Galatasaray saydığın topçuları Umut Bulut ile geri püskürtüyordu :)
Ben püskürtmedi dediğimi hatırlamıyorum zaten, son mesajımda da bunu belirten bir mesajım mevcut. Juventus Avrupa'nın en iyi defans kültürlerinden birine sahip takımıdır. Bunu son 20 senede Barzagli/Chiellini/Bonucci tandemi ile şaha kaldırdıklarını da hepimiz iyi biliyoruz, lâkin şu anki kadroya baktığınız zaman bırakın şu üçlüden birinin seviyesini %20'si etmeyecek vasatlıkta defans oyuncularıyla oynuyorlar.

Dileyenler istediği gibi beğenmedim atabilir, bunu umursamıyorum. Görüşüm gayet açık, Juventus defans zaafiyetlerine kaybetti maçı. Orta sahaya top çıkaramayan defans tandemiyle Juventus sezon bitirmek zorunda kalacak.

Ne olursa olsun, uluslararası sahada bir Türk takımının galibiyet elde etmesi sevindiricidir. Bu ister Galatasaray isterse Fenerbahçe isterse de Beşiktaş olsun hiçbir şey fark etmez. Al Bayrak dalgalanan bir formada bu başarıyı elde etmek yeterlidir. Bence burada odaklanmalıyız.

Ben püskürtmedi dediğimi hatırlamıyorum zaten, son mesajımda da bunu belirten bir mesajım mevcut. Juventus Avrupa'nın en iyi defans kültürlerinden birine sahip takı mıdır? Bunu son 20 senede Barzagli/Chiellini/Bonucci tandemi ile şaha kaldırdıklarını da hepimiz iyi biliyoruz, lâkin şu anki kadroya baktığınız zaman bırakın şu üçlüden birinin seviyesini %20'si etmeyecek vasatlıkta defans oyuncularıyla oynuyorlar.

Dileyenler istediği gibi beğenmedim atabilir, bunu umursamıyorum. Görüşüm gayet açık, juventus defans zaafiyetlerine kaybetti maçı. Orta sahaya top çıkaramayan defans tandemiyle juventus sezon bitirmek zorunda kalacak.

Umursayıp umursamamanı çok takıyorduk ya, sağ ol belirttiğin için. Bizim stoperlerimiz; Maldini ve Ramos olduğu için bu maçı çok rahat kazandık, Juventus ise Abdülkerim Bardakçı gibi topçular ile oynuyordu. Küme düşen tarihini bile geride bırakıp galaksinin en kötü Juventus'u ile olan bu maçımızı tamamen hakem yardımları ile kazandık. Ben senin ile tartışmayacağımı son mesajımda belirttim, Juventus'a 5 atamayanlar tebrik etmeyi öğrense her şey çözülecek aslında.

Tamam ikili mücadeleden ötürü olduğunu ve aynı şekilde Cabal'ın görüşünü engelleyecek konumda olan kolunu da görmeniz gerektiğini belirtiyorum ben de size. Barış'ın kolu doğrudan Cabal'ın boğazından yükselecek şekilde konum almış, görüşünü bariz bir şekilde daralttığı için hamle şansı kalmıyor. Bu durumda yapacağı en doğru hareket sertliği arttırıp faul ile engellemek, bu durum da faul demek lâkin 2. sarıdan kırmızı karta gidecek kadar da sertlik içermemesi anlamı taşır.
Juventus'un tarihinin en kötü defans hattı olduğunu üstüne basa basa söylemeye devam edeceğim, geçiş oyununu ön liberodan stoperi vasıtasıyla kuran bir hocanın elinde ayağı ve karar mekanizması zayıf 2 tane kazma stoper olursa ve bunların üzerine en çok güvenecekleri isimlerden birisi olan kalecilerinin uzun toptaki inanılmaz iyi (!) toplarını da hesaba katarsak bu skorun oldukça normal olduğunu söylüyorum. Juventus'un defansı biraz daha iyi olmuş olsaydı Juventus buradan 1 farkla mağlup ayrılacak ve evinde tura oynayabilecekti. Şimdi ne sol beki var ne de morali var. Oyunu basit düşündüğünüz zaman Galatasaray'ın büyük maçları kazandıran pres oyununun Juventus'un rezalet defans tandemini tarumar ettiğini görebilirsiniz.

Pozisyonu biraz daha net izlerseniz Cabal'ın topu bıraktığını ilk barışa hamle yaptığını Barış'ın arkasına düştüğünü göreceksiniz. Barış'la ikili mücadeleye girince Barış'ın kolu boğazının üst kısmına geliyor görüşünü engelliyor evet. Ben 2. sarının biraz ağır değil de veren verir vermeyen vermez taraftarıyım hakem yorumu işte.

Pozisyonu biraz daha net izlerseniz cabalın topu bıraktığını ilk barışa hamle yaptığını barışın arkasına düştüğünü görüceksiniz. Barışla ikili mücadeleye girince barışın kolu boğazının üst kısmına geliyor görüşünü engelliyor evet. Ben 2. sarının biraz ağır değil de veren verir vermeyen vermez taraftarıyım hakem yorumu işte.
Cabal topu bırakmak zorunda çünkü fiziksel mücadelede Barış sahada tartışmasız en güçlü isim, topu bırakıp hamleyi oyuncuyu ilerlettirmeyecek şekilde yapmak zorunda. O esnada da Barış o kolu çıkarırsa zaten faul yapmak zorunda kalır. 2. sarıdan kırmızı karta da gidecek kadar da sert bir faul değil kesinlikle.

Cabal topu bırakmak zorunda çünkü fiziksel mücadelede Barış sahada tartışmasız en güçlü isim, topu bırakıp hamleyi oyuncuyu ilerlettirmeyecek şekilde yapmak zorunda. O esnada da Barış o kolu çıkarırsa zaten faul yapmak zorunda kalır. 2. sarıdan kırmızı karta da gidecek kadar da sert bir faul değil kesinlikle.

Defans yorumunuz hakkında haklısınız sanırım. Osimhenin sağdan soldan ayağını koyup topu kazandırmasıyla geldi 2 gol zaten. Biz niye juventusu yorumluyoruz ki bence turu geçtik. Liverpool gelirse liverpooluda yenersek böyle eleştirmek istemem galibiyet sevincine bakarım. Ki inşallah Tottenham gelir.

Yunus Akgün dışında hepsi iyidi. Barış alper ilk defa aklını bu kadar iyi kullandı. Osimhen her zamanki gibi. Diğer hepsi de harika.
Ayriyetten o kadro derinliği nedir öyle ya neredeyse herkesin bir yedeği var ama Abdulkerim artık yeter ya yerine biri lazim.

Futbol hakkında "erkeklik genlerimden gelenler" ve "Küçük Enis kariyeri" hariç hakim değilim. Buna rağmen 5-2 görmek şaşırttı.