Bugün ismini ilk defa duydum ama mantığını anlamadım. Benim sistemde işe yarar mı bu yazılım?
1050 Ti, 16 GB RAM, i5-9400F
1050 Ti, 16 GB RAM, i5-9400F
45 Native demek frame generation kullanmadan (FSR kullanabilirsiniz) GPU saf gücüyle 45 FPS üstü alabilmek. Bunu alamıyorsan kullanılmamalı.Genel olarak hocam yani 45 native ne, 2 frame generation ne bir sürü şey de vardı altta. Karmaşık geldi.
45 Native demek frame generation kullanmadan (FSR kullanabilirsiniz) GPU saf gücüyle 45 FPS üstü alabilmek. Bunu alamıyorsan kullanılmamalı.
Olabildiğince de basit kısa ve öz yazmaya calısmıstım oysaki.
Hocam kısaca 45 altında FPS aldığınız oyunlarda sıkıntı çekebilirsiniz. Ben 38 FPS aldığım oyunda çekmedim ama başka oyunda çekmeyeceğim anlamına gelmiyor. Garanti olması için en az 45 FPS civarı almalısınız. Yoksa çok gecikme sorunu yaşayabilirsiniz.Bunu aldığımı nasıl anlıyorum ki
Bana bayağı karmaşık geldi nasıl neye göre belirliyorum veya nerede ayarlıyorum biraz mala anlatır gibi anlatmanız lazım.
Hocam kısaca 45 altında FPS aldığınız oyunlarda sıkıntı çekebilirsiniz. Ben 38 FPS aldığım oyunda çekmedim ama başka oyunda çekmeyeceğim anlamına gelmiyor. Garanti olması için en az 45 FPS civarı almalısınız. Yoksa çok gecikme sorunu yaşayabilirsiniz.
Şimdi FPS gösteren bir program indiriyorsun sonra oyundayken LS programı açmadan FPSine bakıyorsun 45 üstü stabil FPS olana kadar ayarları arttır veya düşür. Sonra git bu programı aç ve nasıl hissettirdiğini hisset. Programda upscale off olsun frame generation lsfg 2.1 olsun. Scale tuşuna bas ve 5 saniye içinde oyuna gir oyun pencereli tam ekran olmalı.Bunu aldığımı nasıl anlıyorum ki
Bana bayağı karmaşık geldi nasıl neye göre belirliyorum veya nerede ayarlıyorum biraz mala anlatır gibi anlatmanız lazım.
Şimdi FPS gösteren bir program indiriyorsun sonra oyundayken LS programı açmadan FPSine bakıyorsun 45 üstü stabil FPS olana kadar ayarları arttır veya düşür. Sonra git bu programı aç ve nasıl hissettirdiğini hisset. Programda upscale off olsun frame generation lsfg 2.1 olsun. Scale tuşuna bas ve 5 saniye içinde oyuna gir oyun pencereli tam ekran olmalı.
Oyun içinden FSR'ı dengeli yap kalite yap ayarları düşür arttır 45 sabit FPS almaya çalış ve FPS'ini 45e sabitle. Sonra bu programı çalıştır.
Sende 1050 olduğu için görüntü bozukluklarını göze alıp 30a da düşebilirsin ama daha kötü bir oyun deneyimi sunar.
Çalışır mı çalışır. FPS artar mı artar. Ama hangi bedelde? Orayı da deneyip görün kendiniz.
Ben hem programdan hem RDR'den FSR açmıştım, hiçbir şey değişmemişti sadece keskinlik ayarı programın keskinlik ayarıyla değişti. Tabi iki tane FG modu için ne olur bilemiyorum.