Kimyasal değişimler, dopamin ve oyuna karşı olan odağın bağımlılık yaptırıyor.

Bağımlılığını sadece başka bir bağımlılıkla yenersin, bugün oyun oynarsın, yarın araba alıp yürüyenine veya görünüşüne ayar çekersin, vücut geliştirmekle uğraşırsın vs...

Wild Rift'e gelirsek oyunun eşleştirme sistemi rezil, bir kişi kötü oynadımı maç elden gidiyor, usta ligine çıktım ama oyun sağ olsun usta 2 üzerine çıkamıyorum, klasik modu ayrı rezil zaten.

Ben dediklerinizden farklı olarak konunun milyonlarca olasılık olduğuyla alakalı olduğunu düşünüyorum, devamlı oyunun yapısını değiştiren güncellemelerde oyunu ayakta tutuyor başka oyunlarda aynı pozisyonda birçok kez aynı şeyi yapmış olabilirsin ancak LoL'de bu biraz daha zor 4500 saatim var ve hala da hevesli oynuyorum çünkü her oyuna girdiğimde farklı bir durumun içinde oluyorum.

Ben dediklerinizden farklı olarak konunun milyonlarca olasılık olduğuyla alakalı olduğunu düşünüyorum, devamlı oyunun yapısını değiştiren güncellemelerde oyunu ayakta tutuyor başka oyunlarda aynı pozisyonda birçok kez aynı şeyi yapmış olabilirsin ancak LoL'de bu biraz daha zor 4500 saatim var ve hala da hevesli oynuyorum çünkü her oyuna girdiğimde farklı bir durumun içinde oluyorum.
4500de çokmus be hocam. Benimde 1.180 maç falan az önce baktım. 1.200 maç desek 20 dakikadan 400 saat eder oyun sürem biz 500e yuvarlayalım düz. Ben kendimi sorgularken 500 saat için. 4.500 çok fazla geldi.

MOBA oyunları böyledir, biz Frone Throne'da Dota oynarken de böyleydi, 2025'de LoL'de de bu his aynı. Karakter ile bağ kurmanın yanı sıra "strateji" kavramını en iyi yansıtan oyun janrasından biri olduğu için MOBA türü.

Ek olarak MOBA gibi oyun türlerinin en çok bağımlılık yapan özelliği beyninizi kapamanızdır. Mesela Single bir oyun oynarken aklınızdan diğer düşünceleriniz geçebilir, ama MOBA oynarken beyin tamamen oyuna odaklanır. Her saniye bir şey olduğu için. Yani bir nevi rahat hissettirir oynarken. Bakın oyunun stresi demiyorum, beyninizin tek bir şeye odaklanmasından bahsediyorum yoksa LoL öyle chill oynanan bir oyun değil.

35 dakikalık bir oyun atarsınız, sanki 10 dakika gibi geçer zaman. Bu olay da en bağımlılık yapan yönüdür bu türün.

Aynı şey CS, Valorant gibi FPS oyunları için de geçerli. Bu tür oyunlar kafa dağınıklığıyla oynanamaz.
Odak olayı çok doğru arkada müzik dinlerken rahatsız olup kapatıyorum tek odak telefon.

Bağımlı olan kişilerin sorumlulukları da bir hayli azdır. Genellikle ya öğrenci kişiler ya da mezun olup çalışmayan kişiler oyuna bağımlı olur. Hiç 8-12 saat çalışan birisinin oyun bağımlısı olduğunu gördünüz mü? Dediğim gibi tamamen hayat yaşam tarzıyla alakalı. Bir gün mecburen bir işin olacak, çalışacaksın veya evleneceksin. İstesen de istemesen de artık bağımlı olman mümkün olmayacak.

4000 saatini arkadaşlarımla oynarken yapmışımdır zaten o yüzden pek de absürt değil tek girmezdim asla dertleşirken bile LoL'de dertleşirdik yani bizim için genellikle araçtı amaç değildi.

4500'de çokmus be hocam. Benim de 1.180 maç falan az önce baktım. 1.200 maç desek 20 dakikadan 400 saat eder oyun sürem biz 500e yuvarlayalım düz. Ben kendimi sorgularken 500 saat için. 4.500 çok fazla geldi.

Odak olayı çok doğru arkada müzik dinlerken rahatsız olup kapatıyorum tek odak telefon.

Bağımlı olan kişilerin sorumlulukları da bir hayli azdır. Genellikle ya öğrenci kişiler ya da mezun olup çalışmayan kişiler oyuna bağımlı olur. Hiç 8-12 saat çalışan birisinin oyun bağımlısı olduğunu gördünüz mü? Dediğim gibi tamamen hayat yaşam tarzıyla alakalı. Bir gün mecburen bir işin olacak, çalışacaksın veya evleneceksin. İstesen de istemesen de artık bağımlı olman mümkün olmayacak.

Size günde 8 saati geçtim 4 saat oynadığımı düşündüren nedir bilmiyorum. Bu yorumlar nedense düzen tutturmuş kişilerden geliyor beni yanlış anlama. Çevremde de vardı " niye oyun oynuyorsun 19 yaşındasın, sıkılmadın mı? Neden sigara içiyorsun? Kendimi bir şeye asla bağımlı etmem " gibi cümlelerden biraz sıkıldım. Yazın elimde olsa sağlığım el verse 12 saat oynarım ama mümkün değil. Boş vakitleri evde Reels kaydırarak geçirmektense oyun oynamak daha iyidir. ( Başkalarını hor görme durumu taşıyan insanlardan bahsediyorum.)

Size günde 8 saati geçtim 4 saat oynadığımı düşündüren nedir bilmiyorum. Bu yorumlar nedense düzen tutturmuş kişilerden geliyor beni yanlış anlama. Çevremde de vardı " niye oyun oynuyorsun 19 yaşındasın, sıkılmadın mı? Neden sigara içiyorsun? Kendimi bir şeye asla bağımlı etmem " gibi cümlelerden biraz sıkıldım. Yazın elimde olsa sağlığım el verse 12 saat oynarım ama mümkün değil. Boş vakitleri evde Reels kaydırarak geçirmektense oyun oynamak daha iyidir.

Hocam çok takmaya gerek yok böyle diyen insanlar kendi hayatını böyle yaşamazlar zaten. Adam öyle öğüt verir ki zannedersin kendisi gün boyu kendini geliştiriyor oyun oynamak yerine TikTok izleyenlerdir bunu diyenler.

Size günde 8 saati geçtim 4 saat oynadığımı düşündüren nedir bilmiyorum. Bu yorumlar nedense düzen tutturmuş kişilerden geliyor beni yanlış anlama. Çevremde de vardı " niye oyun oynuyorsun 19 yaşındasın, sıkılmadın mı? Neden sigara içiyorsun? Kendimi bir şeye asla bağımlı etmem " gibi cümlelerden biraz sıkıldım. Yazın elimde olsa sağlığım el verse 12 saat oynarım ama mümkün değil. Boş vakitleri evde Reels kaydırarak geçirmektense oyun oynamak daha iyidir. ( başkalarını hor görme durumu taşıyan insanlardan bahsediyorum.)

8 veya 4 saat oynadığınızı söylemedim. Sizi hor görmek gibi bir niyetim yok sizde beni yanlış anlamayın 🙂 zamanı gelirse bir bağımlılığınız varsa illa bırakırsınız demek istiyorum.