@NightWist, öncelikle ekran kartınızı ve kullandığınız dağıtımı bilmek isterim.

GTX 1060 ve Zorin OS kullanıyorken bol bol yaşıyordum.

Ben çoğunlukla korsan oyun oynamama rağmen Linux'ta hiçbir sorun yaşamadım, hatta Windows'tan daha iyi performans aldığım oyunlar oldu. Zaten Steam üzerinden oyun oynuyorsan, çoğu oyun Windows'taki gibi indir-oyna şeklinde çalışıyor. Hangi oyunlarda sorun yaşadın acaba?

RimWorld, Bannerlord ve bir sürü oyunda. Bunların Windows sürümünde bir problem yok sadece Linux'ta problem yaşıyorum.

GTX 1060 ve Zorin OS kullanıyorken bol bol yaşıyordum.

RimWorld, Bannerlord ve bir sürü oyunda. Bunların Windows sürümünde bir problem yok sadece Linux'ta problem yaşıyorum.
Zorin OS, Ubuntu tabanlı ve bence oyun için hiç uygun değil. Kernel’i çok eski, ayrıca dediğin oyunlarda hiçbir sorun yaşamadım ben. CachyOS gibi oyun için yapılmış dağıtımları kullan. Nvidia ekran kartları CachyOS’ta daha iyi çalışıyor.

Zorin OS, Ubuntu tabanlı ve bence oyun için hiç uygun değil. Kernel'i çok eski, ayrıca dediğin oyunlarda hiçbir sorun yaşamadım ben. CachyOS gibi oyun için yapılmış dağıtımları kullan. NVIDIA ekran kartları CachyOS'ta daha iyi çalışıyor.

Ubuntu kullanmaya alışkın olduğum için kullanıyordum.

Ubuntu kullanmaya alışkın olduğum için kullanıyordum.
Eğer Linux kullanmak istiyorsan, CachyOS KDE kur, hayat kaliten artar. Vanilla Arch'tan CachyOS'e geçince bile bazı oyunlarda 20 FPS'e yakın artış yaşamıştım. Kim bilir, sen outdated kernel'den güncel kernel'e geçince nasıl bir artış yakalayacaksın.

Nvidia için doğru sürücü kuruldu mu?

Eğer Linux kullanmak istiyorsan, CachyOS KDE kur, hayat kaliten artar. Vanilla Arch'tan CachyOS'e geçince bile bazı oyunlarda 20 FPS'e yakın artış yaşamıştım. Kim bilir, sen outdated kernel'den güncel kernel'e geçince nasıl bir artış yakalayacaksın.
Benim için o kadar fark etmiyor dağıtım. Şu an Devuan testing kullanıyorum. Bir sorunum yok. Bence sürücü kaynaklı bir sorun var arkadaşta.