Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
@alperen Hocam Ghost Of Tsushima oyununu kurdum fakat oyunda zaten FSR 3 ve FG var mış. FSR 3 ve FG açtığımda 36 ve 40 FPS civarlarında oluyordu. Programı açtığımda ise 80 FPS'lere çıktı.

1717635387537.webp

1717635592866.webp
Oyunun FPS göstergesi ekran görüntüsü alınca kayboluyor fakat ortalama 80-90 FPS civarındaydı.

Tek sıkıntı oyun tam ekran olmuyor. Bir ayarı var mı bilmiyorum fakat ben yapamadım.
Genel olarak hocam yani 45 native ne, 2 frame generation ne bir sürü şey de vardı altta. Karmaşık geldi.
45 Native demek frame generation kullanmadan (FSR kullanabilirsiniz) GPU saf gücüyle 45 FPS üstü alabilmek. Bunu alamıyorsan kullanılmamalı.

Olabildiğince de basit kısa ve öz yazmaya calısmıstım oysa ki.

2 frame generation da şu hem oyunda frame generation açıp hem programda frame generation açarsanız FPSiniz bildiğiniz 4 katına çıkıyor ama gecikme artıyor.

45 Native demek frame generation kullanmadan (FSR kullanabilirsiniz) GPU saf gücüyle 45 FPS üstü alabilmek. Bunu alamıyorsan kullanılmamalı.

Olabildiğince de basit kısa ve öz yazmaya calısmıstım oysaki.

Bunu aldığımı nasıl anlıyorum ki :D
Bana bayağı karmaşık geldi nasıl neye göre belirliyorum veya nerede ayarlıyorum biraz mala anlatır gibi anlatmanız lazım.

Bana bayağı karmaşık geldi nasıl neye göre belirliyorum veya nerede ayarlıyorum biraz mala anlatır gibi anlatmanız lazım.
Hocam kısaca 45 altında FPS aldığınız oyunlarda sıkıntı çekebilirsiniz. Ben 38 FPS aldığım oyunda çekmedim ama başka oyunda çekmeyeceğim anlamına gelmiyor. Garanti olması için en az 45 FPS civarı almalısınız. Yoksa çok gecikme sorunu yaşayabilirsiniz.

Hocam kısaca 45 altında FPS aldığınız oyunlarda sıkıntı çekebilirsiniz. Ben 38 FPS aldığım oyunda çekmedim ama başka oyunda çekmeyeceğim anlamına gelmiyor. Garanti olması için en az 45 FPS civarı almalısınız. Yoksa çok gecikme sorunu yaşayabilirsiniz.

Mesela grafiği en düşüğe aldığımda 60 FPS alıyorum ortada 45 FPS benim ne yapmam lazım bu durumda?

Şimdi FPS gösteren bir program indiriyorsun sonra oyundayken LS programı açmadan FPSine bakıyorsun 45 üstü stabil FPS olana kadar ayarları arttır veya düşür. Sonra git bu programı aç ve nasıl hissettirdiğini hisset. Programda upscale off olsun frame generation lsfg 2.1 olsun. Scale tuşuna bas ve 5 saniye içinde oyuna gir oyun pencereli tam ekran olmalı.

Oyun içinden FSRı dengeli yap kalite yap ayarları düşür arttır 45 sabit FPS almaya çalış ve FPSini 45e sabitle. Sonra bu programı çalıştır.

Sende 1050 olduğu için görüntü bozukluklarını göze alıp 30a da düşebilirsin ama daha kötü bir oyun deneyimi sunar.

Şimdi FPS gösteren bir program indiriyorsun sonra oyundayken LS programı açmadan FPSine bakıyorsun 45 üstü stabil FPS olana kadar ayarları arttır veya düşür. Sonra git bu programı aç ve nasıl hissettirdiğini hisset. Programda upscale off olsun frame generation lsfg 2.1 olsun. Scale tuşuna bas ve 5 saniye içinde oyuna gir oyun pencereli tam ekran olmalı.

Oyun içinden FSR'ı dengeli yap kalite yap ayarları düşür arttır 45 sabit FPS almaya çalış ve FPS'ini 45e sabitle. Sonra bu programı çalıştır.

Sende 1050 olduğu için görüntü bozukluklarını göze alıp 30a da düşebilirsin ama daha kötü bir oyun deneyimi sunar.

LukeFZ modu + bu program beraber çalışabilir mi?