Ben yorumumda iyi bir üniversite ile belirtişim zaten ama benim yorumuma muhalif olan bütün arkadaş eğitimlerinin kaliteli olmamasından dolayı okuduklarını anlama konusunda sıkıntı yaşadıklarından dolayı hem yorumumu anlamamış hem de fikrimin doğrululuğunu kanıtlamış oldukları için teşekkür ederim. Dediğim gibi teknik lise ve meslek liselerinden iyi bir okul kazanmak tabi ki mümkündür ama olası değildir. Dolabınızı açınca orada 1 milyar dolar bulma ihtimaliniz de vardır ama olası değildir buna temel istatistik denir ve lisede de öğretilir.

Meslek liseli ve teknik lisesi arkadaşların gerçekten iddia edildiği kadar başarılı olup olmadıklarını incelemek için kendi üniversitemde yani İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsündeki bölümlere giren öğrencilerin hangi okullardan geldiğine YÖK ATLAS aracılığı ile baktım ve 1 tane bile meslek/teknik lisesi mezunu ile karşılaşmadım ne yüksek sıralamalı bilgisayar mühendisliğinde ne de düşük sıralama ile alan çevre mühendisliğinde hiçbir o okullardan mezun göremedim sadece meslek lisesi klasmanında giren 1-2 imam hatipli gördüm. Eğer üniversite kazanmak derken Yozgat Bozok Üniversitesi seviyesinde bir yeri kazanmak olarak görüyorsanız bilemem.
Gereksiz yükselmişsin.
Meslek lisesi/teknik lise yazıp 4 yıllık kazanırsın diyenleri de pek ciddiye almanı önermem o çok nadir kişilerin başarabildiği zor bir olay
Şu cümledeki bahse konu "4 yıllık" üniversite yozgat da olabilir hakkari de istanbul da Boğaziçi de çünkü günün sonunda hepsi 4 yıllık alıyor. Kriterin başarı ise onu tanımlayacaksın yıl'ı değil. İnsanlar senin için niyet okuma yapmak zorunda değil...

3.5 sene Sultanahmet Meslek, yarım dönem de Açık lise okuyarak lise serüvenimi tamamlamış biri olarak istatistik dosyanıza ekleme yapayım, DTCF İspanyol dilindeyim. Dosyanıza eklersiniz.

Son düzenleme:
Gereksiz yükselmişsin.

Şu cümledeki bahse konu "4 yıllık" üniversite Yozgat da olabilir Hakkari de İstanbul da Boğaziçi de çünkü günün sonunda hepsi 4 yıllık alıyor. Kriterin başarı ise onu tanımlayacaksın yıl'ı değil. İnsanlar senin için niyet okuma yapmak zorunda değil...

3.5 sene sultanahmet meslek, yarım dönem de açık lise okuyarak lise serüvenimi tamamlamış biri olarak istatistik dosyanıza ekleme yapayım, dtcf ispanyol dilindeyim. Dosyanıza eklersiniz.

İzmir yüksek teknoloji enstitüsüne göre sen başarısız birisin dostum, zeki de değilsin maalesef(!)

İzmir yüksek teknoloji enstitüsüne göre sen başarısız birisin dostum, zeki de değilsin maalesef(!)
Ben pusudayım, arkadaştan "Dil bölümleri tırt, burger king şapkan hazır" tarzı vasat eleştiriler bekliyorum şu an. Ya da "İstisnalar kaideyi bozmaz" diyip ön yargılı garip yaşamına da devam edebilir, kendi bileceği iş vallahi.

Ben pusudayım, arkadaştan "Dil bölümleri tırt, burger king şapkan hazır" tarzı vasat eleştiriler bekliyorum şu an. Ya da "İstisnalar kaideyi bozmaz" diyip ön yargılı garip yaşamına da devam edebilir, kendi bileceği iş vallahi.
O arkadaşın pek anlayacağını sanmıyorum, zira;

Herkesin okuduğu bölüm, yapmak istediği şey kendine özeldir, o alanda zeki olabilir veya yetenekli olabilir. Bir kişinin meslek liseli olması, çok iyi puanlarla 4 yıllık en üst düzey okulları kazanamaması onu zekasız birisi yapmıyor. Kazanan kişiyi de ila zeki birisi yapmıyor. Birisinin zeki olması için illa sayısal bir bölümde de başarılı olması gerekmiyor. Zaten kendisinin saçmalar derecede ego kasarak anlattığı istatistik olayına değinirsek zaten İTÜ ve ODTÜ dışında hepimiz dünyanın geri kalanına göre aptal sayılıyoruz, birkaç sene öncesine kadar 500'lerde sürünüyorduk, böyle bir mantık yok maalesef.

Zaten rezalet bir eğitim sistemimiz var o da ayrı. Bu elemanın küçümsediği meslek liseleri Almanya gibi sanayi devi olan ülkelerde ne kadar önemseniyor, ne kadar el üstünde tutuluyor bir bilse.

yorumumda iyi bir üniversite ile belirtişim zaten ama benim yorumuma muhalif olan bütün arkadaş eğitimlerinin kaliteli olmamasından dolayı okuduklarını anlama konusunda sıkıntı yaşadıklarından dolayı hem yorumumu anlamamış hem de fikrimin doğrululuğunu kanıtlamış oldukları için teşekkür ederim. Dediğim gibi teknik lise ve meslek liselerinden iyi bir okul kazanmak tabi ki mümkündür ama olası değildir. Dolabınızı açınca orada 1 milyar dolar bulma ihtimaliniz de vardır ama olası değildir buna temel istatistik denir ve lisede de öğretilir.

Meslek liseli ve teknik lisesi arkadaşların gerçekten iddia edildiği kadar başarılı olup olmadıklarını incelemek için kendi üniversitemde yani İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsündeki bölümlere giren öğrencilerin hangi okullardan geldiğine YÖK ATLAS aracılığı ile baktım ve 1 tane bile meslek/teknik lisesi mezunu ile karşılaşmadım ne yüksek sıralamalı bilgisayar mühendisliğinde ne de düşük sıralama ile alan çevre mühendisliğinde hiçbir o okullardan mezun göremedim sadece meslek lisesi klasmanında giren 1-2 imam hatipli gördüm. Eğer üniversite kazanmak derken Yozgat Bozok Üniversitesi seviyesinde bir yeri kazanmak olarak görüyorsanız bilemem.

Edit: Ayrıca ben arkadaşa bu bölümü okursan üniversite umudunu kes dememişim eğer üniversite okumak tek hedefin ise anadoluya geçme imkanın varsa geç demişim. Zaten geçme durumu yoksa yapabileceği bir şey olmadığı için elinden geleni yapması gerekecek ama neden daha rahat bir ortamda çalışabilecek iken ayağına pranga taksın ?
Size katılıyorum. Meslek lisesinde üniversite sınavına hazırlanmak daha zor oluyor.

Herkese yardımları için çok teşekkür ederim. İyi ki techolaya üye olmuşum iyi ki sizleri tanımışım. Elektronik bölümünü seçmeye karar verdim eğer orası olmazsa başka alternatifler arayacağım.

Eğer üniversitede bu alanla alakalı bir bölüm okumak istiyorsanız tavsiye ederim çünkü M.T.O.K imkanınız da olacak.