Topcu

Uzman
Merhaba. Eski bir TV var evde, akıllı TV değil. TV boxlardan almayı düşünmüştüm ancak acaba mini PC mi alsam dedim. Hem ofis işleri için bilgisayar olarak kullansam, yanımda taşıyabilsem her yere hem de TV'ye bağlayıp YouTube, Netflix, Apple TV gibi yerlerde istediğim içeriği izlesem. Bir de kendim iPhone kullanmıyorum ancak ailemde var iPhone kullananlar. Fotoğraf, videoları yedekleyemiyorlar Windows PC'lerle. Mac Mİni bu işe de yarayabilir belki. Açıkçası Windows'tan farklı bir işletim sistemini de merak ediyorum. Linux da deneyeceğim bir ara. Fiyatına göre iyi değil mi M4 işlemcili Mac Mini APPLE Mac mini: Apple M4 Çip (10 Çekirdekli CPU, 10 Çekirdekli GPU), 16 GB Birleşik Bellek, 256 GB SSD MU9D3TU/A Fiyat & Özellik | MediaMarkt

Son düzenleyen: Moderatör:
TV box dediğin 4 bin lira, Mac mini 32 bin lira. Biraz mantıksızlık var. Asıl ihtiyacın TV ise 30K'ya akıllı TV de alırsın. Asıl ihtiyacın taşınabilir bir bilgisayarsa Mac mini almak biraz saçma çünkü evindeki TV eskiymiş, sonuçta TV'den bir monitör performansı beklenilmez. HDMI'la bağlasan da gecikmesi yine bayağı olur, zevk alamazsın, sıkar. Asıl ihtiyacını belirlemen lazım. Amacın televizyon ise git TV al, asıl ihtiyacın taşınabilir bir bilgisayar ise MacBook da alabilirsin bütçen varsa biraz daha koyup.

1777448352033.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Apple TV daha mantıklı duruyor. 8000 TL sonuçta gerisi cebinize kalır fazla masrafa girmeden. Anneme ve babama aldım hediye olarak gayet memnunlar. Bilgisayar o sonuçta televizyona bağlanmak için üretilmiş bir şey değil. Geri kalan parayla da arkadaşın dediği gibi Macbook düşünülebilir ikinci el olarak.

Bende de Smart olmayan plazma TV var odada, Mi Stick ile istediğim içeriğe gayet ucuza ulaştım. Eğlence amaçlı HTPC olarak kullanmak için M4 masrafına gerek yok bence. Bir de iPhone fotoğraf ve videoları Windows'a yedeklenebiliyor, klasik USB-lightning kablo ile yıllardır bütün fotoları bilgisayarda saklıyorum.