M.2'de Windows 10 kurulu, kasmalardan dolayı diğer diske yeni sürümü denemek için Windows 11 kurdum. M.2'den şüpheliyim, onu garantiye göndermeyi düşünüyorum. Bugün çıkarıp kutusuna geri koydum, bilgisayarı başlatmaya çalıştığımda boot edilebilir bir disk görmüyor bilgisayar.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Eger tum diskler takili iken Windows'u diger diske kurduysan EFI boluntusu muhtemelen hala M.2'de kaliyor, sokunce de boot edemiyor normal olarak Boot Manager o EFI boluntusunun icinde cunku.
- Makaleler
- 4
Eger tum diskler takili iken Windows'u diger diske kurduysan EFI boluntusu muhtemelen hala M.2'de kaliyor, sokunce de boot edemiyor normal olarak Boot Manager o EFI boluntusunun icinde cunku.
Son düzenleme:
Eger tum diskler takili iken Windows'u diger diske kurduysan EFI boluntusu muhtemelen hala M.2'de kurulu sekilde kalıyor, sokunce de boot edemiyor normal olarak Boot Manager o EFI boluntusunun icinde cunku.
Yeniden yazmam gerekiyor o zaman değil mi?
Diğer diskte bir EFI bootloader oluşturman gerek.
techolay.net
Rehber: UEFI Önyükleyici Oluşturma
Çift diski olan bir sisteminiz ve bu sisteme Windows 10 veya 11 kurdunuz. Fakat daha sonra disklerden birini sökünce Windows'un açılmadığını fark ettiniz. Windows o diske yüklü olmamasına rağmen neden açılmıyor peki? Bunun nedeni basit. Windows, kurulum esnasında Disk 0 hangisi ise boot loader...
- Makaleler
- 4
Boot Manager'i kurdugun diske Diskpart ile tekrar yerlestirebilirsin, rehberi atmislar zaten ben bulana kadar.
Diğer diskte bir EFI Bootloader oluşturman gerek.
Rehber: UEFI Önyükleyici Oluşturma
Çift diski olan bir sisteminiz ve bu sisteme Windows 10 veya 11 kurdunuz. Fakat daha sonra disklerden birini sökünce Windows'un açılmadığını fark ettiniz. Windows o diske yüklü olmamasına rağmen neden açılmıyor peki? Bunun nedeni basit. Windows, kurulum esnasında Disk 0 hangisi ise boot loader...techolay.net
Shrink desired = 200 dedikten sonra.
There is no volume in focus deyip.
Volume seçmemi istiyor.
Öncesinde
select partition 1 dediğinde ne oldu?Bir kısımda atlama yapmışım galiba tekrar baştan yaptım başarılı oldu.
Son düzenleme:
List partition de ve önce C sürücüsünü seçtiğinden emin ol.
List Partition de ve önce C sürücüsünü seçtiğinden emin ol.
Hallettim, o yüzden sildim mesajı, tekrardan kusura bakmayın, teşekkürler.
Yeni konular
-
-
-
-
90 metrekare ev için klima ve hava soğutucu önerisi
- AlpertunGa
-
-
Elektronik Onvo 32OVM6500X ayaklı televizyon 27.499 TL
- Fırsat Ekibi
-