qutalbin

Becerikli
Halihazırda Logitech G402 kullanıyorum ve oldukça memnunum ama artık kablosu çok bayatlamaya başladı ve fazla ömrü yok.

Eski mouse larımda hızlı kaydırınca hareket sapıtmaya başladığı için yenisinde böyle bir sorun olmasını istemiyorum.

Alacağım mouse da IPS ve G değeri kaç olmalı?

Belki işe yarar diye 2 tane test grafiğimi bırakıyorum buraya.

unnamed.webp

unnamed (1).webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ortalama ve üstü sensörlerin hiçbirinde hiçbir şey değişmiyor neredeyse. Kağıt üstünde veriler yükseliyor ama hiçbir babayiğit çıkıp blind test yaparken “bu mouse 750 IPS değil, 70G değil daha düşük” falan diyemez. Sensör açısından aşırı kağıt üstü verilere takılmanıza gerek yok, piyasada popüler olanlardan birini tercih etmeniz yeterli.

MCU'su iyi, sensörü ortalama değerlere sahip çoğu mouse işinizi görecektir.
Yüksek IPS ve G değerini anlayacak isimler genellikle profesyonel oyuncular ama düşük seviyeden yüksek ürünlere geçenler de o farkı hissedebilir.

Yüksek IPS ve g değerini anlayacak isimler genellikle profesyonel oyuncular.

Profesyonel oyuncular da anlayamaz hatta. Zaten onların amaçları form korumak olduğu için ekipmanlarını dini gibi tutuyorlar çoğunlukla. Hala daha gpx Superlight 1 veya G PRO Wireless kullanan tonla adam var. Ekipmanım eskidi diye bakmıyorlar, bu ekipman benim şu an olduğum halimi korumama yetiyor diye bakıyorlar. Yeniliklere pek açık değil e-spor sektörü, sponsorlukla da ilerliyor biraz.

Profesyonel oyuncular da anlayamaz hatta. Zaten onların amaçları form korumak olduğu için ekipmanlarını dini gibi tutuyorlar çoğunlukla. Hala daha gpx Superlight 1 veya G PRO Wireless kullanan tonla adam var. Ekipmanım eskidi diye bakmıyorlar, bu ekipman benim şu an olduğum halimi korumama yetiyor diye bakıyorlar. Yeniliklere pek açık değil e-spor sektörü, sponsorlukla da ilerliyor biraz.

Sponsorlukla gidenlerin çoğu eski kafalı ürünlerle devam ediyor, bkz: BenQ.

Halihazırda Logitech G402 kullanıyorum ve oldukça memnunum ama artık kablosu çok bayatlamaya başladı ve fazla ömrü yok.

Eski mouse larımda hızlı kaydırınca hareket sapıtmaya başladığı için yenisinde böyle bir sorun olmasını istemiyorum.

Alacağım mouse da IPS ve G değeri kaç olmalı?

Belki işe yarar diye 2 tane test grafiğimi bırakıyorum buraya.

Eki Görüntüle 223408
Eki Görüntüle 223409

IPS, DPI G, hatta ve hatta Hz değerleri bile hiçbir şey fark ettirmiyor, Logitech ve Pixart/Razer'ın o yüksek sensör değerleri pazarlamadan ibaret.

Fare 250 Hz 20 IPS falan olmasın yeter.

En iyi sensörler Hero 2, Focus Pro 45k ve PixArt 3950

PixArt 3950 ucuz Çin farelerinde bile oluyor.

Ben yalan değer koyuyorlar demedim zaten, fare çıkardıklarında 900 IPS 😱 kesintisiz performans gibisinden reklamlar yapıyorlar. Test etmeyip sallasalar şaşmam zaten o değerler aşırı yüksek
Kesintisiz performansı gösterebilmesini sağlayacak önemli faktörleri de içinde barındırıyorsa reklam değil pazarlamayı içeriyor anlamı taşır.