Detaylar
Kim cevapladı?Ömer_Yeter
Yetkin
Linux'a yeni geçecekler için güzel bir paylaşım olmuş.
Yafees
Çalışkan
Teşekkürler hocam.Linux'a yeni geçecekler için güzel bir paylaşım olmuş.
- Makaleler
- 10
Dostum, sayısız kez Linux'ta Türkçe yama kurdum, tek yapman gereken Wine ile .exe dosyasını çalıştırıp Windows'taki gibi Next Next finish yapmak. Bunu da yapamıyorsan maalesef skill issue kurbanı olmuşsun.
Tek olay o değil. Dediğim gibi oyunlarda doku bozulmaları ve ani droplar olabiliyor. Neden oyun zevkimi Linux'ta oynamaya çalışarak baltalayım ki? Linux günlük hayatta Windows'a kıyasla kat kat daha iyi bir işletim sistemi. Fakat firmaların tercihleri gereğince oyunlarda patlıyor.
dengesizkokarca
Çalışkan
Linux üzerinden bir sürü oyun oynadım. Evet, açılmayanlar oldu. Gene de açılan bir sürü oyunum var. Örnek gerekirse;
1- The Elder Scrolls Online
2- Entropia Universe
3- Dead Frontier 2
4- The Witcher 3
5- ETS 2
Windows kadar oyun seçeneğimizin olmadığı doğru ama Linuxta oyun oynanmaz demek doğru değil. Windows kadar iyi olmayabilir, birkaç oyunda Linux öne geçebilir v.s ya da Windows bariz fark atabilir, bunun gibi.
2- Entropia Universe
3- Dead Frontier 2
4- The Witcher 3
5- ETS 2
Windows kadar oyun seçeneğimizin olmadığı doğru ama Linuxta oyun oynanmaz demek doğru değil. Windows kadar iyi olmayabilir, birkaç oyunda Linux öne geçebilir v.s ya da Windows bariz fark atabilir, bunun gibi.
Bende tam tersi, AMD ekran kartı kullanıyorum ve Linux'ta drop girmeyen oyunlar Windows'ta drop giriyor. Linux, oyunları Vulkan'a çevirdiği için shader cache kısımları daha performanslı, ayrıca şu an Windows kullanıyorum ama Linux'u gereksiz yere gömüyorsun gibi geldi, tartışmaya da gerek yok zaten yorumlar siliniyor gereksiz mesajdan.Tek olay o değil. Dediğim gibi oyunlarda doku bozulmaları ve ani droplar olabiliyor.
Yafees
Çalışkan
Her oyunu açıyor demiyoruz zaten videoda da bahsettim fakat birçok oyunu gayet stabil şekilde oynatıyor.Linux üzerinden bir sürü oyun oynadım. Evet, açılmayanlar oldu. Gene de açılan bir sürü oyunum var. Örnek gerekirse;
2- Entropia Universe
3- Dead Frontier 2
4- The Witcher 3
5- ETS 2
- Makaleler
- 10
Bende tam tersi, AMD ekran kartı kullanıyorum ve Linux'ta drop girmeyen oyunlar Windows'ta drop giriyor. Linux, oyunları Vulkan'a çevirdiği için shader cache kısımları daha performanslı, ayrıca şu an Windows kullanıyorum ama Linux'u gereksiz yere gömüyorsun gibi geldi, tartışmaya da gerek yok zaten yorumlar siliniyor gereksiz mesajdan.
Hem Linux hem Windows kullanıyorum gömme gibi bir durum yok. Oynadığım çoğu oyunda problem yaşıyorum. Native desteği olmadığı sürece bazı durumlarda 2 saat İngilizce kaynak araştırmak gerçekten sinir bozabiliyor. Türkçe kaynak yok denecek kadar az. Hem de işten yorgun argın gelmiş şekilde bunu yapmak daha da zor oluyor. Oynayacağın 2 saatte boşa gidiyor.
Ben çoğunlukla korsan oyun oynamama rağmen Linux'ta hiçbir sorun yaşamadım, hatta Windows'tan daha iyi performans aldığım oyunlar oldu. Zaten Steam üzerinden oyun oynuyorsan, çoğu oyun Windows'taki gibi indir-oyna şeklinde çalışıyor. Hangi oyunlarda sorun yaşadın acaba?Hem Linux hem Windows kullanıyorum gömme gibi bir durum yok. Oynadığım çoğu oyunda problem yaşıyorum. Native desteği olmadığı sürece bazı durumlarda 2 saat İngilizce kaynak araştırmak gerçekten sinir bozabiliyor. Türkçe kaynak yok denecek kadar az. Hem de işten yorgun argın gelmiş şekilde bunu yapmak daha da zor oluyor. Oynayacağın 2 saatte boşa gidiyor.
dengesizkokarca
Çalışkan
@NightWist, öncelikle ekran kartınızı ve kullandığınız dağıtımı bilmek isterim.