Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
MSI X870P ekran kartım 5080 performansa çok etki etmezse takayım diyorum.
2. Ve 3. SSD slotu chipsete bağlı, 2 SSD takılıyken veri yolu kısma durumu olmaz, 3. SSD slotu X2 çalışıyormuş, buraya da SSD takarsanız 2 tane SSD slotu chipsete bağlı olduğu için yüksek ihtimal 2. SSD slotunu da X2'ye düşürecek, çünkü chipset işlemciye X4 ile bağlı.
Yani sorunuzun cevabı, 3. SSD slotunu kullandığınızda ekran kartınız değil, 2. SSD veri yolunu kısılacak.
Ayrıca PCI-e 5.0 slot X8'e düşse bile 5080'e performans kaybı yaşatmaz.
Anlattığım durum gerçekleştiğinde 2. M.2 slotu 8000 MB hız sağlarken 3. SSD takıldığında 2. Ve 3. SSD'ler 4000 MB hızı geçemez, normal kullanım için yeterli bir hız, kullanabilirsiniz, umarım açıklayıcı olmuştur.
@akay
Anakartınızı yazar mısınız?Merhaba. Hazırda iki tane M.2 SSD kullanıyorum. 3. M.2 SSD'yi şimdi aldım, mevcut anakartımda da 1. slotu kullandığımız zaman ekran kartının bant genişliği azalıyor mu?
akay
Uzman
Anakartım.
MSI X870P.
MSI X870P, ekran kartım RTX 5080. Performansa çok etki etmezse takayım diyorum.Eğer 2 SSD CPU bağlı slota takılırsa ekran kartı X8'e düşer 3. SSD'ye gerek yok.
Anakart ve ekran kartı modelini söylerseniz daha net bilgi veririm.
@akay
Son düzenleyen: Moderatör:
En alttaki slotu kullanmıyorsanız size bir etkisi yok.
M2_3 yuvasına M.2 SSD takıldığında PCI_E4 yuvası x2 hızında çalışır.
MSI X870P ekran kartım 5080 performansa çok etki etmezse takayım diyorum.
2. Ve 3. SSD slotu chipsete bağlı, 2 SSD takılıyken veri yolu kısma durumu olmaz, 3. SSD slotu X2 çalışıyormuş, buraya da SSD takarsanız 2 tane SSD slotu chipsete bağlı olduğu için yüksek ihtimal 2. SSD slotunu da X2'ye düşürecek, çünkü chipset işlemciye X4 ile bağlı.
Yani sorunuzun cevabı, 3. SSD slotunu kullandığınızda ekran kartınız değil, 2. SSD veri yolunu kısılacak.
Anlattığım durum gerçekleştiğinde 2. M.2 slotu 8000 MB hız sağlarken 3. SSD takıldığında 2. Ve 3. SSD'ler 4000 MB hızı geçemez, normal kullanım için yeterli bir hız, kullanabilirsiniz, umarım açıklayıcı olmuştur.
@akay
Son düzenleme:
akay
Uzman
2. ve 3. SSD slotu chipsete bağlı, 2 SSD takılıyken veri yolu kısma durumu olmaz, 3. SSD slotu X2 çalışıyormuş, buraya da SSD takarsanız 2 tane SSD slotu chipsete bağlı olduğu için yüksek ihtimal 2. SSD slotunu da X2'ye düşürecek, çünkü chipset işlemciye X4 ile bağlı.
Anlattığım durum gerçekleştiğinde 2. M.2 slotu 8000 MB hız sağlarken 3. SSD takıldığında 2. ve 3. SSD'ler 4000 MB hızı geçemez, normal kullanım için yeterli bir hız, kullanabilirsiniz, umarım açıklayıcı olmuştur.
@akay
Teşekkürler bilgilendirmen için eve geçince takayım.