Dual boot? Burada hep kendimi örnek gösteririm, ben bilgisayarı öyle üst düzey olarak falan bilmiyorum ama hem Windows 11 hem de CachyOS kullanıyorum ve çoğu işimi de Linux tarafından hallediyorum.
Algı falan yaptığımız yok olanı söylüyoruz, çoğu oyun daha performanslı, imkânım olsa video ile kanıtlarım ama zaten leş gibi sistemim var ekran kaydı alsam olmaz, harici bir kamerayla da çekim yapacak ekipmanım yok ancak mesela en çok oynadığım oyun, Elden Ring Windows 11'de düzgün çalışmıyordu 35-40 arası FPS alıyordum. Linux'ta ise dalgalanma olmasın diye 42FPS'ye sabitlemiştim (Sistemimden kaynaklı stabil 60FPS alamıyorum), DLC'de bir iki yer harici stabil 42FPS aldım.
Ha mesela Expedition, Dune Awakening gibi sistemimin kağıt üzerinde kaldıramadığı oyunları oynayamıyorum neden sistemim kötü araya ek bir katman girince böyle oluyor. Tabii Expedition Windows'da daha iyi ama Dune ikisinde de leş gibi.
Online oyun, öyle sistemi ciddi anlamda yoracak oyunlar ve modlama yaptığın bazı oyunlarda Windows kullanırsın kalanından Linux, Linux öcü değil, oyunlarda da kötü performans vermiyor, şuan sen algı yapıyorsun mesela.