Peki okul kıyafetlerini nereden öğrenebilirim? Okulun sitesinde okul kıyafetleri adında bir başlık var ancak tıklayınca ana sayfaya atıyor :D
Okul ile iletişime geçebilirsin.

Kimseye tam olarak güvenip hayatını anlatma. Fazla konuşup ve şaka yapıp 'komik eleman' durumuna düşme, sosyal olmak istiyorsan güzel ama sosyal olma uğruna şaklaban ilan edilmek ve itibarsızlaşmak berbattır. Kendi tabunu çiz ve baskın bir şekilde belirt. Örneğin bir ortamda ailevi vb. şaka amaçlı küfür ediyorlar diyelim. Eğer bunu sana diyecek eleman iki kere düşünüyorsa başarmışsındır. Her şey itibardan geçer. Okuduğum çokça kitap bunu belirtti, her şeyini kaybedebilirsin ama itibar, kaybedilince geri kazanılması zor bir cevherdir.

Dönem olarak konuşmak gerekirse duyguların ve duygularını yaşayış biçimine dikkat et. Bu dönemlerde kişilik 180 derece değişebiliyor. Kendimi dizginle demiyorum, kendinin farkında olarak hareket etmen gerektiğini düşünüyorum.
Ve özellikle... Depresyon gibi durumlarda vasıfsız, üşengeç heriflerin instalock yazacağı antidepresan tedavilerine mesafeli ol. Ergenlik benzeri kişilik değişimi döneminin üstüne o gelince yerle yeksan hale getiriyor. Nornalde yapmayacağın ve demeyeceğim şeyleri demeye başlıyorsun. Tabi bazı durumlarda gerekli olabilir orası ayrı.
Olacağından degil, olma ihtimali olduğundan belirtiyorum. Sağplsunlar herkes antidepresan müptelası olmaya başladı.
(Bu konu hakkinda çok güzel konuşurdum da forum kuralları var.)

Tüm yorumlarınız için teşekkür ederim. Peki ilk gün, ilk girişimde ne yapmam lazım? Bugün okula sadece nerede diye bakmaya gideceğim ancak içeri alırlar mı bilmiyorum.

Alırlar merak etmeyin. Sınıfını öğren, düzgün bir kılık kıyafetle yanına su, defter ve kalem alarak il gün okula gidebilirsin. Hocalar kitap idimleri falan söyliyecek onları yazarsın.

Tüm yorumlarınız için teşekkür ederim. Peki ilk gün, ilk girişimde ne yapmam lazım? Bugün okula sadece nerede diye bakmaya gideceğim ancak içeri alırlar mı bilmiyorum.

Bir sıraya otur tanıdığın varsa hemen yanına gir çünkü ikiniz birbirinizi korursunuz, yalnız kalmazsınız.

Dönem olarak konuşmak gerekirse duyguların ve duygularını yaşayış biçimine dikkat et. Bu dönemlerde kişilik 180 derece değişebiliyor. Kendimi dizginle demiyorum, kendinin farkında olarak hareket etmen gerektiğini düşünüyorum.
Ve özellikle... Depresyon gibi durumlarda vasıfsız, üşengeç heriflerin instalock yazacağı antidepresan tedavilerine mesafeli ol. Ergenlik benzeri kişilik değişimi döneminin üstüne o gelince yerle yeksan hale getiriyor. Nornalde yapmayacağın ve demeyeceğim şeyleri demeye başlıyorsun. Tabii bazı durumlarda gerekli olabilir orası ayrı.
Olacağından degil, olma ihtimali olduğundan belirtiyorum. Sağplsunlar herkes antidepresan müptelası olmaya başladı.
(Bu konu hakkinda çok güzel konuşurdum da forum kuralları var.)

Aynı şekil ben de çöktüm bu lise döneminde, normalde ders dinleyen katılan biriyken her derste yatan birine dönüştüm, psikiyatri destek olarak antidepresan falan vermeye çalıştı ama şu yaşımda olduğum için kabul etmedim, bu yaşta ilaca bağlayacaklardı herhalde.

Arkadaşlık kurmaya çalış, ama aşırı samimi olma. Gözlem yap ve kimin ne seviyede olduğunu anla. Analiz yapmazsan iyi biri zannedip serseri bir keko ile arkadaş olma girişiminde bulunabilirsin. İlk gün sakin, disiplinli, dikkatli ve düzgün ol. Kendini göstermek için acele etme, adapte ol. Böylece güçlü bir zemin oluşturursun.

En önemlisi : Az konuş.
Bir şey azsa, değerlidir. Çoksa, değersizdir. Tamamen sessiz olmak görünmez olmaktır ama az konuşmak, konuştuğunun değerini arttırır. Biriyle konuşacaksan seni ciddiyetle dinleyip ciddi bir şekilde muhattap alma ihtimali artar.

Boyun fazla uzunsa veya kilon fazlaysa okulun standart kıyafetlerinde istisna olabiliyor. Ben 202'yim şu an, bana xxxl getirmişlerdi boy olarak tutuyordu ama üstümde çarşaf gibi duruyordu. Ondan tek şart olarak baskısız olan kıyafetleri giymeme izin vermişti yönetmelik.

Saç konusunda da artık uzun saç yaygın olduğundan bir şey demezler.

Ekstra bir tavsiyem kaliteli insanların olduğu bir grupla arkadaş ol ileride seni de geriye çekmesinler :)

Son düzenleme:
Aynı şekil ben de çöktüm bu lise döneminde, normalde ders dinleyen katılan biriyken her derste yatan birine dönüştüm, psikiyatri destek olarak antidepresan falan vermeye çalıştı ama şu yaşımda olduğum için kabul etmedim, bu yaşta ilaca bağlayacaklardı herhalde.
O biraz çökme sebebi ile alakalı. 'Eskiden antidepresan mı vardı' diye düşününce ilaçlar kolaya kaçmak gibi gelmeye başlıyor. Özellikle her şeye instalock ilaç yazanların fazla olması yüzünden. (Ciddi vakalar haric)
En güzel antidepresan, idman sonrasi kas ağrısı veya bir şeyin sonundaki tatmin olma hissi.Tecrübe ile sabit.
İlaç kullanımını çok İnce bir çizgi olarak gördüğünden üstüne konuşmak istemiyorum. Uzman değilim, deneyimlerimi paylaşıyorum sonuçta.

Kıl birine denk gelmezseniz saçınızın uzunluğu sorun olmaz.

Okula gore degisir. Bizim okulda 4 yil boyunca milletin burnundan getirdiler sac sakal icin.

Sigara alkol falan bulasma. Kekolardan uzak dur. Adam gibi iki uc kisiyle arkadas olabilirsin ama sirf arkadas olayim diye olma. Adam gibi gercekten kafandan iseler arkadas olunacak kisilerse arkadas ol. Hocalarla inatlasma. Her gun ders calis. Bu gozunu korkutmasin her gun eve gelince o gun gordugun derslerin tekrarini yapsan yeterli. O da toplam max 1 saat alir. Diger gunler de onceki gunler islediginiz konularla beraber geriden tekrar yap. Boyle boyle gunde 2 saat calis. Agirlik vermek istedigin bir ders varsa o matematik olsun. Bol bol kitap oku. Film izle. Oyun oyna. Gez toz. Sevgili islerine girme.

10. sinifa gecince tekrarlara devam et. Gunde 3 saat falan calisirsin o zamanda. Yine diger dediklerim gecerli burada da.

11.sinifta yine tekrarlar yap. Soru coz. Oyunu filmi bir tik azalt. Gunde 3 veya 4 saat ders calisirsin.

12. sinifta oyunu falan iyice azalt. Haftada bir iki gun falan oynarsin. YKS'ye yonelik calismalara basla. Gunde 4 saat ve uzeri calis. Eger 9 10 11'i bos gercirmeyip islediginiz derslerde eksik birakmazsan YKS icin 12'de rahat olursun.

Bu tavsiyeler genel olarak YKS icindi. YKS umrunda degilse belaya bulasma yeter.

Son düzenleme:
Bir sıraya otur tanıdığın varsa hemen yanına gir çünkü ikiniz birbirinizi korursunuz, yalnız kalmazsınız.
Hocam tanıdığım biri yüksek ihtimal olmayacak çünkü tüm sınıfım Harakani Anadolu Lisesi'ne gitmiş, hemen hemen sınıfımdaki herkes orada. Erken gidersem alırlar mı? İlk gün 6'da kalkıp cam kenarına oturmak istiyorum, dersler 8:45'te başlıyormuş.

@Charles Smith, desteğiniz için çok teşekkür ederim hocam, direkt bu attığınız programı kullanmayı düşünüyorum :)

Boyun fazla uzunsa veya kilon fazlaysa okulun standart kıyafetlerinde istisna olabiliyor. Ben 202'yim şu an, bana xxxl getirmişlerdi boy olarak tutuyordu ama üstümde çarşaf gibi duruyordu. Ondan tek şart olarak baskısız olan kıyafetleri giymeme izin vermişti yönetmelik.

Saç konusunda da artık uzun saç yaygın olduğundan bir şey demezler.

Ekstra bir tavsiyem kaliteli insanların olduğu bir grupla arkadaş ol ileride seni de geriye çekmesinler :)
Maalesef boyum da kilom da ortalama hocam, yardımlarınız için teşekkür ederim.

Arkadaşlık kurmaya çalış, ama aşırı samimi olma. Gözlem yap ve kimin ne seviyede olduğunu anla. Analiz yapmazsan iyi biri zannedip serseri bir keko ile arkadaş olma girişiminde bulunabilirsin. İlk gün sakin, disiplinli, dikkatli ve düzgün ol. Kendini göstermek için acele etme, adapte ol. Böylece güçlü bir zemin oluşturursun.
Anladım hocam çok teşekkür ederim, bunları uygulayacağım :)