Bu frame generation işi bence en iyi PS1 ve PS2 oyunları için güzel olur. Hile açmaya gerek olmadan oyunu bozmadan 60FPS oynanabiliriz böyle.
Detaylar
Kim cevapladı?İade seçeneğin var dostum keriz değilsin.Vay be! Bu kadar insan keriz, büyük teknoloji kanalları keriz ama bi tek ismi thegoat olan Messi profilli biri akıllı.
V-sync hem açık hem kapalı denedim. Ekranı hem tam ekran hem çerçevesiz denedim. VRAM'im de 4 GB ama zaten böyle düşük seviye kartlara performans lazım ya hani? 4 GB VRAM de yetmiyorsa ne işe yarıyor bu uygulama?V-sync açık olması, VRAM'in yetmemesi, FPS sabitlememe ve oyunu full ekranda oynama gibi hatalar yapmıış olabilir misiniz?
Katılıyorum.Kullandım iade ettim, yazdığı değer kesinlikle fake. Mouse'u hareket ettirince belli oluyor ve bazen FPS'i düşürüyor.
- Makaleler
- 7
Kullandım iade ettim, yazdığı değer kesinlikle fake. Fareyi hareket ettirince belli oluyor ve bazen FPS'i düşürüyor.
Bu program zaten oynanabilir bir oyunu daha da akıcı bir şekilde oynatmaya yarıyor daha çok. Yani 30 FPS veya 60 FPS bile olsa bu değerlerde oyun oynarken bu programı kullanmak gecikmeyi mutlaka arttırır ve aldığın fazla FPS'nin bir anlamı olmaz. Yani DLSS FG veya FSR FG kadar iyi bir teknoloji tabii ki değil ama belirli bir FPS değerinde açtığın zaman ekran daha akıcı bir hale gelebiliyor. Gelebiliyor dedim çünkü oyundan oyuna, aldığın FPS'den FPS'ye bunlar değişiyor.
Yani bu programın amacı daha çok oynanamayacak (kasan) oyunu oynanabilir yapmak değil, hazır az çok oynanan ama biraz daha akıcı görüntü isteyenler için daha çok. Konsol ile oynarken daha güzel sonuç alınıyor ama mouse ve klavye ile gecikmeyi hissetme şansın daha fazla. Gecikmenin fazla olması ise aldığın fazla FPS'yi hissetmemene hatta oyunun daha ağır çalışmasını sağlıyor.
Mesela 165Hz bir monitör kullanıyorum ben. Oyunlar 120 FPS'nin altına düştüğü zaman akıcılık kaybolmaya başlıyor ve bunu hissediyorum. Bu programı açınca ise o akıcılığı tekrar yakalıyor ve sanki 120 FPS'de çalışıyormuş hissi yaratıyor bu da akıcılığa direkt etki ediyor.
Son düzenleme:
Windows setup veya driver ile ilgili bir problem olabilir. Benim de 4 GB VRAM'im var. 1650, 1050 Ti kartından güçlü, belki VRAM zorlayacak bir ayar açmışsınızdır diye düşünmüştüm. Bu uygulama ölüyü diriltmiyor, hastayı iyileştiriyor. 4 GB VRAM çoğu durumda yetiyor zaten, siz arkada bir uygulama veya bir ayar açmışsanız yetmeyebilir. Ben 1050 Ti ile keyfini çıkarıyorum uygulamanın, aynı şekilde RX 480 8 GB ile de sıkıntısız çalışıyor.V-sync hem açık hem kapalı denedim. Ekranı hem tam ekran hem çerçevesiz denedim. VRAM'im de 4 GB ama zaten böyle düşük seviye kartlara performans lazım ya hani? 4 GB VRAM de yetmiyorsa ne işe yarıyor bu uygulama?
RTSS ile bütün oyunlarda Reflex açabiliyoruz, o yüzden minimum 30 FPS ile programı rahat kullanabilirsinizBu program zaten oynanabilir bir oyunu daha da akıcı bir şekilde oynatmaya yarıyor daha çok. Yani 30 FPS veya 60 FPS bile olsa bu değerlerde oyun oynarken bu programı kullanmak gecikmeyi mutlaka arttırır ve aldığın fazla FPS'nin bir anlamı olmaz. bunu hissediyorum. Bu programı açınca ise o akıcılığı tekrar yakalıyor ve sanki 120 FPS'de çalışıyormuş hissi yaratıyor bu da akıcılığa direkt etki ediyor.
- Makaleler
- 7
RTSS ile bütün oyunlarda Reflex açabiliyoruz, o yüzden minimum 30 FPS ile programı rahat kullanabilirsiniz![]()
2.5 3 seneden beri takip ederim LS'yi ve kullanırım denemek için vs. Bazı oyunlarda işe yararken bazı oyunlarda gecikmeden oynanmıyor maalesef düşük FPS değerlerinden. 30 FPS alıp bu program ile FPS yükseltip o gecikmeyi hissetmemek klavye mouse ile bilmiyorum yani zor. Tabii bazı insanlar bu tür şeyleri pek takmıyor ama ben çok rahatsız oluyorum ve anlıyorum gecikmeyi.
Sistemim iyi zaten sadece bazen oyunlarda Çözünürlük Ölçeği yükseltmem gerekiyor ve bu da FPS kaybına neden olunca bazen kullanıyorum. Yani çok işime yaradığı alanlar oldu ama bazen ise kaptmak tek çare. Her oyun ya da uygulamda iyi çalışacak diye bir kaide yok. Ben sadece 20-30 FPS alan adamın bunu açıp gecikme hissetmemesini garip buluyorum o kadar.
Son düzenleme:
İnsanlar kendi yaşadığı teknik problemleri anlatınca neden ciddiye almıyorsunuz?V-sync açık olması, VRAM'in yetmemesi, FPS sabitlememe ve oyunu full ekranda oynama gibi hatalar yapmıış olabilir misiniz?
Vay be! Bu kadar insan keriz, büyük teknoloji kanalları keriz ama bi tek ismi thegoat olan Messi profilli biri akıllı.
Bir kere VRAM yetmemesi gibi bir bahane sunmuşsunuz çok güldüm açıkçası.
Ben de almıştım, 2 gün önce iade ettim. İşleyişi çok garip ve gerçekten FPS’i düşürüyor gibi hissettiriyor.
İnsanların problem yaşaması normal, eğer okuduğunuzu anlama kabiliyetinize inanıyorsanız yazılanları baştan okuyunuz. VRAM yetmemesine gülmüş müsünüz? Bana kare oluşturma teknolojisinin ne gibi kaynaklar tükettiğini yazmanızı rica ediyorum. Kendim test ettiğim için biliyorum, VRAM yetmediğinde oyun slow motiona geçiyor bir anda. FPS sabitlemediğimde FPS yüksek olsa bile akıcılık hissettirmiyor, çünkü BASE FPS düştüğü için diğer FPS çeşitlerini arttırmamız lazım, nasıl mı? FPS sabitleyerek. FPS sabitledikten sonra akıcılığı ve farkı hissetmeyen birinin kendisinin sorunlu olduğunu düşünüyorum. Direkt program düzgün çalışmıyorsa sorun belli değil, eleyerek gitmek lazım demiştim.İnsanlar kendi yaşadığı teknik problemleri anlatınca neden ciddiye almıyorsunuz?
Bir kere VRAM yetmemesi gibi bir bahane sunmuşsunuz çok güldüm açıkçası.
Ben de almıştım, 2 gün önce iade ettim. İşleyişi çok garip ve gerçekten FPS’i düşürüyor gibi hissettiriyor.
Eki Görüntüle 114159
-VRAM
-Boşta GPU gücü
-Windows ayarları
-Driver
-Oyun ayarları
Gelin bunları temellendirelim, öyle yazıp geçmek olmasın. Sonra çok bilmişler konuşmaya başlıyor.
VRAM: Kare oluşturmak VRAM tüketir, VRAM yetmezse ya dokular geç yüklenir, FPS düşürür ya da oyun ağır çekim gibi olur. Eğer VRAM o an oyuna yetmiyorsa doku sorunu olur, LSFG'ye yetmiyorsa ağır çekim olur.
Boşta GPU gücü: FPS sabitlediğimizde LSFG'ye ekstra GPU gücü ayırırız, bu da anlık FPS düşüşlerini önler ve akıcılığı arttırır. FPS sabitleme sadece Lossless için değil normalde de işe yarayan bir şey zaten.
Windows ayarları: GPU hızlandırma gibi ayarlar kare oluşturma için önemli ayarlar, FSR vs. kare oluşturma için bu ayarları istiyor. Windows setupında eksik veya olmaması gereken ayarlar deneyimi baltalıyor olabilir.
Driver: Driver LSFG için çok önemli. Özellikle GTX kartlarda 552 üzeri driverlar önerilmiyor. DXGI ölçeklemesini bozduğu, FPS düşürdüğünü bizzat kendim test ettim.
Oyun ayarları: Oyun için Vsync açmak, Exclusive Fullscreen (Tam ekran) ve bazen Triple Buffering ayarları LSFG'nin çalışmasına engel.
Son düzenleme:
Uygulamanın yapımcısı bile uygulamasını savunmak için böyle laflar etmez.FPS sabitledikten sonra akıcılığı ve farkı hissetmeyen birinin kendisinin sorunlu olduğunu düşünüyorum
Uygulamanın yapımcısı bile uygulamasını savunmak için böyle laflar etmez.![]()
Konu hakkında bilgisi olmayan ve bu kadar basit bir uygulamayı bile kullanmakta sorun yaşayan insanların çok bilmiş gibi konuşmasına hayret ile bakıyorum. Daha programı çalıştıramamışsınız size burada ne yapacağınızı gösteriyorum. Biri keriz diyor diğeri yok uygulama sahibi falan. Yerlere bakınca daha fazla yorum yapmanın gereksiz olduğunu gördüm. Umarım bir gün bu basit programı çalıştırabilme kabiliyetine erişir ve daha az ürün alarak çevreciliğe bir katkı sağlarsınız
Yeni konular
-
-
-
-
60.000 TL bütçe ile Gaming.Gen.TR hazır sistem karşılaştırması
- Angus Young
-
Akılalmaz güvenlik açığı: Kullanılmış numaraları yeniden satıyorlar
- Rubiks Cube
-