Ben de kendimce sorun olarak gördüğüm bir konudan bahsedeyim.

Linux'un bir standartı yok. Tamam sistem içinde birçok şeyin alternatifi olması muazzam bir şey. Ama her bir alternatif geliştiricilerin kendi bakış açılarıyla geliştiriliyor. Belli bir standarta oturtulmuş değil. Masaüstü ortamlarından gideceğim. Bir masaüstü ortamı bir özelliği desteklerken, diğeri de destekliyor ama yarım yamalak.

Örnek verebilir misiniz? Neyde sorun yaşadınız? Ya da siz yaşamadıysanız, insanlar neyde sorun yaşıyor?

X11 ve Wayland masaüstü ortamları. Touchpad kullananlar X11 ve Wayland arasındaki farkların ne olduğunu çok iyi bilecektir. Wayland çok daha düzgün çalışıyor bu konuda.

Argümanlarına gülüyorum ama sinirden. Fakat 1 tanesine katılıyorum onu kalınlaştırdım. Şimdi, Linux hobi projesi evet ama büyümesine engel mi değil. Yapılan hatalar var mı var. Çözüm kimde dersen hem kodlayanlarda hem de Linux'çularda.

Windows'la karşılaştırdığımı sanmıyorum, neden her Linux konusunda hemen Windows'u eleştiriyoruz ki? Konumuz tamamen Linux. Ciddi ciddi soruyorum. Alternatifi bol olması iyi bir şey değil, sadece kafa karıştırıyor. Linux'u öğretmek zorunda değilsin, senden veya başkasından bunu istemiyoruz ama asıl beklentimiz işleri karmaşa hale getirmemek.
İşler karışık değil. Kullanmayı bilmediğin için sana karışık geliyor (skill issue yani 😉).

Ayrıca senin de dediğin gibi hatalar hep ve her şeyde olacak. Bu yüzden masaüstü ortamlarına laf atarken kendinle çelişiyorsun. Ben ise bunun farkında olduğum için çamur atmak yerine diğer alternatiflere karşı değerlendiriyorum. 👍🏻

Yine söylüyorum skill meselesi. Debian kurup yıllarca tıkır tıkır çalıştıranların yanında 2. güncellemede sistemi eline alıp sövenler de var.

Skillsiz insanlar kullanmaktan vazgeçiyor işte, ne güzel.

Ben de kendimce sorun olarak gördüğüm bir konudan bahsedeyim.

Linux'un bir standartı yok. Tamam sistem içinde birçok şeyin alternatifi olması muazzam bir şey. Ama her bir alternatif geliştiricilerin kendi bakış açılarıyla geliştiriliyor. Belli bir standarta oturtulmuş değil. Masaüstü ortamlarından gideceğim. Bir masaüstü ortamı bir özelliği desteklerken, diğeri de destekliyor ama yarım yamalak.
Çok mantıklı bir argüman bu.

İşler karışık değil. Kullanmayı bilmediğin için sana karışık geliyor (skill issue yani 😉).

Ayrıca senin de dediğin gibi hatalar hep ve her şeyde olacak. Bu yüzden masaüstü ortamlarına laf atarken kendinle çelişiyorsun. Ben ise bunun farkında olduğum için çamur atmak yerine diğer alternatiflere karşı değerlendiriyorum. 👍🏻

Yine söylüyorum skill meselesi. Debian kurup yıllarca tıkır tıkır çalıştıranların yanında 2. güncellemede sistemi eline alıp sövenler de var.

Skillsiz insanlar kullanmaktan vazgeçiyor işte, ne güzel.
İşler karışık. Linux hiçbir zaman %9'ün üzerini görmeyecek. Bundan sonra mesaj yazmayacağım.

Çok mantıklı bir argüman bu.

İşler karışık. Linux hiçbir zaman %9'ün üzerini görmeyecek. Bundan sonra mesaj yazmayacağım.
Mümkünse Linux kullanmazsanız daha iyi olabilir. Burada eleştiriden çok Linux'a karşı gereksiz bir önyargı var gibi.

Eger ekran scaling ayarlariniz %100 degilse %100 yapin. Fractional scaling dedigimiz esek yapiyor bunu. Scalingle oynamayin, font buyutun. Wayland buyudukce bunlar da duzelecek.

Unutmadan, Linux desktopun evrimini gormek isteyen herkese, uc ay boyunca Fedora kullandiktan sonra bir hafta Debian kullanmasini tavsiye ediyorum ayni DE ile.

Bu font rendering işi windows'un geçemese de yanına yaklaşabildi mi? En iyi fontlar şu anda hangi masaüstü ortamında biliyor musunuz? Bu linux'un font renderingi varsayılanlarda her zaman gözümü kanatmıştır zira. 1080p ekranda Windows'un yanında rezalet gözüküyorlardı. Eğer bu font rendering işi çözülebiliyorsa linux'a tekrardan bir şans verebilirim.

Bu font rendering işi windows'un geçemese de yanına yaklaşabildi mi? En iyi fontlar şu anda hangi masaüstü ortamında biliyor musunuz? Bu linux'un font renderingi varsayılanlarda her zaman gözümü kanatmıştır zira. 1080p ekranda Windows'un yanında rezalet gözüküyorlardı. Eğer bu font rendering işi çözülebiliyorsa linux'a tekrardan bir şans verebilirim.
Ben bunu Windows'un yazı tiplerini kurarak düzelttim. Aynı Windows gibi oluyordu bana göre. Bir de Linux ve Windows'un kendine göre artıları ve eksileri var. Bence ikisi de süper.