Yani, Apple'ın oyun sektörüne girmesi için yeni bir modeli gerekli. Macbooklar zaten yıllardır inceliğiyle biliniyor. Tekrardan oyun için kasayı kalınlaştıracaklarını sanmıyorum. Gelse gelse Mac Studio cihazları oyuna elverişli hale getirilir veya yeni bir gaming seri ortaya çıkar.

Aslında VR alanında Apple'ın daha iyi olmasını bekliyordum ama VR sektörü komple (Bütün şirketler için) balon çıktı. Sesi soluğu çıkmıyor.
Apple Vision Pro da var bende. Gerçekten çok potansiyelli cihaz. Kullanırken çok keyif alıyorum ama gerçekten içerik az. İleride müthiş şeyler olacağını öngörmek zor değil ama herkes daha içini tam dolduramadan heyecanla cihazları piyasaya sürdüler, hata burada oldu. Bakalım.

Isınma sorunu olmuyor mu? Koskoca kaslara 8-10 tane fan takıyoruz.

Koskoca kasanın güç tüketimi MacBook Pro'nun en az 3 katı oluyor. 90-130 yer yer 180'e kadar FPS aldım optimize olsa çok daha iyi.
olacak. Base model M1 Pro 43W tüketerek bu değerleri alıyor.

1746478944703.webp

Apple Vision Pro da var bende. Gerçekten çok potansiyelli cihaz. Kullanırken çok keyif alıyorum ama gerçekten içerik az. İleride müthiş şeyler olacağını öngörmek zor değil ama herkes daha içini tam dolduramadan heyecanla cihazları piyasaya sürdüler, hata burada oldu. Bakalım.
Aynen, dediklerine tamamen katılıyorum. Sırf diğer firmalar VR alanına daha erken başladıkları için Apple aceleye getirdi. İçerik anlamında tamamen yetersiz kaldılar ki bu bütün VR sektörü için geçerli şuan. Oyun ve yazılım sektörü birkaç yıl daha VR alanına yatırım yapmaz muhtemelen.

Koskoca kasanın güç tüketimi MacBook Pro'nun en az 3 katı oluyor. 90-130 yer yer 180'e kadar FPS aldım optimize olsa çok daha iyi.
olacak. Base model M1 Pro 43W tüketerek bu değerleri alıyor.

Eki Görüntüle 146067
İşlemcisi sağlam o değerler normal. Ben sıcaklıktan bahsediyorum. Laptop cayır cayır yanacaksa oyun oynamanın anlamı olmaz.

Son düzenleme:
İşlemcisi sağlam o değerler normal. Ben sıcaklıktan bahsediyorum. Laptop cayır cayır yanacaksa oyun oynamanın anlamı olmaz.

Cihaz ılıklaşıyor rahatsız edici ısınma vesaire olmuyor çoğu gaming laptoptan soğuk olduğunu söyleyebilirim. P Core CPU 75 GPU ise 70 derecelerde takılıyor ses desen yok.

Hikayeli oyunlarda durum nasıl? RDR- C2077 veya Spider-Man vb.

Hiç deneyemedim fakat güzel çalışırsa yüksek ihtimalle sıcaklık aynı olur. CPU 90'a çıksa bile el değen yerler sadece ılıklaşıyor telefon kadar bile ısınmıyor. Tam anlamında native oynanabilse veya en azından native e yakın performans verse pazar payının değişeceğini düşünüyorum.

Hiç deneyemedim fakat güzel çalışırsa yüksek ihtimalle sıcaklık aynı olur. CPU 90'a çıksa bile el değen yerler sadece ılıklaşıyor telefon kadar bile ısınmıyor. Tam anlamında native oynanabilse veya en azından native e yakın performans verse pazar payının değişeceğini düşünüyorum.
Optimizasyon ve ısınma olayını biraz çözseler pazar payına etki etmeye başlarlar.

Optimizasyon ve ısınma olayını biraz çözseler pazar payına etki etmeye başlarlar.

İşte o da zor olan kısım ama bence de artık yapılması lazım. 1 yıl önceki testlerden daha iyi performans almıştım sanırım hafif hafif geliştiriyorlar. Cihaz bu arada dışarıdan göründüğü gibi ısınmıyor topu topuna tam yükte 50W çekiyor hatta Minecraft oynarken fan bile açmıyor. İçeride ise soğutucuyu büyütmek için boş yerler var yapılabilir aslında Apple bey e kalmış.