Hocam Ventoy ile MX kurmayı denedim ama boot etmedi kurulum o yüzden önce Xubuntu deniyorum, bir süre deneyimleyip daha sonra MX i direkt flaşa yazıp deneyeceğim. Daha sonra da Arch denerim 😀 Dağıtımları tek tek deneyip hoşuma gidende kalmayı düşünüyorum.
Hocam bence de öyle yapın. Ben bidaha asla Windowsa geçmeyeceğim. Artık bıktırdı SDD ile ilgili problem çıkartmasından dolayı. Evet güncelleme ile sorun çözüldü ama ben yinede geçmeyeceğim. 2. bilgisayarınız varsa çok güzel hocam. Çünkü sisteminiz bozulursa yine 2. bilgisayardan iso yazdırma yapabilirsiniz.

Hocam bence de öyle yapın. Ben bidaha asla Windowsa geçmeyeceğim. Artık bıktırdı SDD ile ilgili problem çıkartmasından dolayı. Evet güncelleme ile sorun çözüldü ama ben yinede geçmeyeceğim. 2. bilgisayarınız varsa çok güzel hocam. Çünkü sisteminiz bozulursa yine 2. bilgisayardan iso yazdırma yapabilirsiniz.
Ne kullanıyorsun?

Hakkım helal değil.

antiX ve Q4OS'te var bakarsanız.
Bakıcam hocam merak etmeyin 🤣

İşim ve oynadığım oyunlar için Windows gerekmese gerçekten kullanmam ama maalesef olmazsa olmaz. O yüzden kenara attığım laptopumda deneyimlemeye karar verdim 😀

İşim ve oynadığım oyunlar için Windows gerekmese gerçekten kullanmam ama maalesef olmazsa olmaz. O yüzden kenara attığım laptopumda deneyimlemeye karar verdim 😀
Aslında Linux'un oyunlar için geldiği nokta çok iyi. Çoğu oyunu çıktığı gün oynayabiliyorsunuz Anti-Cheat dışında.

Benimde geri dönesim var Linux'a çok özledim.

Bakacağım hocam merak etmeyin 🤣

Hocam oynayamadığınız oyunlar için endişelenmeyin. Yalnız NT kerneli ile iletişime geçen uygulamaları çalıştıramazsınız Wine ile.

Aslında Linux'un oyunlar için geldiği nokta çok iyi. Çoğu oyunu çıktığı gün oynayabiliyorsunuz Anti-Cheat dışında.
Oynadığım çoğu oyunun Linux desteği yok ya da anticheat mevzuları var ve genelde sevgilimle oynadığımdan destek konusunda pek uğraşmak istemiyorum açıkçası.

Wine ile exe uygulamalarının hemem hemen hepsini çalıştırabilirsiniz. Yalnız şöyle bir durum var. Office 2013'ten sonraki Office sürümleri Windows NT kerneliyle iletişim kurduğu için bu uygulamarı çalıştıramazsınız. Bazı Riot oyunlarınıda çalıştıramazsınız.