Eğer arkadaşın iki tane harddiski varsa, diğerine kurması daha iyi olur. Bir alanı ikiye bölmeyi ben de tercih etmezdim. Sanal makine kullanacaksa, ikinci bir harici ekran kartı ya da dahili ekran kartı olması daha iyi olur.
Sanal makineden Windows'u kullanmayacak zaten. Sadece sanal makine ile beraber dosya konumunu Linux'ta çalıştıracak.

Doğal olarak kullanamazsınız. Word yerine LibreOffice veya Google Docs geçmeyi düşünebilirsiniz. Üniversite postanız var ise Office 365 Online işinizi görecektir. Çoğu özelliği kullanabiliyorsunuz. Word kullanacağız diye sanal makine veya dual boot gereksiz bence.
Google Docs bayağı iyi. Şirkette onu kullanıyordum.

O zaman Word'ün alternatiflerini deneyebilirsin veya Web'den kullanabilirsin veya sanal makinenin düşük bir bölümüne Windows kurup orada bulunan dosya konumunu terminalden çalıştırarak Word'ü kullanabilirsin.
Web'den kullanmak harbi çok mantıklı. Bütün fonksiyonları çalışıyor mudur ama Web sürümünde? @Muhammet.exe, isterseniz bi' inceleyin hocam Word'ün Web sürümünü. İşinizi görecekse uğraşmayın sanal makineyle, dual bootla falan.

Word'ün resmi bir versiyonu yok, resmi olmayan versiyonunun da olduğunu sanmıyorum. Google Docs'dan hazırlayıp Word dosyası olarak indirebilirsiniz siz açamasanız da hocalarınız açar.

Teams'in ise resmi bir uygulaması yine yok, resmi olmayan flathubda bir portu var gayet düzgün çalışıyor yıllardır kullanıyorum. Yine de kullanmak istemezseniz tarayıcıdan da Teams'i kullanabiliyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım webde kullanacağım Microsoft uygulamalarını .

Linux'ta kullanabileceğim flowchart gibi bir uygulama var mı?