not_furware_virus.rom
Uzman
Uğraşmaya hazır olan bir kullanıcı Linux’ta tatmin edici performans alabilir. Online oyunlara bağımlı ve üşengeç kesim Windows'ta kalmaya devam edebilir. Ne Windows ne de Linux oyunlarda o kadar iyi değil.
Ne derseniz diyin Linux'taki oyuncular daha fazla hile yapıyor diye Linux desteğini kesmenin akıl alır bir tarafı yok. Hileyi platformları engelleyerek değil sadece anti-cheat'ı geliştirerek engellersin.Mahkeme değil burası, kimse suçlu aramıyor. Oyunu oynayamadıktan sonra kimin yüzünden oynayamadığım umurumda olmaz, kimsenin olmaz.
Anlamıyorum ve anlamayacağım. Çünkü öyle bir şey yok. Apex Legends Linux destekliyordu, Linux üzerinden hile yapanların haddi hesabı yok diyerek desteği kestiler. R6 da benzer şekilde, buyur:
"We've seen your requests for Rainbow Six Siege to be supported on Linux. Our primary concern is the protection of the players' experience. We want to ensure a safe space for all players. Unfortunately, at the moment, Linux is an open door for cheaters. That being said, rest assured that it is on the R6S team's radar to make Siege available on as many systems as we can in the future."
Komplo teorilerine gerek yok.
Anti-cheat'i geliştirdiler zaten: Kernel seviyesinde anti-cheat.Ne derseniz diyin Linux'taki oyuncular daha fazla hile yapıyor diye Linux desteğini kesmenin akıl alır bir tarafı yok. Hileyi platformları engelleyerek değil sadece anti-cheat'ı geliştirerek engellersin.
Bu kesinlikle doğru sadece oyun şirketleri değil başka birçok şeyde şirketlerin birinci önceliği maliyeti düşürmek maksimum kazanç elde etmek.Anti-cheat'i geliştirdiler zaten: Kernel seviyesinde anti-cheat.
Hem ayranım dökülmesin hem... Olmuyor şirket dünyasında. En ucuza en etkili çözüm tercih edilir, bugün Vulkan'ın hala yaygın olarak kullanılmamasının sebeplerinden biri de bu mesela. Linux düşmanlığı değil, fazladan maliyeti engelleme. Oyun motorları, geliştirme araçları, çalışan ekibin bilgi birikimi ve tecrübesi 20 yıldır DirectX'e göre gelişti. Kernel seviyesinde anti-cheat de bu işte. Minimum maliyetle maksimum verim. Linux'a neden gelmiyor? Bilmiyorum. Gelse kullanırlar mı? Tahminimce çoğu kişi kullanmaz. Sen kullanır mıydın?
Ha doğrudan cevap vermek gerekirse mantıklı olduğunu savunmuyorum zaten, olanı anlatıyorum. Arkada İlluminati Linux'un fişini çekmeye çalışmıyor, Microsoft oyun şirketlerine "olm linux ne" diye para yedirmiyor. Şirketler basitçe maliyetten kaçmaya çalışıyorlar.
Mesajlarımı karşılık vermek için değil anlamak için okursan anlarsın zaten.
Kernel seviyesinde anti-cheat de bu işte. Minimum maliyetle maksimum verim. Linux'a neden gelmiyor? Bilmiyorum. Gelse kullanırlar mı? Tahminimce çoğu kişi kullanmaz.
Online oyun oynayacak insan neden Linux seçsin zaten? Çoğu hile koruması gerektirmeyen oyunlar Linux'ta daha rahat oynanıyor.Linux'u her ne kadar gereksiz arka plan hizmetlerinden arınmış, alternatiflerine kıyasla performanslı ve sistem dostu olarak tanımlasakta "halen" oyun oynamak için iyi bir seçenek değil. Linux fanboyları kızmadan hemen sebeplerini söyleyeyim.
Proton ve Wine ile oyunları saf performansına yakın veya duruma bağlı biraz kayıpla oynayabilirsiniz ama Windows'tan Linux'a geçmek isteyen birisi Battlefield, League of Legends vb anticheat gerektiren oyunlar da oynamak isteyecek. Sonra Linux'ta işlerin farklı yürüdüğünü anlayınca tekrar vazgeçecek. Steam'in burada büyük bir katkısı var ancak hala publisherların politikaları yüzünden isterse süper mega bir Proton versiyonu çıksın yine de bir işe yaramayacak. NVIDIA'nın kapalı kaynak olması da cabası.
Herkesin Linux kurmasına ihtiyacı yok. Kendini hazır hisseden denesin, kursun ona da bir lafım yok. Ancak Linux oyun oynamak için şu an önerilebilecek bir işletim sistemi değil.
Anladım ne dediğinizi. Ben de Microsoft Linux'a oyun, yazılım geliştirmeyin diye millete para veriyor diye bir düşünce içerisinde değilim. Linux'a kernel seviyesinde anti cheatlerin gelmemesinin sebebi anti cheati tamamen linux kerneli için yine yazmanın maliyetli olması. E Riot Games gibi kernel seviyesinde anti cheat bulunan oyunları olan adamlar keriz gibi bir de oyunları Linux'a getirecek halleri yok haklısınız. He kernel seviyesinde anti-cheat'te o kadar mantıklı değil ki, hile engelleyeceğim diye hayvani bi güvenlik zaafı oluşturuyorsun.Anti-cheat'i geliştirdiler zaten: Kernel seviyesinde anti-cheat.
Hem ayranım dökülmesin hem... Olmuyor şirket dünyasında. En ucuza en etkili çözüm tercih edilir, bugün Vulkan'ın hala yaygın olarak kullanılmamasının sebeplerinden biri de bu mesela. Linux düşmanlığı değil, fazladan maliyeti engelleme. Oyun motorları, geliştirme araçları, çalışan ekibin bilgi birikimi ve tecrübesi 20 yıldır DirectX'e göre gelişti. Microsoft hala XBOX'a oyun çıkaracaksan DirectX'e zorluyor.
Kernel seviyesinde anti-cheat de bu işte. Minimum maliyetle maksimum verim. Linux'a neden gelmiyor? Bilmiyorum. Gelse kullanırlar mı? Tahminimce çoğu kişi kullanmaz. Sen kullanır mıydın?
Ha doğrudan cevap vermek gerekirse mantıklı olduğunu savunmuyorum zaten, olanı anlatıyorum. Arkada İlluminati Linux'un fişini çekmeye çalışmıyor, Microsoft oyun şirketlerine "olm linux ne" diye para yedirmiyor. Şirketler basitçe maliyetten kaçmaya çalışıyorlar.
Mesajlarımı karşılık vermek için değil anlamak için okursan anlarsın zaten.
Oynayanın umurunda değil, oynatanın umurunda değil, Microsoft'un umurunda değilHe kernel seviyesinde anti-cheat'te o kadar mantıklı değil ki, hile engelleyeceğim diye hayvani bi güvenlik zaafı oluşturuyorsun.