Arkadaşlar merhaba,
İş amaçlı yeni bir laptop almak istiyorum ve iki model arasında kaldım. Kullanım amacım ağırlıklı olarak Office programları, Excel, Word, PDF, AutoCAD ve teknik çizimler. Oyun veya ağır render gibi bir kullanımım yok.
Şu an kullandığım laptop:
Yeni olarak düşündüğüm iki cihaz:
1. MacBook Air M.2
2. Huawei Matebook 14
İki cihazın da birbirine göre farklı avantajları olduğunu düşünüyorum ama iş için hangisinin daha mantıklı olduğuna karar veremedim.
Benim için özellikle şu konular önemli:
Özetle benim asıl kararsız kaldığım nokta şu:
MacBook Air M.2 16/256 mı, yoksa Matebook 14 Core Ultra 5 16/512 mi?
Özellikle bu iki cihazı iş + AutoCAD + Office + pil/şarj açısından gerçekten kullanmış olanların deneyimlerini merak ediyorum.
Sadece teknik özellik karşılaştırmasından ziyade, mümkünse gerçek kullanım deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok iyi olur.
İş amaçlı yeni bir laptop almak istiyorum ve iki model arasında kaldım. Kullanım amacım ağırlıklı olarak Office programları, Excel, Word, PDF, AutoCAD ve teknik çizimler. Oyun veya ağır render gibi bir kullanımım yok.
Şu an kullandığım laptop:
- HP 15
- AMD Ryzen 7 7700U
- 16 GB RAM
- 512 GB SSD
Yeni olarak düşündüğüm iki cihaz:
1. MacBook Air M.2
- 16 GB RAM
- 256 GB SSD
2. Huawei Matebook 14
- 16 GB RAM
- 512 GB SSD
- Intel Core Ultra 5
İki cihazın da birbirine göre farklı avantajları olduğunu düşünüyorum ama iş için hangisinin daha mantıklı olduğuna karar veremedim.
Benim için özellikle şu konular önemli:
- AutoCAD uyumluluğu: MacBook Air M.2'de AutoCAD'i aktif kullananlar nasıl bir deneyim yaşıyor? DWG dosyaları, XREF, fontlar, CTB/STB dosyaları, ölçülendirme, çıktı/plot alma vb. konularda Windows sürümüne göre herhangi bir sorun yaşanıyor mu?
- Kullandığım diğer Windows tabanlı mühendislik/mekanik uygulamalarının MacOS'ta karşılığı veya uyumluluğu nasıl?
- MacBook'ta gerektiğinde Windows/Parallels gibi çözümler kullanmak mantıklı mı, yoksa AutoCAD ve teknik işler için doğrudan Windows laptop mu tercih edilmeli?
- Matebook 14'te AutoCAD performansı nasıl? Özellikle uzun süreli 2D çizimlerde kasma, ısınma veya fan sesi oluyor mu?
- Şarj/pil konusu: İki cihazın gerçek kullanımda pil ömrü nasıl? Özellikle Excel + Chrome + PDF + AutoCAD gibi karma kullanımda kaç saat civarı ekran süresi alıyorsunuz?
- Şarj adaptörlerinin taşınabilirliği ve şarj hızları nasıl? Gün içinde kısa süre şarj edip kullanmak açısından hangisi daha rahat?
- Uzun vadede pil sağlığı konusunda hangisinden daha memnunsunuz?
- Ekran, klavye, touchpad, kasa kalitesi ve taşınabilirlik açısından hangisini daha başarılı buluyorsunuz?
- 256 GB MacBook depolaması sizce iş kullanımı için yeterli mi? Harici SSD kullanmak mantıklı olur mu?
- Matebook'un 512 GB SSD'si bu açıdan daha büyük bir avantaj mı?
Özetle benim asıl kararsız kaldığım nokta şu:
MacBook Air M.2 16/256 mı, yoksa Matebook 14 Core Ultra 5 16/512 mi?
Özellikle bu iki cihazı iş + AutoCAD + Office + pil/şarj açısından gerçekten kullanmış olanların deneyimlerini merak ediyorum.
Sadece teknik özellik karşılaştırmasından ziyade, mümkünse gerçek kullanım deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok iyi olur.
Son düzenleyen: Moderatör: