4173

Uzman
Merhaba,

Geçtiğimiz ay İstanbul'dan Macaristan'ın bir kasabasına taşındım. İstanbul'da kamuda memur olarak çalışıyordum. Ani bir kararla işi bırakıp buraya, eşimin yanına geldim. Genel izlenimim, İstanbul'un kaosundan sonra oldukça olumlu. Mental olarak rahatladığımı söyleyebilirim. Oldukça sakin ve huzurlu bir yerdeyim. Şimdilik dili ve kültürü öğrenmekle meşgulüm.

Sizlerin merak ettiği soruları yanıtlamaktan memnun olurum. Dilediğiniz her konuda çekinmeden soru sorabilirsiniz.

iyi Sosyaller.

Merhaba,

Geçtiğimiz ay İstanbul'dan Macaristan'ın bir kasabasına taşındım. İstanbul'da kamuda memur olarak çalışıyordum. Ani bir kararla işi bırakıp buraya, eşimin yanına geldim. Genel izlenimim, İstanbul'un kaosundan sonra oldukça olumlu. Mental olarak rahatladığımı söyleyebilirim. Oldukça sakin ve huzurlu bir yerdeyim. Şimdilik dili ve kültürü öğrenmekle meşgulüm.

Sizlerin merak ettiği soruları yanıtlamaktan memnun olurum. Dilediğiniz her konuda çekinmeden soru sorabilirsiniz.

iyi Sosyaller.
"Eşinin yanı" olduğu takdirde, zor aşamaların birçoğunu yaşamamışsınız zaten bence. Ama çok iyi bir karar, bende yakın zamanda bunu yapmayı düşünüyorum. Hollanda'da abim yaşıyor, bana faydası olur mu bilmiyorum ama inşallah olur :D

"Eşinin yanı" olduğu takdirde, zor aşamaların birçoğunu yaşamamışsınız zaten bence. Ama çok iyi bir karar, bende yakın zamanda bunu yapmayı düşünüyorum. Hollanda'da abim yaşıyor, bana faydası olur mu bilmiyorum ama inşallah olur :D
Dogrudur, gocmenligin getirdigi bircok problemi esim sayesinde yasamadim. Ancak farkli bir ulke, farkli kultur, farkli dil, sizi temin ederim hic kolay degil.

Hollanda oldukca refah bir ulke bildigim kadariyla. Ustelik abiniz de oradaymis. Kendinizi hazir hissettiginiz anda sansinizi deneyin derim.

merhaba,

iyi sosyaller.

Ülkede internet ne durumda? 5G hizlari, ping değerleri vb.

Diğer Orta Avrupa ülkelerine göre biraz daha fakir olduğunu duydum, bu doğru mu?
Türkiyeden kat kat daha iyi bir ülke, ama yaşam için Çekya ve Avusturya ilk tercihim olurdu.
Yoksulluk ve sosyal dışlanma riski (AROPE) denilen bir kiyas var. Orada Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan gibi bircok ulkeden iyi durumda ve ortalamanin altinda bir yoksulluk performansi gosteriyor. Ancak Polonya, Cekya ve Ozellikle Avusturya gibi komsu ulkelerinin gerisinde. Soyle soyleyeyim, Avusturya tarafina yani Macaristan'in batisinaa yolculuk yaptiginizda dahi farki hissediyorsunuz. Yollar guzellesiyor, orman miktari artiyor. Ve evet, burada hissedilen bir yoksulluk var. Gocmenler arasinda sikca konusuluyor, is bulma konusunda zorluk yasayanlar cok.

Turkiye'den bir AB uye ulkesi olmasi, guvenlik, ulasim cesitliligi vb. bircok acidan daha iyi.

Diğer Orta Avrupa ülkelerine göre biraz daha fakir olduğunu duydum, bu doğru mu?
Türkiyeden kat kat daha iyi bir ülke, ama yaşam için Çekya ve Avusturya ilk tercihim olurdu.