OCCT de yaptığım 3D testinin 12. dakikasında siyah ekran akabinde reset atma problemini yaşadım. Crash sonrası ise programda bir error gözükmüyor ama PCI girişinin voltaj değeri gözüme çarptı. FurMark da bir problem çıkmadı.

PCI-e girişindeki 12v hattı bayağı düşük. 11.4 sınır kabul ediliyor ATX standartına göre. Ve sizdeki değerde bayağı yakın denebilir. Özellikle işlemcide 12v hattına yüklenince daha da düşüyordur o.

PSU'ya bay bay demen vaktin gelmiş gibi hala 12V kanalı dalgalı. Reset atması zaten baş başına bir sıkıntı.

Bu arada hocam ekran kartıyı alırken test ettiğiniz de böyle sıkıntıları var mıydı? Yoksa kendi sisteme takınca mı sorunlar çıkmaya başladı? Önceden hangi ekran kartını kullanıyordunuz?

@Xbox 360E @Yusuf7878

Açıkçası ben de sizin gibi düşünüyorum şu an ama diğer arkadaşın söyledikleri de kafamı kurcalıyor çünkü dump dosyasında direkt olarak ekran kartı ile ilgili sıkıntı olduğu bariz bir şekilde gözüküyor. Ama bu sıkıntının aslında psu'nun yeterli çıkışı sağlayamadığı için ekran kartını hatalı gibi göstermesi diyebilir miyiz?

Sıfır aldığım bir kartın böyle bir sorun çıkarması çok normal gelmiyor bana çünkü.

3 hafta öncesine kadar GTX1660Super kullanıyordum ve kullandığım 5 yıl boyunca hiç bir ekran problemi yaşamdım, o da ayrı bir soru işareti.

@Xbox 360E @Yusuf7878

Açıkçası ben de sizin gibi düşünüyorum şu an ama diğer arkadaşın söyledikleri de kafamı kurcalıyor çünkü dump da direkt olarak ekran kartı ile ilgili sıkıntı olduğu bariz bir şekilde gözüküyor. Ama bu sıkıntının aslında psu'nun yeterli çıkışı sağlayamadığı için ekran kartını hatalı gibi göstermesi diyebilir miyiz?

Sıfır aldığım bir kartın böyle bir sorun çıkarması çok normal gelmiyor bana çünkü.

3 hafta öncesine kadar GTX1660Super kullanıyordum ve kullandığım 5 yıl boyunca hiç bir ekran problemi yaşamdım, o da ayrı bir soru işareti.
Evet diyebiliriz. Çünkü ekran kartı zaten 12v kanalıyla besleniyor. Voltaj ciddi anlamda düşerse sapıtmaya başlar. gt1660 super 140w civarı olması lazım. Az watt çektiği için sorun yapmamış olabilir. 3070 240W kadar çekiyor çünkü. Watt miktarı ne kadar artarsa kanallar üzerindeki yükte o kadar artar.

Hocam biri 125W diğeri 220W. PSU belli bir watt değerine kadar sıkıntı çıkarmamıştır. 12V kanalına daha da yük binince çökmesine sebep oluyordur.

@Yusuf7878 @Xbox 360E

Peki önerebileceğiniz 5-6bin lira bandını çok geçmeyecek kaliteli bir psu var mı?

Fanı sesli ve kasanın 190mm desteklemesi lazım. Bunlar dışında kaliteli bir model.

Fanı sesli ve kasanın 190mm desteklemesi lazım. Bunlar dışında kaliteli bir model.

Kasayı kontrol edip duruma göre bakacağım teşekkür ederim. Küçük bir sorum olacak. Yeni psu'ya direkt kasada hali hazırda takılı olan kabloları bağlamak problem yaratır mı acaba? Uğraşmamak için soruyorum :)

Kasayı kontrol edip duruma göre bakacağım teşekkür ederim. Küçük bir sorum olacak. Yeni psu'ya direkt kasada hali hazırda takılı olan kabloları bağlamak problem yaratır mı acaba? Uğraşmamak için soruyorum :)
Sadece PSU'nun takılı kablolarını sökmeniz yeterli hocam. Kasanın f panel bağlantılarını falan ellemenize gerek yok. Delta yerine Enermax'da bakılabilir. Sessizlik için.