Hocam cinnamoon bir masaüstü ortamı. XFCE, KDE gibi. Sitesinde 3 tane masaüstü ortamı var. MATE, cinnamoon ve XFCE. Üçünden biri olması lazım.Hiç Arch tecrübem yok o yüzden UI üzerinden kurulan bir OS kurmam en sağlıklısı olur. Elimdeki ISO'ya tam hatırlamıyoeum da orijinal sitesinden indirdiğimi hatırlıyorum. O dediğiniz cinnamoon sürümü orijinal sitedeki mi oluyor?
Detaylar
Kim cevapladı?Koneko Toujou
Üstün
Hocam cinnamoon bir masaüstü ortamı. Xfce, KDE gibi. Sitesinde 3 tane masaüstü ortamı var. Mate, cinnamoon ve Xfce. Üçünden biri olması lazım.
Evde tekrar bakarım da dosya uzantısındaki isim uzun du yüksek ihtimal cinnamoon dur. Windows arayüzüne en çok benzeyen hangisi?
Üçü arasından cinnamoon. Genelde KDE.Evde tekrar bakarım da dosya uzantısındaki isim uzun du yüksek ihtimal cinnamoon dur. Windows arayüzüne en çok benzeyen hangisi?
Koneko Toujou
Üstün
Mint yerine başka ne olabilir? Elimde var diye 10 vs Mint konusu açtım.
EndeavourOS. Arch tabanlı ama GUI ile kuruluyor. Kurulum aracı size hangi masaüstü ortamını falan kuracağınızı soruyor. Yani özelleştirmesi çok yüksek ve güncel dağıtım.Mint yerine başka ne olabilir? Elimde var diye 10 vs Mint konusu açtım.
bandito
Becerikli
Windows benzerliği arıyorsan anduinos a bak. Böyle bir zorunluluk yoksa mx linux'a bak. KDE masaüstü ile güzel olur.
Yeniyseniz Arch tabana hemen hemen geçmenizi tavsiye etmem.Mint yerine başka ne olabilir? Elimde var diye 10 vs Mint konusu açtım.
Ubuntu Tabanlı dağıtımlar olabilir.
Pop!OS Olabilir. Kendilerine özel hızlı stabil hem iş hem oyun için kernelleri mevcut.
Cosmic Masaüstünü kullanıyor.
Kubuntu'ya bakabilirsin.
Ubuntu Tabanlı KDE Arayüzüne sahip.
LTS Sürüm olduğu için stabil çalışır.
Kardeşim kafanı hiç karıştırma. Elinde Mint varsa kur geç. Mis gibi dağıtım.
Koneko Toujou
Üstün
Yeniyseniz Arch tabana hemen hemen geçmenizi tavsiye etmem.
Ubuntu tabanlı dağıtımlar olabilir.
Pop! OS olabilir. Kendilerine özel hızlı stabil hem iş hem oyun için kernelleri mevcut.
Cosmic masaüstünü kullanıyor.
Kubuntu'ya bakabilirsin.
Ubuntu tabanlı KDE arayüzüne sahip.
LTS sürüm olduğu için stabil çalışır.
Pop!_OS kullandım da ben kullanabilirim bilgiaayarı ana kullanacak kişi kullanamaz.
O zaman Linux Mint veya Pardus gibi dağıtımlarda yönelin ya da bu ikisinden birini Yükleyin.Pop!_OS kullandım da ben kullanabilirim bilgiaayarı ana kullanacak kişi kullanamaz.
Son düzenleyen: Moderatör: