O nasıl oluyor, bunca zamandır 3. Öğrenci için okula gidip velinin imzaladığı kağıt tamamen fiyaskomu.

Yani benim, kardeşlerim döneminde gitmeye hiç gerek yok muydu. Sonradan okul yönetimi çağırmıyormu velileri.

Tam anlayamadım, o zaman neden biz gidip belge imzaladık.
Gerekmiyor. Otomatik kayıt var.

Tamam da, sorduğum sorunun cevabını alamadım. Zaten otomatik kaydın olduğunu birkaç mesaj öncesinde yazdım.

Bizi yine de belge imzalamak için çağırdılar. Bu belge dahi olsa, yine de gitmek zorunlu olmuyor mu? Yani belge imzalamak tamamen boş mu, gidip imzalamasa oluyor mu. Buna göre cevap istiyorum lütfen. Eğer ki bu belgeyi imzalamak Veli tarafından zorunluysa, her halükarda velisi ile gidecek.

Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezinden (MEBİM - 4440632) aldığım bilgiye göre ortaokul başarı puanı (OBP) ile yerleştiyseniz okul kaydına yönelik ilaveten herhangi bir işlemde bulunmanıza gerek yoktur. e-Okul üzerinde öğrenci numaranızı aldıysanız kaydınız tamamlanmıştır. Detaylı bilgi için MEBİM'e 7/24 ulaşabilirsiniz.

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 157. maddesinin 4. fıkrası:
(Değişik:RG-5/9/2019-30879) Okul yönetimi; okula yeni başlayan öğrencilerle eğitim ve öğretim yılının başında, nakil gelenlerle ise nakil geldikleri hafta içinde okul ile öğrenci ve velisi arasında sözleşme imzalar.
2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı, 8 Eylül 2025 tarihinde başladığından şu anda sözleşme imzalanması yönetmeliğe aykırıdır.
@Drivefast @CL4Y @Antibiyotik

Son düzenleme:
2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı, 8 Eylül 2025 tarihinde başladığından şu anda sözleşme imzalanması yönetmeliğe aykırıdır.
Bilgi için teşekkürler. Bizim dönemde zorunlu biliyordum öyleymiş, şimdi yeni yönetmelik gereği sözleşme de zorunlu değil o zaman. Ama okul yönetimi çağırıp sözleşme imzalattı. Bu durumu okul ile bi görüşeceğim.

Bilgi için teşekkürler. Bizim dönemde zorunlu biliyordum öyleymiş, şimdi yeni yönetmelik gereği sözleşme de zorunlu değil o zaman. Ama okul yönetimi çağırıp sözleşme imzalattı. Bu durumu okul ile bi görüşeceğim.
Sözleşme, yeni öğrenciler için eğitim-öğretim yılı başında, nakille gelenler için hafta içinde imzalanır. Yönetmeliğe göre hâlen sözleşme imzalanması gerekiyor ama zamanı belirttiğim gibi, öncesinde imzalamak yönetmeliğe aykırı olur.

Sözleşme, yeni öğrenciler için eğitim-öğretim yılı başında, nakille gelenler için hafta içinde imzalanır. Yönetmeliğe göre hâlen sözleşme imzalanması gerekiyor ama zamanı belirttiğim gibi, öncesinde imzalamak yönetmeliğe aykırı olur.
Pardon, ben yanlış algıladım. O zaman sözleşmeyi erken imzalamış olduk. Burada okul yönetimi sanırım son gün yoğunluk yaşanmaması için tahminimce önden çağırıp işlemleri yaptı. Ama sonuca bakarsak her halükarda velisi ile bu öğrenci okula gidecek. Ha şimdi, ha okul günü.

Pardon, ben yanlış algıladım. O zaman sözleşmeyi erken imzalamış olduk. Burada okul yönetimi sanırım son gün yoğunluk yaşanmaması için tahminimce önden çağırıp işlemleri yaptı. Ama sonuca bakarsak her halükarda velisi ile bu öğrenci okula gidecek. Ha şimdi, ha okul günü.
Sözleşmede yazan imza tarihi, bahsettiğim zaman dilimi içerisinde değilse hukuken geçersiz. Ama kâğıt üstünde öyle gösterilip fiilen imza daha erken atılsa dahi ispatı çok zor olur.