Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NABERMÜDÜR

Uzman
Bir türlü Proton kullanmasını sağlayamadım.
Oyunu Wine ile açtığımda sorunsuz açılıyor, Lutris ile açınca olmuyor. Bir de MGS 3 remake Wine ile açılmıyor, Lutris ile Proton ile çalıştırmak istiyorum ama beceremedim. Linux ekosistemine yeniyim o yüzden nasıl yaparım bilgim yok. Bu arada Steam'deki Proton'dan bahsetmiyorum 3. parti dışarıdan kullanılan Proton'dan bahsediyorum.

1756397206708.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yüksek ihtimal oyunu kurdunuz ve kurduktan sonra oyunun gerçek konumunu ayarlamadınız.

Oyuna sağ tıklayın, ardından sırasıyla:

Configure > Game Options > Executable > Browse üzerinden oyunun yürütülebilir dosyasının konumunu seçin. "Oyunu Wine ile açtığımda sorunsuz açılıyor" dediğiniz için oyunun konumunu bildiğinizi sanıyorum, fakat yine belirtmek gerekirse normal şartlarda ~/Games/ veya ~/.local/share/lutris dizininde olmalı oyun.

Bunun yanında oyunu wine ile kurduysanız, ve Lutris'e wine ile kurduğunuz oyunu eklemek istiyorsanız, yüksek ihtimalle ~/.wine/ üzerinde olmalı.

Eğer işe yaramazsa attığınız resimdeki "Copy Details to Clipboard" seçeneğine tıklayarak çıktıyı kopyaladıktan sonra buraya yapıştırın.
Yüksek ihtimal oyunu kurdunuz ve kurduktan sonra oyunun gerçek konumunu ayarlamadınız.

Configure > Game Options > Executable > Browse üzerinden oyunun yürütülebilir dosyasının konumunu seçin. "Oyunu Wine ile açtığımda sorunsuz açılıyor" dediğiniz için oyunun konumunu bildiğinizi sanıyorum, fakat yine belirtmek gerekirse normal şartlarda ~/Games/ veya ~/.local/share/lutris dizininde olmalı oyun.

Bunun yanında oyunu wine ile kurduysanız, ve Lutris'e wine ile kurduğunuz oyunu eklemek istiyorsanız, yüksek ihtimalle ~/.wine/ üzerinde olmalı.

Eğer işe yaramazsa attığınız resimdeki "Copy Details to Clipboard" seçeneğine tıklayarak çıktıyı kopyaladıktan sonra buraya yapıştırın.

Son düzenleme:
Çözüm

Dedigin zımbırtı çıkmadı.

Configure > Game Options > Executable > Browse üzerinden oyunun yürütülebilir dosyasının konumunu seçin. "oyunu Wine ile açtığımda sorunsuz açılıyor" dediğiniz için oyunun konumunu bildiğinizi sanıyorum, fakat yine belirtmek gerekirse normal şartlarda ~/Games/ veya ~/.local/share/lutris dizininde olmalı oyun.

Bunun yanında oyunu Wine ile kurduysanız, ve Lutris'e Wine ile kurduğunuz oyunu eklemek istiyorsanız, yüksek ihtimalle ~/.wine/ üzerinde olmalı.

Eğer işe yaramazsa attığınız resimdeki "copy details to clipboard" seçeneğine tıklayarak çıktıyı kopyaladıktan sonra buraya yapıştırın.

1756402542415.webp

Calsitirilabilirden dogru sectim EXE'yi baska ne ekleyeceğim?
Senin ayarlar İngilizce abicim o yüzden anlamadim.