Epoca
Uzman
Gereksiz yükselmişsin.Ben yorumumda iyi bir üniversite ile belirtişim zaten ama benim yorumuma muhalif olan bütün arkadaş eğitimlerinin kaliteli olmamasından dolayı okuduklarını anlama konusunda sıkıntı yaşadıklarından dolayı hem yorumumu anlamamış hem de fikrimin doğrululuğunu kanıtlamış oldukları için teşekkür ederim. Dediğim gibi teknik lise ve meslek liselerinden iyi bir okul kazanmak tabi ki mümkündür ama olası değildir. Dolabınızı açınca orada 1 milyar dolar bulma ihtimaliniz de vardır ama olası değildir buna temel istatistik denir ve lisede de öğretilir.
Meslek liseli ve teknik lisesi arkadaşların gerçekten iddia edildiği kadar başarılı olup olmadıklarını incelemek için kendi üniversitemde yani İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsündeki bölümlere giren öğrencilerin hangi okullardan geldiğine YÖK ATLAS aracılığı ile baktım ve 1 tane bile meslek/teknik lisesi mezunu ile karşılaşmadım ne yüksek sıralamalı bilgisayar mühendisliğinde ne de düşük sıralama ile alan çevre mühendisliğinde hiçbir o okullardan mezun göremedim sadece meslek lisesi klasmanında giren 1-2 imam hatipli gördüm. Eğer üniversite kazanmak derken Yozgat Bozok Üniversitesi seviyesinde bir yeri kazanmak olarak görüyorsanız bilemem.
Şu cümledeki bahse konu "4 yıllık" üniversite yozgat da olabilir hakkari de istanbul da Boğaziçi de çünkü günün sonunda hepsi 4 yıllık alıyor. Kriterin başarı ise onu tanımlayacaksın yıl'ı değil. İnsanlar senin için niyet okuma yapmak zorunda değil...Meslek lisesi/teknik lise yazıp 4 yıllık kazanırsın diyenleri de pek ciddiye almanı önermem o çok nadir kişilerin başarabildiği zor bir olay
3.5 sene Sultanahmet Meslek, yarım dönem de Açık lise okuyarak lise serüvenimi tamamlamış biri olarak istatistik dosyanıza ekleme yapayım, DTCF İspanyol dilindeyim. Dosyanıza eklersiniz.
Son düzenleme: