-O3'ün de yaptığı bazı optimizasyonlar, iyi yazılmamış veya karmaşık uygulamaları bozabilir. Genelllikle çekirdek dışı şeyleri -O2 ile derliyorum.
Gentoo kullanıyorum. -O3 gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Çekirdekten init sistemine, sürücülerden masaüstü ortamına kadar her şey -O3 ile derli. Kritik sistemler haricinde kullanılabilir. Python'da falan eser miktar da olsa kazanımlar var.

Kurulumu yaptım ancak hata alıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü_2024-09-02_23-59-11.webp
    Ekran görüntüsü_2024-09-02_23-59-11.webp
    5,7 KB · Görüntüleme: 79

Dosya Ekleri

• 1725313881783.webp
    1725313881783.webp
    29,6 KB · Görüntüleme: 58
Ne ile kurdun? Aracı tanıyamadım. Ek olarak Arch'ta ağır soyutlamaları olan araçlardan uzak durmanızı öneririm. Octopi kullanırsanız, komut satırını falan da gösteriyor panelinde, pacman komutlarının hepsini görebiliyorsunuz.
Hocam Linux Mint'ta kurdum. Ancak hata veriyor ve kurduktan sonra ekran sorun oluşuyor. Nasıl sileceğim?

Hocam Linux Mint'ta kurdum. Ancak hata veriyor ve kurduktan sonra ekran sorun oluşuyor. Nasıl sileceğim?
Şu komutu çalıştırarak kurulu olup olmadığını kontrol eder misiniz? apt list --installed | grep liquorix (Bu komut kurulu programları listeleyip içinde liquorix kelimesi geçenleri filtreliyor. Boşsa kurulu değildir, boş değilse kurulmuş. Kaldırmak için paket isimlerini kullanabilirsiniz.)

Attığınız uyarıya göre zaten hatadan dolayı kurulamamış, büyük ihtimalle kurulu değildir ancak yukarıdaki komut bir sonuç döndürse onu yazın kaldırma komutunu yazayım.

Şu komutu çalıştırarak kurulu olup olmadığını kontrol eder misiniz? apt list --installed | grep liquorix (Bu komut kurulu programları listeleyip içinde liquorix kelimesi geçenleri filtreliyor. Boşsa kurulu değildir, boş değilse kurulmuş. Kaldırmak için paket isimlerini kullanabilirsiniz.)

Attığınız uyarıya göre zaten hatadan dolayı kurulamamış, büyük ihtimalle kurulu değildir ancak yukarıdaki komut bir sonuç döndürse onu yazın kaldırma komutunu yazayım.

Kod:
WARNING: apt does not have a stable CLI interface. Use with caution in scripts.

linux-headers-6.10.7-1-liquorix-amd64/noble,now 6.10-7ubuntu1~noble amd64 [kurulu,otomatik]
linux-headers-liquorix-amd64/noble,now 6.10-7ubuntu1~noble amd64 [kurulu]
linux-image-6.10.7-1-liquorix-amd64/noble,now 6.10-7ubuntu1~noble amd64 [kurulu,otomatik]
linux-image-liquorix-amd64/noble,now 6.10-7ubuntu1~noble amd64 [kurulu]

Kuruluymuş hocam. Bu arada şu anda Fedora'ya geçmeye karar verdim. @AMG GOAT bana yardım eder misiniz hocam?

Kuruluymuş hocam. Bu arada şu anda Fedora'ya geçmeye karar verdim. @AMG GOAT bana yardım eder misiniz hocam?
Kaldırmak için sudo apt remove linux-headers-6.10.7-1-liquorix-amd64 linux-headers-liquorix-amd64 linux-image-6.10.7-1-liquorix-amd64 linux-image-liquorix-amd64 komutunu çalıştırabilirsiniz. Ancak Fedora'ya geçecekseniz pek de gerek yok, zaten formatla silinecek. :D