Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 30 Ocak 2025
- Makaleler
- 14
Nasıl yani? Arka planda tarayıcının nesi çalışacak onu anlamadım.
Mesela, uygulamayı bir kere açınca bu sorun kalkıyor; diğer açılan sekmeler daha hızlı, sorunsuz açılıyor. Bu işleve yarayacak bir şey yapmak istiyorum. Yapay zekâya sordum, bir systemd servisi oluşturmayı önerdi; denedim ama olmadı.Nasıl yani? Arka planda tarayıcının nesi çalışacak onu anlamadım.
Nasıl yani? Arka planda tarayıcının nesi çalışacak onu anlamadım.
Demek istediğim bu hocam.
Mesela, uygulamayı bir kere açınca bu sorun kalkıyor; diğer açılan sekmeler daha hızlı, sorunsuz açılıyor. Bu işleve yarayacak bir şey yapmak istiyorum. Yapay zekâya sordum, bir systemd servisi oluşturmayı önerdi; denedim ama olmadı.
Demek istediğim bu hocam.
Bahsettigin bu tarz ayar mi?
Yani varmi bilmiyorum ama bir bak istersen ayarlara.
Eki Görüntüle 145056
Bahsettigin bu tarz ayar mi?
Yani var mı bilmiyorum ama bir bak istersen ayarlara.
Hayır böyle bir şey değil ayarlarına iyice baktım zen tarayıcının zen tarayıcıda yoktu bu özellikler.
Herkes bunu dile getirmeye başladı son zamanlarda ama arkadaşlar ben böyle bir yavaşlık hiç sezmedim. Bilmiyorum belki preload paketi yüklü gelmiştir, ondan
.
Lakin bir gerçeği dile getirelim, Windows'ta bunu gizli yapıyor. Gizli cache yani
. Mesela hiçbir şekilde arkaplanda tarayıcı açık olmasın, eğer Appdata klasöründen ilgili tarayıcıyının datasını silerseniz, arkaplanda çalıştığını bildiriyor.
Lakin bir gerçeği dile getirelim, Windows'ta bunu gizli yapıyor. Gizli cache yani
Son zamanlarla alakası yok; en azından Hyprland üzerinde tarayıcı tamamen kapalıyken açınca yavaş açılıyor. Yani bunun dile getirilme ile alakası pek yok. Masaüstü ortamlarında böyle bir durum var mı bilmiyorum; belki sadece pencere yöneticilerinde vardır. Bir pencere yöneticisi ile denediniz mi?Herkes bunu dile getirmeye başladı son zamanlarda ama arkadaşlar ben böyle bir yavaşlık hiç sezmedim. Bilmiyorum belki preload paketi yüklü gelmiştir, ondan.
O videodan sonra herkes der oldu, ondanSon zamanlarla alakası yok; en azından Hyprland üzerinde tarayıcı tamamen kapalıyken açınca yavaş açılıyor. Yani bunun dile getirilme ile alakası pek yok. Masaüstü ortamlarında böyle bir durum var mı bilmiyorum; belki sadece pencere yöneticilerinde vardır. Bir pencere yöneticisi ile denediniz mi?
- Makaleler
- 1
Bir Preload daemon kullanabilirsin.
Hyperland'de tarayıcılar çok yavaş açılıyor. Çözüm olarak bir videoda, arka planda çalışması deniliyordu. Bunu nasıl yapabilirim?