@dararan,

Bir şey sormak istiyorum. Bazıları fark olmadığını ve bazı eleştiriler yapınca neden sürekli bir sebep buluyorsunuz? Program o kişide düzgün çalışmayabilir, belki aldığı FPS azdır, belki dediklerinizi yaptığı halde gecikmeyi benim gibi çok rahat hisseden birisidir.

Yani siz olması gereken gibi gösterdikten sonra o kişide kötü çalışıyorsa yapacak bir şey yok. Sanki kötü çalışması anormalmiş gibi yani bazı sözleriniz.

Programı kullanacak olan kişiler, programın ekran kartının renderlediği karelerin arasına koyacağı kareleri oluşturmak için GPU'nun işlem gücünün belli bir miktarını kullandığını ve oluşturulan kareler yüzünden VRAM kullanımının artacağını anlasalar bu kadar gereksiz tartışma olmayacağını düşünüyorum. Programın kullanım amacı zaten fosil kartları canlandırmak değil, düşük kare hızlı videoların akıcılığını arttırmak veya yüksek Hz olan bir monitör kullanıyorsanız FG desteği olmayan oyunlarda monitörünüzün desteklediği Hz sınırına ulaşmak.
Maalesef anlamıyorlar. Bu foruma daha fazla Lossless konusu açmayacağım, rehber de yapacaktım fakat değmezmiş. Büyük bir yelpazeyi kapsayan bir teknoloji forumu. Buradaki insanların bir kısmı tabii ki telefon ile ilgli olabilir yazılım olabilir fakat herkes bildiği konuda yazı yazmalı. Yukarıda bir örnek vermiştim. Ölüyü diriltmiyor, hastayı iyileştiriyor. Nvidia çıkardı ya aynısını, şimdi ona tapmaya başlarlar :D
Programı kullanırken farkettim nvidia'nin kendi arayüzü'de frame gen aktif olduğu halde ki fps'yi gösteriyor.
Bu eskiden de vardı. Hatta Lossless ile açtığım ilk konularda ''Programın gösterdiği FPS sahte, oyun niye başka FPS gösteriyor?'' diye saçma bir soru geldiğinde GF Experience FG FPS'sini gösteriyor. Hatta MSI Afterburner ile de gösterebiliyorsunuz rehber yapmıştım nasıl yapılacağına dair.
LSFG 3'ün normal hale göre daha düşük Görüntü Oluşturma Gecikmesi vermesi biraz garip geldi. Nvidia'nın yanılanacağını da zannetmiyorum sonuçta ekran kartından okuyor bu verileri. Biraz ilginç bir durum açıkcası. Hissiyat olarak ise gecikme kesinlikle hissetmiyorum.
Bu garipmiş. Kaynağı güvenilir olsa da bence veriler yanlış. En az 20 MS+ olduğunu düşünüyorum. Ha hissedilir mi? Ben hiç FPS aşırı düşmediği sürece hissetmiyorum.

@dararan,

Bir şey sormak istiyorum. Bazıları fark olmadığını ve bazı eleştiriler yapınca neden sürekli bir sebep buluyorsunuz? Program o kişide düzgün çalışmayabilir. Belki aldığı FPS azdır. Belki dediklerinizi yaptığı halde gecikmeyi benim gibi çok rahat hisseden birisidir.

Yani sizdeki felsefi biraz farklı anlamayın "Bende çalışıyor ise diğerleri yalan söylüyor ya da uyduruyor" gibi bir tavrınız var sanki.

Yani siz olması gereken gibi gösterdikten sonra o kişide kötü çalışıyorsa yapacak bir şey yok. Sanki kötü çalışması anormalmiş gibi yani bazı sözleriniz.
Fark ettiyseniz bütün sebep bulma dedikleriniz aslında onları çözüme götürecek arıza tespiti gibi düşünebilirsiniz. Diğerlerinin de programı çalıştırmaları onlar ve çevre için daha iyi olur. Onlar hakaret ederse ben de gerçekleri söylemek zorunda kalırım. Olasılığı çok yüksek sorunların sebeplerini söylüyorum. Bu programı ilk çalıştırdığımda ben de yapamamıştım, halbuki oyunu Full ekran ve Vsync ile çalıştırdığımı fark ettim ve kapattım düzeldi. Orada bir çok sebep olabilir dedim. Kaldı ki o sebepler başka FG'ler için de geçerli olabiliyor. Mesela Windows ayarı dediğim şey olmadan FSR FG açamıyorsunuz. VRAM yetmezse hiçbir şey yapamıyorsunuz. GPU gücü bırakmazsanız base FPS düşer bu da daha kötü deneyim demek. Yani insanları suçlamak yerine onların bazı şeyleri unuttuğunu veya bilmediğini hatırlatıp çözüm önerileri sunuyorum. Karşılığında bana keriz vs. denirse tabii ki aynı nezaketi göstermem.

Son düzenleme:
@dararan,

Anlattıklarınızı karşı taraf yapmıyor ya da yapamıyor ise çok da daha üstelemeye gerek yok bence. Yani cevap vermezsiniz olur biter. Daha da cevap verdiğiniz için programı savunuyoruz gibi gözüküyorsunuz sürekli karşıdan.

Bu program, oyun ile bütün çalışmıyor. Mesela DLSS FG ve FSR FG bizzat oyun dosyalarına entegre ve oyun motorunun sunduğu kareler üzerinden çalışıyor. Bu program ise hiçbir oyun motoru ile müdahale olmadan oyunu daha da akıcı bir görüntü sağlamayı hedefliyor. Aynı AFMF gibi hiçbir farkı yok. Yani rehber hazırlayanlar, programın geliştiricilerin nasıl çalışması gerektiği söylese bile herkes beceremiyor. Hadi diyelim becerdi bu sefer de gecikme hissediliyor. Siz hissedemiyor olabilirsiniz ama başkası hissedebilir. Böyle olunca da kullanan kişi bir verim alamıyor ve işe yaramadığını düşnüyor programın. Ki belirli şartlar olmaz ise işe yaramıyor zaten. O belirli şartların olması için biraz saf güç lazım. Adam 20 10 FPS aldığı oyunda açarsa tabii ki çalışmaz ve işe yaramaz.

Yani ekran kartı güçlü olan birisi zaten böyle şeyler ile uğraşmaz. Ben bile 2-3 oyunda Frame Generation açarak oyunu bitirdim diğerleri kötü çalışıyordu çünkü. Bu programı daha çok ekran kartı kötü olan eski olan kullanıcılar kullanıyor. E hâl böyle olunca zaten program düşük FPS'de etkisini kaybetmeye başlıyor yani herkesin düşüncesinin eşit edebilecek bir program ve yapıda değil. Kullanım amacına, oyununa, alınan FPS'ye göre değişen bir şey. O yüzden diyorum sizde güzel çalışıyor ise keyif alıyorsanız size keriz diyen adama cevap vermezsiniz olur biter. Yani böyle şeyler yazan adama bir şeyler açıklamak ya da programın neden kötü çalıştığını açıklamak zorunda değilsiniz. Olsanız bile üstte dediğim sorunlardan dolayı doğruyu yapsa bile yine kötü bir deneyim yaşayabilir.

Benim bu program hakkında iyi ki çıkmış diyebileceğim şey film/dizi izlerken bana kattığı akıcı görüntüdür. Çünkü film dizi izlerken gecikme o bu şu olmaz. İstediğin içeriği aç akıcı bir şekilde izle. Ama oyunda böyle değil.

Atladığınız bir yer var. Programı kullanamayanlar ayrı bir kısım, hakaret eden ayrı bir kısım. Ben sert konuşmamı hakaret edene yapıyorum. Ki hakaret eden kişiye bakarsanız yorumu kimseyi etiketleyerek yapmamış, direkt bir konuyu belirtmeden programı kullananlara hakaret etmiş. Yani haliyle benim ona cevabım sert olur. Zaten cevabımı verip bıraktığım halde başka bir taraf beni etiketleyip o da yazınca son cevabımı uzun bir şekilde yazmıştım. Bakarsanız diğer yazılarım başka kullanıcılara. Film dizi gibi değindiğiniz noktalara katılmıyorum. Oyun için de gecikmeyi azaltmak zor değil fakat tabii ki daha ağır olduğu için film dizi gibi rahat olmayacaktır. Ayrıca bazı durumlarda çok bozulmalar yapıyor. Mesela futbolda top çok bozuluyor :thumbsup:

Adam 20 10 FPS aldığı oyunda açarsa tabii ki çalışmaz ve işe yaramaz.
İşte sorun bu mu bunu anlamaya çalışıp yardım etmeye çalışmıştım fakat karşı taraf çözüm değil sadece laf etmeye odaklanmıştı. O yüzden zaten yazımı yazıp bir daha bu forumda FG konusu açmayacağım. Sanırım insanların FG teknolojisini temele oturtmak için biraz daha zamana ihtiyacı var.

Bu program her kullaniciya uygun degil. Duzgun kullanabilmek icin sisteminizi tanimaniz, oyuna ayar cekmeniz ve bazi temel mekanikleri bilmeniz gerekiyor.

Satin aldigim gunden beri online fps oyunlari haric her oyunda kullaniyorum ve inanilmaz memnunum. Son cikan guncelleme de gayet guzel olmus. Guzel bir rehhber de ise yarar, herkes kapali kutu degil; bazilarimiz ogrenmeye ve denemeye acik.

Ayrica bu program ekran karti guclu olanlar icin degil. Temel prensip olarak oyunu ekran kartinin %60-70'ini kullanacak sabit bir FPS'de calistirip; aldiginiz FPS'e gore araya kare koymasini secmeniz gerek. Ayrica kullandiginiz windows surumu ve guncelligi de onemli. Gelistiricinin onerdigi mesela 1080p 60fps sabit alabiliyorsaniz o zaman x3 acmak mantikli. Ama diyelim ki 1440p 60fps aliyorsaniz, o zaman ya x2 acmalisiniz ya da x3 yapip scale'i 75'e dusurmelisiniz.

Bu is biraz overclock/underclock gibi; sistemi tanimak, nasil calistigini anlamak ve deneme yanilma yapmak gerek. Herkeste ayni sekilde calisacak diye bir kaide yok.

En son canli ornek vereyim; PoE2 oynuyorum ciktigi gunden beri. Normalde sakin alanlarda 80-90 FPS alabiliyorum orta-yuksek ayarlarda ama cok fazla canavar oldugunda bu dusebiliyor.

Oyunu 60 FPS'e sinirlayip X3 aciyorum ve scale'i 75'e dusuruyorum. Bu sayede ne kadar canavar cikarsa ciksin 180FPS sabit oynayabiliyorum. Elbette ki bozulmalar mevcut ama sadece o amacla bakarsaniz. Normal bir oyun akisinda farkedilmeyecek seyler.

Merak edenler icin sistemim:
Ryzen 5 5700X
6700XT 12gb
32gb ddr4 ram

Atladığınız bir yer var. Programı kullanamayanlar ayrı bir kısım, hakaret eden ayrı bir kısım. Ben sert konuşmamı hakaret edene yapıyorum. Ki hakaret eden kişiye bakarsanız yorumu kimseyi etiketleyerek yapmamış, direkt bir konuyu belirtmeden programı kullananlara hakaret etmiş. Yani haliyle benim ona cevabım sert olur. Zaten cevabımı verip bıraktığım halde başka bir taraf beni etiketleyip o da yazınca son cevabımı uzun bir şekilde yazmıştım. Bakarsanız diğer yazılarım başka kullanıcılara. Film dizi gibi değindiğiniz noktalara katılmıyorum. Oyun için de gecikmeyi azaltmak zor değil fakat tabii ki daha ağır olduğu için film dizi gibi rahat olmayacaktır. Ayrıca bazı durumlarda çok bozulmalar yapıyor. Mesela futbolda top çok bozuluyor :thumbsup:

İşte sorun bu mu bunu anlamaya çalışıp yardım etmeye çalışmıştım fakat karşı taraf çözüm değil sadece laf etmeye odaklanmıştı. O yüzden zaten yazımı yazıp bir daha bu forumda FG konusu açmayacağım. Sanırım insanların FG teknolojisini temele oturtmak için biraz daha zamana ihtiyacı var.

Bozulmalar elbet var ama bu görüntüyü kasarak vermek demek değil. Ya da yavan bir görüntü vermek değil. Elbet ghosting oluyor az çok vs. Kendi kullandığım televizyonda bile oluyor bu resmi memc olmasına rağmen. Ben bir oyuna göre daha az sorunlu ve zahmetli diyorum sadece film/dizi konusunda. Emin olun kendimi övmüyorum asla da övmen ama sizin kadar bende böyle şeylerle ilgilendim.

Ben burada diğer arkadaşlar gibi size işe yaramıyor diye laf etmem. Çünkü ben bizzat kendim kullandım ve faydalı gördüğüm zamanlar oldu. Ben sadece bu programı kullanacak kesmin bazı şeyleri bilmesi gerektiğini düşünüyorum ve herkesi bilgilendirmek imkansız. Haklısınız bazıları kullanmadan ya da yanlış kullanarak bile hata yapabilir ama bu programın kusursuz olduğunu göstermez.

Adama gecikme garip gelmiştir sırf bundan ötürü bile kötüleyebilir. Gecikmeyi düşürmek zor değil demişsiniz, birisi düşük FPS alıyorsa ya da program oyun ile düzgün çalışmıyorsa gecikmeyi hiçbir şekilde düşürmezsin. Düşürürüm diyen de bizzat yalan söylüyordur. Böyle olunca bu programı kullanan adam her şeyde işe yarar sanıyor. 10 FPS aldığı oyunda deniyor vs. Durum böyle olunca işine taraması gereken oyunda düzgün çalışmıyorsa kötü yorum yapmakta onun bir hakkı.

FG var FG var...

Son düzenleme:
Programı kullanacak olan kişiler, programın ekran kartının renderlediği karelerin arasına koyacağı kareleri oluşturmak için GPU'nun işlem gücünün belli bir miktarını kullandığını ve oluşturulan kareler yüzünden VRAM kullanımının artacağını anlasalar bu kadar gereksiz tartışma olmayacağını düşünüyorum. Programın kullanım amacı zaten fosil kartları canlandırmak değil, düşük kare hızlı videoların akıcılığını arttırmak veya yüksek Hz olan bir monitör kullanıyorsanız FG desteği olmayan oyunlarda monitörünüzün desteklediği Hz sınırına ulaşmak.
İnsanlar bunu anlasa bu kadar tartışma çıkmayacak ama konu sahibi bunu tam anlatamamış. Ben Elden Ring'de 3X'te gecikmesiz ve sorunsuz 165FPS sabit oynuyorum. 4060Ti var bende bir zahmet düzgün çalışsın. Videolarda da çok iyi sonuç veriyor. Sistemim ortalama üstü olduğu için gayet iyi sonuç alıyorum ama eski laptopumda performans kaybı dışında hiçbir işe yaramıyordu. Özellikle 3.0 versiyonuyla oynarken neredeyse görüntü kaybım olmadı ve oyun keyfim daha da iyi oldu. 60FPS kilitli oyunu 165FPS oynuyorum ve öyle sahte kareler de yok bildiğin o akıcılık var. Gamepad ile oynanan oyunlarda çok iyi oluyor ama fareyle oynananlar hala sıkıntı.

İnsanlar bunu anlasa bu kadar tartışma çıkmayacak ama konu sahibi bunu tam anlatamamış. Ben Elden Ring'de 3X'te gecikmesiz ve sorunsuz 165FPS sabit oynuyorum. 4060Ti var bende bir zahmet düzgün çalışsın. Videolarda da çok iyi sonuç veriyor. Sistemim ortalama üstü olduğu için gayet iyi sonuç alıyorum ama eski laptopumda performans kaybı dışında hiçbir işe yaramıyordu. Özellikle 3.0 versiyonuyla oynarken neredeyse görüntü kaybım olmadı ve oyun keyfim daha da iyi oldu. 60FPS kilitli oyunu 165FPS oynuyorum ve öyle sahte kareler de yok bildiğin o akıcılık var. Gamepad ile oynanan oyunlarda çok iyi oluyor ama fareyle oynananlar hala sıkıntı.
Sorunların VRAM ve GPU gücünün yetersiz olması olabilir demiştim fakat sanırım dediğiniz gibi anlatamamışım. Neyse zaten artık tartışma yok. LSFG gamepad ile gerçekten de daha iyi oluyor. Ben 1050 Ti kullanıcısıyım ve çok rahat kullanıyorum, o yüzden 1050 Ti üstü ekran kartlarının kullanabileceğini düşünüyorum. Mesela neyde rahat kullanamıyorum dersek Minecraft çok iyi shaderlarda kullanamıyorum. Çünkü LSFG açmadan FPS zaten 30'a dayanıyor. X2 için Minimum 30 FPS ve bu FPS'nin sabit olması önemli. Yoksa LSFG'ye gerekli güç kalmaz ve FPS'niz düşmeye devam eder zaten.

Adama gecikme garip gelmiştir sırf bundan ötürü bile kötüleyebilir. Gecikmeyi düşürmek zor değil demişsiniz, birisi düşük FPS alıyorsa ya da program oyun ile düzgün çalışmıyorsa gecikmeyi hiçbir şekilde düşürmezsin. Düşürürüm diyen de bizzat yalan söylüyordur. Böyle olunca bu programı kullanan adam her şeyde işe yarar sanıyor. 10 FPS aldığı oyunda deniyor vs. Durum böyle olunca işine taraması gereken oyunda düzgün çalışmıyorsa kötü yorum yapmakta onun bir hakkı.
Hocam burada sorun nasıl programda oluyor ki? Program açıklamasında minimum FPS şartı vs. koymuş. Düşük FPS'den kastınız 30'un altıysa zaten programı çalıştırmak işkence olur. 30 ve üstü için RTSS Reflex gibi şeylerle gecikme baya düşürülüyor zaten. Burada sorun kullanıcıda oluyor. Ya okuduğunu anlamıyor ya da okumuyor. Hangisi daha kötü siz karar verin.

1736693802390.webp

Hocam burada sorun nasıl programda oluyor ki? Program açıklamasında minimum FPS şartı vs. koymuş. Düşük FPS'den kastınız 30'un altıysa zaten programı çalıştırmak işkence olur. 30 ve üstü için RTSS Reflex gibi şeylerle gecikme bayağı düşürülüyor zaten.

Eki Görüntüle 114540

Geliştiriciler elbette şunları yapın bunları yapın diyor. Bunları yapmadan denemek öncelikle kullanıcının sorunu. Sorun ise dediklerini yaptığın halde yine sorunlarla karşılaşılabileceği. Yani dediklerini yapmak sorunları ortadan kaldırmıyor. Bizzat denerken oyunlarda FPS'yi düşürüyordum ki bu programı kullanacak birçok kesmin FPS'si düşük olacak çünkü. 30-40-50 hatta yerine geliyor 60 FPS alırken bile ister sabitleyeyim ister sabitlemiyeyim FPS'yi gecikmeyi bal gibi hissediyorum ben.

Yani geliştiriciler belirli bir sayı vermişler ona bakarsan AMD'de AFMF 1080P'de 60 2K'da 70 üstü gerekiyor diyordu ne oldu? Hiçbir halta yaramadı dedikleri şeyde. Yani hocam, görüntü kusurları önemli ama hadi diyelim önemsiz olsun gecikme olduğu zaman LS 2.3 müş 3.0'miş bunların önemi kalmıyor. O yüzden şu anda bile DLSS 4'ün duyurulmasından beri sürekli Fake frames gecikme konuları gırla sosyal medyada. Kullanıcı geliştiricilerin dediklerine rağmen yine gecikme oluyorsa o adam o oyundan bir zevk alamaz. Keşke gecikme Anti-lag ne bileyim Reflex açınca çok daha hissedilebilir şekilde düşse. Ben bu düşüşü hissedemiyorum çünkü.

İnsanların beklentileri fazla bir de. Bu program aldı başını gitti, teknoloji kanalları haber yaptı, bazı YouTuber arkadaşlar video çekti falan. Hal böyle olunca herkes DLSS FG ne bileyim güzel enterpole edilmiş bir FSR FG sandılar ve üstüne üstelik "her oyunda" kullanabileceksiniz lafı insanların iyice kafasıyla oynadı.

Alan adamın beklentileri yüksek olunca ve programı test edip gecikme yaşanınca hali ile ne bekledim ne buldum işine dönüyor. Burada sorun programda da olabilir kullanıcıda da. Şayet her şeyi yaptığı halde gecikme hissediyorsa o zaman bu program o kişilik değildir. Çünkü herkesin gecikme hissetme durumu bir olmayabilir. İşte burada siz her şeyi yaptığı halde halen nasıl sorun olur olmaması lazım gibi bir algıya giriyorsunuz bence. Geliştiriclerin verdiği tüm ayarı yapıp hiçbir şey hissetmemek, bir o kadar da hissetmek kadar normal. Çünkü Frame Generation dezavantajları olan bir teknoloji. Bu dezavantajlar olursa kullanmanın bir mantığı kalmıyor, e bu halde de kullanıcıya kalıyor yorum yapmak. İşe yaradıysa güzel sonuç, ise yaramadıysa kötü yorum yapıyorlar. (Bana sorarsan tabi bir çoğu bazı şeyleri atlıyor program çalıştırırken. 100 kişi Çalıştırıyor diyelim bu programı. 50 tanesi belki denileni yapsa bir sorunu kalmayacak da işte herkes bir değil. Siz güzelce konuşursunuz karşı taraf baktınız anlayacak gibi değil salın konuşmayı.)

DLSS 3 ilk çıktığı zamalar insanlar öyle bir anlatıyordu ki sanki saf FPS gibi bir şeydi. Sonradan tabii teknik detaylar, kullanıcı sayısı artınca farklı farklı şeyler ortaya çıktı. DLSS 3'ün gecikme yaratması, oyuna güzel entegre edilmez ise sorunlar olacağı vs. Neyse hocam yani kimse kimsenin kafasına silah dayamıyor kullansın diye. Bilgisi ve kullandığı halde memnun kalmayıp bunu güzelce açıklayan insanın yorumu benim için daha önemli. Öyle gelip 2 cümle atıp kaçanın yorumuna bende kale almam.

Son düzenleme:
GTX 1650 Mobile kartım var 2.3 sürümünde oynayabiliyorum fakat 3.0 sürümünde FPS düşüyor. Ekran kartı driverınımı düşürmem lazım.@dararan,

Sorunların VRAM ve GPU gücünün yetersiz olması olabilir demiştim fakat sanırım dediğiniz gibi anlatamamışım. Neyse zaten artık tartışma yok. LSFG gamepad ile gerçekten de daha iyi oluyor. Ben 1050 Ti kullanıcısıyım ve çok rahat kullanıyorum, o yüzden 1050 Ti üstü ekran kartlarının kullanabileceğini düşünüyorum. Mesela neyde rahat kullanamıyorum dersek Minecraft çok iyi shaderlarda kullanamıyorum. Çünkü LSFG açmadan FPS zaten 30'a dayanıyor. X2 için Minimum 30 FPS ve bu FPS'nin sabit olması önemli. Yoksa LSFG'ye gerekli güç kalmaz ve FPS'niz düşmeye devam eder zaten.

Hocam burada sorun nasıl programda oluyor ki? Program açıklamasında minimum FPS şartı vs. koymuş. Düşük FPS'den kastınız 30'un altıysa zaten programı çalıştırmak işkence olur. 30 ve üstü için RTSS Reflex gibi şeylerle gecikme baya düşürülüyor zaten. Burada sorun kullanıcıda oluyor. Ya okuduğunu anlamıyor ya da okumuyor. Hangisi daha kötü siz karar verin.

Eki Görüntüle 114540

@dararan,

Ve 2.3 sürümünde otomatik seçiliyken daha yüksek FPS alıyorum fakat 3.0 sürümünde hem 2.3'ten daha düşük hem de daha gecikmeli oluyor. Ve 3.0 sürümünde otomatik seçince çalışmıyor

Eki Görüntüle 114540

Son düzenleme: