OBP'ini yüksek tut, 11. sınıfta kız arkadaşı yapıp 12'ye ya da 12 sonuna kadar sürdürme. Sınav seneni çöp etme. Karşına illa iyi hocalar da çıkar kötü hocalarda, hocalarla aranı kötü etme. Pandemi yüzünden liseyi 3 sene yaşadım. Hayattaki en büyük şanssızlığımdır, dolu dolu geçirirsin umarım.

Birde Drive'da bir klasör aç, her sınıf dönemini klasörlerde anı olarak tut. Emin ol, liseden mezun olup uyuyamadığın bir gece tüm klasörlerde dolaşıp fotoğraf videolara bakmak dünyanın en güzel duygusu oluyor. Kesinlikle pişman olmazsın. Bol şans, umarım iyi insanlarla karşılaşırsın.

Hocam tanıdığım biri yüksek ihtimal olmayacak çünkü tüm sınıfım Harakani Anadolu Lisesi'ne gitmiş, hemen hemen sınıfımdaki herkes orada. Erken gidersem alırlar mı? İlk gün 6'da kalkıp cam kenarına oturmak istiyorum, dersler 8:45'te başlıyormuş.

Alırlar ancak genelde bahçeye çıkartıp sınıfları söylüyorlar, yani o sıra işi biraz yaş.

OBP'ini yüksek tut, 11. sınıfta kız arkadaşı yapıp 12'ye ya da 12 sonuna kadar sürdürme. Sınav seneni çöp etme.
Kız arkadaş tarzı şeylere bulaşmak doğru gelmediğinden elimden geldiği kadar uzak duracağım bu konulardan hocam. Teşekkür ederim.

Birde Drive'da bir klasör aç, her sınıf dönemini klasörlerde anı olarak tut. Emin ol, liseden mezun olup uyuyamadığın bir gece tüm klasörlerde dolaşıp fotoğraf videolara bakmak dünyanın en güzel duygusu oluyor. Kesinlikle pişman olmazsın. Bol şans, umarım iyi insanlarla karşılaşırsın.
Çok haklısınız hocam, bunu yapmayı ihmal etmeyeceğim :love:

Kız arkadaş tarzı şeylere bulaşmak doğru gelmediğinden elimden geldiği kadar uzak duracağım bu konulardan hocam. Teşekkür ederim.
Uzak dur demeyeyim şimdi de, ciddi düşünme en azından kaptırma kendini. Kız arkadaş yapma demiyorum, sosyal bilimlerde okuyacaksın ağzına kadar kız doludur sosyal bilimler. Sadece takıl eğlen, bir yerlerde yemek ye sinemaya git. Ama gidipte ben seninle evlenicem, ciddi düşünüyorum falan aman o toplara girme. Yapmam da deme hocam, 3-4 sene sonra aklına gelmeyeyim 😁🤠

Son düzenleme:
direkt bu attığınız programı kullanmayı düşünüyorum

Program degil de tavsiye gibi. Bu konu uzerine daha detayli dusunun. Ayri konu acin isterseniz. Okul acilinca hocalara sorun. Ben 9'dan itibaren calisilmasi taraftayim cunku boylece hem rahat edersin hem de sosyal olarak geri kalmazsin. Az az ama erken baslamak iyidir.

Bence de hic bulasmayin. Zaten lsiedekilerden hicbiri gercek olmayacak iliskilerinin. O yuzden bastan hic bulasma bence. Her hafta sevgili degistiren kisilerin oldugu bir ortamda sevgili yapmak mantiksiz olur.

Merhaba arkadaşlar, yaz tatilinin sonunda Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesine gideceğim. Malum önceden hiç lisede eğitim görmediğimden dolayı nasıl bir ortamla karşılaşacağımı bilmiyorum. Kılık kıyafet, saç gibi dış görünüşsel şeylerde de sıkıntı yaşamak istemiyorum. Ayrıca liseye ilk girdiğimde neler yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? Saçım kıvırcık ancak kabarık değil, uzunluğu kulaklarıma kadar. Saçım uzun diye okul sorun çıkartır mı? Elbise olarak ortaokulda siyah pantolon ve siyah tişört, üstüne de bir hırka giyip gidiyordum. Yine bu şekilde giyinmem mümkün mü? Özellikle bahsi geçen okulda okuyan arkadaşlar varsa beni aydınlatmalarını çok isterim. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
Vali muammer disiplinli bir okul ama saç yuzunden kızmıyorlar emin ol. İdaresini tanıyorum eğer cok uzun kalıyorsa bile toka takmanı isterler sadece kızmazlar. Üstüne okul forması giymelisin altına düz etiketsiz siyah pantolon kabul edilir. Okul forması değişmedi ise hala aynı şekilde kabul edeler kayıtta okul aile birliğinden formayı alabilirsin. Okul ortamı kötu değil. Vasıfsız insanlar giremiyor zaten oyle kavgacı olan insanda yok sen olay çıkarmazsan kimse etliye sütluye karışmaz. Karışanlari affetmezler atarlar zaten. Liseye ilk gidince istiklal marşı sırasına giriceksin. Yunus hoca çıkıp konuşcak. Okul kurallarından vesaire bahsedicek. Klasik yani. Sonra sınıfa gideceksin. Sınıfta hemen herkesle samimi olmak yerine biraz bekleyip kendi kafana uygun biri ile dostluk kur. Hemen bir arkadaş edinmeye çalışma. Birileri ile sohbet muhabbet et. Ortak yönlerini ara. Emin ol lisede iyi bir dostluk kurmak her zaman önemlidir. İdealleri olan insanları bulmaya çalış. Eğer kılık kıyafetini cok abartmazsan kimse kızmaz. Sac konusundada dediğim gibi isterlerse toka takmani isteyebilirler fazla uzunsa. Onun haricinde kesmeni falan istemez kimse.

Liseye geçtiğiniz zaman zorba olan tiplerin sizinle uğraşmanızı istemiyorsanız nonchalant takılcağınız, eğer sınıfınızda çok varsa bu zorba tipler ve çok konuşan tip olursanız hep göze batarsınız.