Kafanı karıştıran nokta neresi? Ayrıca, bilgisayarın iyi olması bu konuda o kadar belirleyici bir etken değil. Zaten fark ettiysen, bu konuda yazan çoğu kişi Linux Mint öneriyor. Bunun da bir sebebi var: Yeni başlayanlar için en uygun dağıtımlardan biri olarak görülüyor. Ama yok, "Ben uğraşırım, öğrenirim" diyorsan, o zaman doğrudan Arch Linux kur derim. En azından derinlemesine öğrenirsin.
O zaman Linux Mint kuruyorum.

Hocam Linux Mint her bilgisayarda kurulur. İyi kötü bilgisayar fark etmez.

Ama yok, "ben uğraşırım, öğrenirim" diyorsan, o zaman doğrudan Arch Linux kur derim. En azından dokümantasyon ile derinlemesine öğrenirsin.

Arch kurmaya çalışırken Linux'dan soğumayı boş ver hayattan soğuyabilir :D

Hocam Linux Mint her bilgisayarda kurulur. İyi kötü bilgisayar farketmez.:D
Tamamdır hocam kuruyorum o zaman, ISO'yu falan indireyim yeniden Rufus'a yazdırıp kurarım. Windows 11'imin yanına kuracağım zaten. Dediğiniz gibi setup'da seçenek var hiç disk yönetiminden disk yeri ayırmaya uğraşmayacağım.

Tamamdır hocam kuruyorum o zaman, ISO'yu falan indireyim yeniden Rufus'a yazdırıp kurarım. Windows 11'imin yanına kuracağım zaten dediğiniz gibi Setup'dan seçenek var hiç disk yönetiminden disk yeri ayırmaya uğraşmayacağım.
Rufus yerine Ventoy kullanın bence. Bir sürü iso koyabiliyorsunuz.

Şu an sadece Linux Mint kuracağım o açıdan ama yine de Rufus'la devam edeyim mi yoksa Ventoy mu kullanayım?
Ventoy kullanın. Hem çok daha hızlı halledersiniz. USB'ye Ventoy yazılımını yapıyorsun sonra yapman gereken tek şey USB'ye ISO'yu sürüklemek oluyor. Eğer olurda farklı bir işletim sistemi yüklemeye karar verirseniz hiç uygulamaya gerek kalmadan ISO'yu USB'ye atıp yükleyebiliyorsun.