İnsanlar kendi yaşadığı teknik problemleri anlatınca neden ciddiye almıyorsunuz?
Bir kere VRAM yetmemesi gibi bir bahane sunmuşsunuz çok güldüm açıkçası.
Ben de almıştım, 2 gün önce iade ettim. İşleyişi çok garip ve gerçekten FPS’i düşürüyor gibi hissettiriyor.
Eki Görüntüle 114159
İnsanların problem yaşaması normal, eğer okuduğunuzu anlama kabiliyetinize inanıyorsanız yazılanları baştan okuyunuz. VRAM yetmemesine gülmüş müsünüz? Bana kare oluşturma teknolojisinin ne gibi kaynaklar tükettiğini yazmanızı rica ediyorum. Kendim test ettiğim için biliyorum, VRAM yetmediğinde oyun slow motiona geçiyor bir anda. FPS sabitlemediğimde FPS yüksek olsa bile akıcılık hissettirmiyor, çünkü
BASE FPS düştüğü için diğer FPS çeşitlerini arttırmamız lazım, nasıl mı? FPS sabitleyerek. FPS sabitledikten sonra akıcılığı ve farkı hissetmeyen birinin kendisinin sorunlu olduğunu düşünüyorum. Direkt program düzgün çalışmıyorsa sorun belli değil, eleyerek gitmek lazım demiştim.
-VRAM
-Boşta GPU gücü
-Windows ayarları
-Driver
-Oyun ayarları
Gelin bunları temellendirelim, öyle yazıp geçmek olmasın. Sonra çok bilmişler konuşmaya başlıyor.
VRAM: Kare oluşturmak VRAM tüketir, VRAM yetmezse ya dokular geç yüklenir, FPS düşürür ya da oyun ağır çekim gibi olur. Eğer VRAM o an oyuna yetmiyorsa doku sorunu olur, LSFG'ye yetmiyorsa ağır çekim olur.
Boşta GPU gücü: FPS sabitlediğimizde LSFG'ye ekstra GPU gücü ayırırız, bu da anlık FPS düşüşlerini önler ve akıcılığı arttırır. FPS sabitleme sadece Lossless için değil normalde de işe yarayan bir şey zaten.
Windows ayarları: GPU hızlandırma gibi ayarlar kare oluşturma için önemli ayarlar, FSR vs. kare oluşturma için bu ayarları istiyor. Windows setupında eksik veya olmaması gereken ayarlar deneyimi baltalıyor olabilir.
Driver: Driver LSFG için çok önemli. Özellikle GTX kartlarda 552 üzeri driverlar önerilmiyor. DXGI ölçeklemesini bozduğu, FPS düşürdüğünü bizzat kendim test ettim.
Oyun ayarları: Oyun için Vsync açmak, Exclusive Fullscreen (Tam ekran) ve bazen Triple Buffering ayarları LSFG'nin çalışmasına engel.